Zorgverzekering Duurzaam

Hoe duurzaam is jouw zorgverzekeraar?

Een duurzame zorgverzekering

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en steeds meer mensen zijn dan ook op zoek naar duurzame opties voor hun leefstijl, waaronder hun zorgverzekering. Zorgverzekeringen investeren in bepaalde gebieden, de ene verzekeraar investeert in een duurzamer project dan het andere. Kies jij bewust voor een duurzame zorgverzekering die jouw doelen en idealen steunt of ga je voor de goedkoopste premie?

Plaats op de lijst Maatschappij Cijfer voor duurzaamheid Welke labels vallen hier onder?
1 a.s.r. 4.5  a.s.r. – Ditzo
3 Achmea 3.5  De FrieslandFBTO – Interpolis – Zilveren KruisZieZoDe christelijke zorgverzekeraar
5 Menzis 2.8 MenzisAnderzorgVinkVinkHEMA
7 CZ 2.2 CZCZDirect
10 ONVZ 2.0  ONVZNationale NederlandenOHRAJust
12 VGZ 1.8 UMC – IZA – Univé – ZEKUR – Bewuzt – United Consumers

Hoe vind je een duurzame zorgverzekering?

Een duurzame zorgverzekeraar is dus een verzekeraar die investeert in duurzame projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene energie. Door je te verzekeren bij een verzekeraar die in dit soort projecten investeert, steun je indirect deze doelen en weet je zeker dat jouw geld niet terecht komt bij doelen waar je niet achter staat. Er zijn een paar onderzoeken gedaan naar groene zorgverzekeraars gedaan, de belangrijkste is een redelijk recent onderzoek uit 2019.

Wat is een groene of duurzame zorgverzekering?

Wanneer we het hebben over een groene of duurzame zorgverzekering, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Belegt de verzekeraar bijvoorbeeld in dierenwelzijn en groene energie, of juist in olie en wapens? Dat maakt natuurlijk nogal een verschil. Wanneer je een duurzame zorgverzekering wilt, is het daarom belangrijk dat de verzekeraar in onderstaande onderdelen investeert.

  1. Mensenrechten – er wordt belegd in bedrijven die mensenrechtenverdragen naleven
  2. Dierenwelzijn – er worden eisen gesteld aan de manier waarop dieren behandeld worden
  3. Klimaatverandering – er wordt belegd in bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van schone energie, maar ook aan bijvoorbeeld het recyclen van plastic of het verminderen van uitstoot, de verzekeraar hoort ook haar eigen uitstoot te verminderen
  4. Wapens – er wordt niet belegd in het produceren, onderhouden of handelen in wapens

Groene zorgverzekeraars vergelijken

Heb je een goede (groene) zorgverzekering gevonden, maar weet je nog niet precies of deze wat betreft dekking en prijs bij jou past? Dan is het verstandig om de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld met onze Zorgvergelijker. Zo kom je erachter welke verzekering goed bij je past en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!