Budgetpolis zorgverzekering in 2024

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering, dan heb je de keuze uit verschillende polissen. De budgetpolis is er daar één van. De keuze die je maakt zegt veel over de zorg mogelijkheden die je het aankomende jaar ter beschikking hebt. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren over de verschillende soorten polissen en de voor- en nadelen die daarbij horen.

» Dit is de goedkoopste budget 2024!
Of bekijk de TOP 10

Niet elke verzekeraar biedt een budgetpolis aan. Voornamelijk de kleinere merken van van de grotere concerns bieden deze budget zorgverzekering aan als prijsvechter. Hieronder vindt je een lijst met alle bij ons bekende budgetpolissen.

Wie bieden een budget zorgverzekering in 2024 aan?

Er is minder aanbod, door een verschuiving in de markt.

Concern Zorgverzekeraar Soort polis Premie Premie max. eigen risico
Achmea FBTO Natura € 131,95 € 126,95
Menzis VinkVink Natura € 132,90 € 122,90
Achmea De Friesland Natura € 136,95 € 126,95
VGZ Univé Natura € 138,95 € 122,95
Aevitae FLKS Natura € 139,45 € 119,45
VGZ Zilveren Kruis ZieZo Natura € 139,95 € 122,95
Achmea Interpolis Natura € 139,95 € 124,95
Menzis Menzis Natura € 140,25 € 122,75
Achmea Zilveren Kruis Natura € 140,45 € 122,95
Achmea De christelijke zorgverzekeraar Natura € 140,45 € 122,95

Wat is een budgetpolis?

Als je erover denkt om een budgetpolis af te sluiten, is het wel fijn als je ook weet wat een budgetpolis precies is. Een budgetpolis is in feite eigenlijk niets meer of minder dan een goedkope zorgverzekering. Budgetpolissen hebben heel veel overeenkomsten met de natura zorgverzekeringen, omdat deze ook een beperkt aantal ziekenhuizen en apotheken gecontracteerd hebben.

Net zoals bij een naturapolis sluit je zorgverzekeraar in het geval van een budgetpolis contracten af met een zorgverlener. Wanneer je vervolgens zorg nodig hebt, kun je enkel terecht bij de zorgverleners waar je verzekeraar een contract mee heeft. Ga je naar een andere zorgverlener, dan moet je bij betalen.

Het verschil tussen een budgetpolis en een naturapolis

Goed, een budgetpolis is dus eigenlijk een naturapolis, maar er zit wel een klein verschil tussen deze twee polissen. Een budgetpolis is namelijk vaak nóg wat goedkoper dan een naturapolis, omdat er bij een budgetpolis net wat minder contracten met zorgverleners zijn gesloten.

Toch is iet iedere budgetpolis voordeliger dan de naturapolis.

Beperkte gecontracteerde zorg: check het vooraf

Voor je kiest voor een natura- of budgetpolis raden wij aan om te kijken welke ziekenhuizen en artsen er bij jou in de buurt allemaal gecontracteerd zijn. Dit kan de doorslag geven of je wel of niet voor een goedkope zorgverzekering zal gaan. Als namelijk blijkt dat er goede contracten zijn afgesloten met ziekenhuizen bij jou in de buurt dan is dat al één reden minder om niet voor deze verzekering te kiezen. Het aanbod van gecontracteerde zorg verschilt per verzekeraar en is altijd te vinden in de polisvoorwaarden.

Geen contract in je budgetpolis? Dan zelf bijbetalen!

Als je zorgverzekeraar geen contract heeft met je zorgverlener, geldt er vaak een vooraf afgesproken percentage dat je zelf moet bijleggen. Bij de meeste budgetpolissen is dit tussen de 20 en 30 procent. De zorgverzekeraar betaalt dan 75% tot 80% van de kosten en de rest leg jij zelf bij. Als je sporadisch zorg nodig hebt, is dit niet zo van belang, maar toch kan het gauw in de spreekwoordelijke papieren gaan lopen. Niks is zo vervelend als tijdens het herstel van ziekte er ook nog een fikse rekening krijgen!

Vergelijk ze nu, deze 3 budget verzekeringen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!