Welke zorgverzekering past bij mij?

Een vraag die veel mensen zich stellen is: “welke zorgverzekering kies ik?”. Voor deze groep hebben wij een speciale zorgvergelijker om te checken welke polis het beste bij hen past en ook een speciale pagina over het vergelijken van zorgverzekeringen. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om snel en eenvoudig de beste en meest voordelige premie die bij jou past te vinden. Wij geven je een aantal tips zodat jij makkelijk een keuze kunt maken.

pijl

Welke zorgpolis 2023 past bij mij?

Als je de zorgvergelijker gebruikt om de ziektekostenverzekeringen te vergelijken en daar je persoonlijke wensen invult, zie je direct welke zorgpolis voor jou het beste is. Want het is voor elke Nederlander van 18 jaar en ouder de vraag, met voor ieder een ander antwoord: welke zorgverzekering past het beste bij mij? En daar helpen wij jou graag bij! Natuurlijk draait het erom welke zorgbehoeftes je hebt en hoe je je polis wilt inrichten.

2 1 3

Budgetpolis

Met een budgetpolis heb je de meest voordelige zorgpremie. Niet alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd, je eigen huisarts natuurlijk wel.

Combinatiepolis

De combinatiepolis, waarbij alle ziekenhuizen en apotheken zijn gecontracteerd, een selectie van GGZ-instellingen en andere behandelcentra.

Restitutiepolis

Overal toegang zonder bijbetaling van een eigen de bijdrage. Dit is meestal de duurste polis variant met 100% vrije zorgkeuze.

Stel jezelf deze 4 vragen:

 1. Is de goedkoopste polis voor mij ook de beste polis?
 2. Vind ik vrije artsenkeuze voor zorgverleners belangrijk?
 3. Past het binnen mijn mogelijkheden om een verhoogd eigen risico te nemen waardoor ik van de goedkoopste zorgverzekering kunt profiteren?
 4. Heb ik  aan de basisverzekering voldoende, of kies ik voor een uitgebreidere dekking?

Lees alles over de mogelijkheden van de aanvullende zorgverzekeringen. Hiernaast zie je alvast een rijtje met de top 10 meest afgesloten aanvullende pakketten!

Vooraf goed proberen in te schatten welke zorg je nodig denkt te hebben. Vergelijk goed en zorg er voor dat je geen onnodige zorgkosten gaat betalen voor zorg welke je niet gebruikt.

Welke aanvullende verzekeringen & dekkingen?

 • Eigen bijdrage vergoeding voor medicijnen
 • Tandartsverzekering
 • Fysiotherapie – Oefentherapie – Caesar voor de rug
 • Maak ik gebruik van alternatieve geneeswijzen?
 • Bij een kinderwens: zwangerschap en kraamzorg
 • Een vergoeding voor steunzolen en polotherapie bij voetklachten
 • Orthodontie (verschil in vergoedingen per leeftijd)
 • Anticonceptie
 • Buitenlanddekking
 • Alternatieve geneeswijzen

Welke basisverzekering ga je kiezen voor 2023?

Nu je bekend bent met de veel gekozen aanvullende zorgverzekeringen, heb je al een stap in de goede richting gezet. De basisverzekering heeft overal dezelfde dekking. Tips waar je rekening mee kunt houden bij de basiszorgverzekering vind je op de pagina: zorgverzekering kiezen. Gebruik daar gelijk de zorgvergelijker waarmee je binnen 2 minuten ziet welke zorgverzekering 2023 het beste bij jouw wensen past.

Wees je ervan bewust dat er voor veel ziekenhuisafspraken een eigen risico geldt. Door nu te besparen op de zorgpremie met het hoogste eigen risico, kan je achteraf nog wel onverwachte rekeningen krijgen van je zorgverzekeraar. Wil je meer tips over aanvullende polissen, kijk dan eens naar de beste zorgverzekering 2023.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!