Zorgverzekering ouderen (50 plus)

Als je wat ouder wordt, krijg je ook andere behoeftes op het gebied van zorg. Het is dan logisch dat je ook op een andere manier naar je zorgverzekering en naar de opties gaat kijken. Hieronder vertellen we je wat meer over het uitzoeken en het vergelijken van een zorgverzekering voor ouderen.

» of direct naar Independer!

Vrije zorgkeuze nodig? Check dit

Het type zorgverzekering dat voor ouderen absoluut aan te raden is is de restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze. Verhoudingsgewijs maken 50+ers meer zorgkosten, en met dit type polis ben je verzekerd van gecontracteerde zorg.

Heb je aanvullende zorg (bijvoorbeeld fysiotherapie of tandzorg) nodig, vergelijk dan eenvoudig bij Independer.

Als je als oudere op zoek gaat naar een zorgverzekering is prijs misschien niet meer het belangrijkste om op te letten. Je gaat dan misschien liever op zoek naar een zorgverzekering die wat meer soorten zorg dekt, zodat je altijd goed zit. Verder is er natuurlijk ook een aanvullende zorgverzekering voor 50 plussers. Deze zorgverzekering dekt allerlei soorten zorg waar mensen van uw leeftijd vaak mee te maken krijgen. Van fysiotherapie tot de griepprik!

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten, ook als je met pensioen bent. Verder kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten die kosten dekken die je eventueel denkt te gaan maken. Zo kan een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen handig zijn, maar kun je ook voor een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts kiezen.

Kies de juiste zorgverzekering voor je leeftijd

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is simpelweg het vinden van de juiste balans. Het is belangrijk dat je een zorgverzekering kiest die bij je past, maar die niet te duur is voor je. Je kunt dan het beste een aantal zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat kan heel gemakkelijk met onze zorgvergelijker en je weet dan zeker dat je dan de beste zorgverzekering voor jou kunt vinden.

Meest voorkomende aanvullende verzekeringen voor ouderen zijn

  • Zorgverzekering met fysiotherapie
  • Zorgverzekering met gehoorapparaat

Fysiotherapie

3 verzekeraars met fysiotherapie, echter biedt iedere zorgverzekeraar orthodontie vergoeding. Van weinig tot veel behandelingen. Wil je deze goed vergelijken, klik dan hieronder op ‘Bekijk onze zorgvergelijker 2025

Aanvullende polissen met vergoeding voor gehoorapparaat

Hiervoor verzekeren is enkel de moeite waard wanneer je minimaal gebruik maakt van fysio. De dekking voor het gehoorapparaat is namelijk ALTIJD in combinatie met diverse andere vergoedingen.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!