Welke past bij mij

Welke zorgverzekering past bij mij?

Een vraag die veel mensen zich afvragen is “welke zorgverzekering kies ik?”. Voor deze groep hebben wij een speciale zorgvergelijker om te checken welke polis het beste bij jou past en ook een speciale pagina over het vergelijken van zorgverzekeringen. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om snel en eenvoudig de beste en meest voordelige premie te vinden. Wij geven je een aantal tips zodat jij makkelijk een keuze kunt maken.

keuze maken welke zorgverzekering

Welke zorgpolis past bij mij?

Als je de zorgvergelijker gebruikt en je persoonlijke wensen invult zie je direct welke zorgpolis voor jou het beste is. Want het is voor elke Nederlander van 18 jaar en ouder de vraag, met voor ieder een ander antwoord: welke zorgverzekering past het beste bij mij? En daarop hebben wij voor jou het antwoord! Natuurlijk draait het erom welke zorgbehoeftes je hebt en hoe je je polis wilt inrichten.

Stel deze 3 basisvragen aan jezelf:

 • Vind ik vrije artsenkeuze voor zorgverleners belangrijk?
 • Past het binnen de mogelijkheden om een verhoogd eigen risico te nemen waardoor je van de goedkoopste zorgverzekering kunt profiteren?
 • Heb je aan de basisverzekering voldoende, of kies je voor een uitgebreidere dekking?

Lees alles over de mogelijkheden van de aanvullende zorgverzekeringen. Hiernaast zie je alvast een rijtje met de top 10 meest afgesloten aanvullende pakketten!

Vooraf goed proberen in te schatten welke zorg je nodig denkt te hebben. Vergelijk goed en zorg er wel voor dat je geen onnodige zorgkosten gaat betalen voor zorg welke je niet nodig hebt.

Welke aanvullende verzekeringen? (vaak gekozen)

 1. Eigen bijdrage vergoeding voor medicijnen
 2. Tandartsverzekering
 3. Fysiotherapie – Oefentherapie – Caesar voor de rug
 4. Maak ik gebruik van alternatieve geneeswijzen?
 5. Willen jullie graag een kindje, dan kun je kiezen voor uitbreiding voor zwangerschap en kraamzorg.
 6. Voor voetklachten kan je vergoeding voor steunzolen en polotherapie krijgen
 7. Orthodontie (verschil in vergoedingen per leeftijd)
 8. Anticonceptie
 9. Buitenlanddekking
 10.  Alternatieve geneeswijzen

Top 5 zorgverzekeraars – De beste match voor jou!

Welke basisverzekering voor 2020 ga je kiezen?

Nu je bekend bent met de veel gekozen aanvullende zorgverzekeringen ben je al een stap in de goede richting. Het meeste geld ben je natuurlijk wel kwijt aan de basisverzekering, welke allemaal dezelfde dekking hebben. Advies waar je rekening mee kunt houden bij de basiszorgverzekering vind je op de pagina: zorgverzekering kiezen. Gebruik daar gelijk de zorgvergelijker waarmee je binnen 2 minuten ziet welke zorgverzekering 2020 het beste bij jouw wensen past.

Ben je ervan bewust dat er voor veel ziekenhuis afspraken een eigen risico geldt. Door nu te besparen op de zorgpremie met het hoogste eigen risico, kan je achteraf nog wel onverwachte rekeningen krijgen van je zorgverzekeraar. Wil je meer tips over aanvullende polissen, kijk dan eens naar de beste zorgverzekering van 2020.