Zorgverzekeraars laat met bekendmaking premie 2021

Nooit eerder kwamen zorgverzekeraars zo laat met hun premies naar buiten als dit jaar. Op dit moment, 10 november om 21:00 ’s avonds, zijn er nog steeds geen bekendmakingen geweest. Op enkele uitzonderingen na die elk jaar ruim voor de rest al naar buiten komen met hun premie. Dit zijn DSW, Stad Holland en InTwente. Stuk voor stuk verzekeraars met over het algemeen een hoge zorgpremie. Nu is het dus wachten tot het gros met hun premies naar buiten treedt. Twee spannende dagen zijn aangebroken, ook voor ons als team van VergelijkdeZorgverzekeringen.nl!

Wij helpen je voor 2021 wederom aan de goedkoopste zorgverzekering.

Daarom werken we tijdens deze dagen bijna dag en nacht door om jou als eerste op de hoogte te brengen van de nieuwe zorgpremies. Onze verwachting is dat morgen (woensdag) al diverse partijen met hun premie komen, maar dat veruit de meeste zorgverzekeraars zullen wachten tot donderdag.

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn als laatste bekend

Vaak is het zo dat vooral de budget zorgverzekeringen (de echte prijsstunters dus) pas op de laatste dag hun premie bekend maken. Ze kijken de spreekwoordelijke kat uit de boom wat hun concurrenten doen en passen wellicht hun prijs last-minute nog aan. Goedkope zorgverzekeraars in Nederland zijn onder andere ZieZo van Zilveren Kruis, Anderzorg (budgetlabel van Menzis), Ditzo (het goedkope merk van VGZ) en Just, wat weer onderdeel is van VGZ. Het gaat bij de goedkopere zorgverzekeringen overigens vaak om restitutiepolissen, waarbij je iets minder vrije keuzes hebt in ziekenhuizen en artsen. Voor de meeste mensen geen bezwaar; het scheelt je heel veel geld!

Wat in ieder geval vast staat is dat de verschillen groter zullen zijn dan ooit. Door de corona pandemie werd er aanvankelijk een behoorlijke stijging verwacht, maar die lijkt toch mee te vallen omdat ook het kabinet een duit in het zakje doet.

Zorgtoeslag 2021 ook omhoog

Gelukkig gaat ook de zorgtoeslag in 2021 een stuk omhoog waardoor de premiestijging voor de lagere inkomens toch nog enigszins mee zal vallen. Toch moet je gauw rekening houden met enkele euro’s meer per maand aan kosten voor je zorgverzekering. Helemaal als je collectieve korting wegvalt of minder wordt zoals verwacht.

Donderdag meer nieuws over de premies, we houden je op de hoogte!

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!