Welke zorgverzekering past bij mij?

Hoe bepaal je welke zorgverzekering er bij je past? Het antwoord daarop gaan we vinden, zometeen al. Om te checken welke polis het beste bij je past geven we je een aantal tips zodat jij makkelijker een keuze kan maken. Eerst kijken we naar welke basisverzekering je nodig hebt.

Of ontdek direct onze 3 tips hieronder, waarmee de best passende basisverzekering direct uit kan kiezen.

De zorgverzekering is wel erg duur dit jaar...

De goedkoopste

Bespaar op je premie met de populaire budgetpolis. Goede kans dat jouw ziekenhuis is gecontracteerd, controleer dat even. Je eigen huisarts is dat vanzelfsprekend.

Bekijk de goedkoopste van 2025

Meest gekozen

De zogenoemde combinatiepolis, waarbij alle ziekenhuizen en apotheken zijn gecontracteerd. Inclusief een selectie van GGZ-instellingen en andere behandelcentra.

Kies OHRA

100% vrije zorgkeuze

Overal toegang zonder bijbetaling van een eigen de bijdrage. De restitutiepolis is duurste polis variant met 100% vrije zorgkeuze. Een voordelige is Menzis.

Kies Menzis

Welke basisverzekering ga je kiezen voor 2024?

Wat betreft de basis zorgverzekering is er dus keuze uit verschillende polisvormen, waarvan de 2 goedkoopste varianten ook van elkaar verschillen. Het grote verschil is te zien aan welke zorgverleners gecontracteerd zijn en de daarbij behorende vergoeding. Bij zorg door niet gecontracteerde zorgverleners is dit veelal tussen de 70 en 80%.

Het meest veilig zit je dan ook écht met de zuivere restitutiepolis.

Wees je ervan bewust dat er voor veel ziekenhuisafspraken een eigen risico geldt. Door nu te besparen op de zorgpremie met het hoogste eigen risico, kan je achteraf nog wel onverwachte rekeningen krijgen van je zorgverzekeraar. Wil je meer tips over aanvullende polissen, zoals dekking voor tandarts, orthodontie en zwangerschap? Lijk dan eens naar de pagina met beste zorgverzekeringen 2025.

Stel jezelf deze vragen:

  • Is de goedkoopste polis voor mij ook goed genoeg?
  • Of vind ik vrije artsenkeuze voor zorgverleners belangrijker?
  • Past het financieel binnen mijn mogelijkheden om een verhoogd eigen risico te overwegen? Daardoor kan ik van de goedkoopste zorgverzekering profiteren.
  • Heb ik  aan de basisverzekering voldoende, of kies ik voor een uitgebreidere dekking?

Welke aanvullende verzekeringen en dekkingen?

pijl

Dus: welke zorgverzekering 2025 past bij mij?

Zodra je de zorgvergelijker gaat invullen, kan je selecteren welke zorg je nodig denkt te hebben. Door de ziektekostenverzekeringen te vergelijken en daar je persoonlijke wensen invult voor je gezin, kinderen onder en boven de 18 jaar, bekijk je direct welke zorgpolis voor jou het beste is. Want het is voor elke Nederlander van 18 jaar en ouder de vraag, met voor ieder een ander antwoord: welke zorgverzekering past het beste bij mij? En daar helpen wij jou graag bij! Natuurlijk draait het erom welke zorgbehoeftes je hebt en hoe je je eigen polis wilt inrichten.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!