Aanvullende zorgverzekering 2022

Bovenop de verplichte basisverzekering is er de keuze om een groot aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. In de basisverzekering zijn al veel vergoedingen opgenomen. Denk je andere ziektekosten te maken, dan is het raadzaam om een aanvullende zorgverzekering te overwegen. Alle zorgverzekeraars bieden jaarlijks aanvullende zorgverzekeringen aan, echter zijn deze overal anders. Meestal heb je ook de keuze uit meerdere pakketten welke onderling variëren per aantal behandelingen en / of vergoeding.

Advies: kies eerst je basisverzekering en zoek vervolgens pas een aanvullend pakket (indien nodig)

Keuzes maken bij aanvullende zorgverzekering

Je bent niet verplicht bij dezelfde zorgverzekeraar een aanvullende zorgverzekering af te sluiten als waarbij je een basisverzekering hebt afgesloten. In tegenstelling tot de basisverzekering kun je de aanvullende wel wijzigen na 1 januari. Tot en met 31 januari heb je de tijd om deze nog te gaan afsluiten. Let er wel op dat zorgverzekeraars hogere premies kunnen vragen als je enkel een aanvullende zorgverzekering afsluit bij hen.

Aanvullende zorgverzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Sommige aanvullende pakketten zijn voor iedereen van toepassing maar er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen die bijvoorbeeld alleen voor vrouwen zijn.

Hier kun je direct je zorgverzekering vergelijken!

De meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen:

Wij hebben een eigen onderzoek gedaan naar welke aanvullende pakketten het meeste worden aangevraagd. Dit gaat voornamelijk om de volgende pakketten cq vergoedingen:

* Aanvullende zorgverzekering bril en lenzen
* Aanvullende zorgverzekering fysiotherapie
* Aanvullende tandartsverzekering
* Aanvullende zorgverzekering zwanger zijn, de bevalling en vergoeding kraamzorg
* Aanvullende zorgverzekering orthodontie
* Aanvullende zorgverzekering alternatieve geneeswijzen
* Aanvullende verzekering voor medicijnen en vaccinaties.
* Vergoeding voor inhuren van een mantelzorgmakelaar

Mag een zorgverzekeraar een aanvullend pakket weigeren?

In tegenstelling tot de basiszorgverzekering is het mogelijk dat een zorgverzekeraar je weigert voor een aanvullende zorgverzekering. Dit komt doordat de aanvullende zorgverzekering niet onder de acceptatieplicht valt. Zorgverzekeraars bepalen dan zelf welke aanvullende pakketten ze aanbieden en wat de voorwaarden ervan zijn. Het kan zelfs voorkomen dat je een hogere premie moet betalen omdat je een chronische ziekte hebt. Houdt er rekening mee dat je een wettelijke mededelingsplicht hebt. Op het moment dat er naar gevraagd wordt mag je niets van je ziektegeschiedenis achterhouden voor de zorgverzekeraar.

Bij iedere aanvullende ziektekostenverzekeringen geldt dat de ziektekosten niet volledig worden vergoed. In alle gevallen is er een maximale vergoeding in de overeenkomst opgenomen. Dit staat exact vermeld in je eigen polisvoorwaarden. Het is even rekenen en puzzelen voordat je weet welke aanvullende ziektekostenverzekering het beste bij jou past. Maar als je er eventjes de tijd voor neemt hebt je er een jaar lang “profijt” van.

Welke aanvullende verzekeringen?

Vrije zorgkeuze in 2022

Kies voor de beste zorgpolis met volledige keuze vrijheid. Kies voor de restitutiepolis.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!