Zorgverzekering vergelijken 2020

Zorgverzekering vergelijken 2021

Zorgverzekering Vergelijken – Actuele zorgpremies 2020

De zorgpremies 2021 zal een middelmatige stijging hebben. De rekenpremie waar het kabinet rekening mee houdt is 59 euro hoger dan 2020. DSW heeft de de zorgpremie van 2021 vastgesteld op € 124,50 per maand. Een stijging van € 78,- per jaar. Toch kun je door goed te vergelijken deze stijging voor jezelf aardig beperken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste polis is in 2020 maar liefst € 333,- per jaar. Of als je in 2020 kiest voor het hoogste eigen risico zelfs € 597,- verschil. Hieronder staat een overzichtelijke tabel om direct alle verzekeringen te vergelijken.

Kies de voor jou goedkoopste zorgverzekeraar in 2020 of ga voor de beste zorgverzekering.

vdz-advies

Voordelige Zorgverzekeraar Kenmerk Zorgpremie € 885 eigen risico Zorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020! € 83,25 € 105,25 Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze € 90,40 € 107,90 Bekijk
Just Basic: goedkope maar toch complete basisverzekering € 87,95 € 107,95 Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten € 89,95 € 109,95 Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken € 88,50 € 110,50 Bekijk
Lage premie en extra voordeel: 10% korting op bijna alles van de HEMA! € 89,00 € 113,00 Bekijk
Incl. 5% korting bij VGZ € 98,95 € 113,95 Bekijk
Tandartsvergoeding delen met partner mogelijk € 89,20 € 114,20 Bekijk
Makkelijke declaratie app € 97,45 € 114,95 Bekijk
Beste studentenverzekering – Plus gratis tandongevallen verzekering! € 95,25 € 115,25 Bekijk
Naturapolis maar álle ziekenhuizen en huisartsen 100% vergoeding! € 95,50 € 115,50 Bekijk
Grote en betrouwbare verzekering met goede dekking! € 95,95 € 115,95 Bekijk
Christelijke zorgverzekeraar (maar voor iedereen af te sluiten) € 95,95 € 115,95 Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze! € 99,83 € 116,50 Bekijk
Losse modules voor bijv. tandarts, fysio en meer! € 94,95 € 116,95 Bekijk
Online korting op basisverzekering & aanvullende pakketten € 102,41 € 119,08 Bekijk
Vrije zorgkeuze en aanvullende pakketten voor “professionals” € 111,00 € 128,50 Bekijk
Vrije zorgkeuze en zeer ruime dekkingen € 114,00 € 133,00 Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2020Kan ik nu overstappen naar een andere zorgverzekering?

Bekendmakingen vergelijking 2021

  • 23 september: DSW, samen met het label InTwente zijn wederom als eerste met de bekendmaking van de zorgpremie. € 124,50 per maand, onderscheidend van deze verzekeraar is de € 10,- korting op het eigen risico.
  • 15 september: Prinsjesdag, veranderingen in de basisverzekering en de nieuwe rekenpremie 2021 zijn bekend gemaakt. Dit is een goede graadmeter voor de hoogte van de zorgverzekering 2021. Rekenpremie bedraagt: € 1476,-.
  • 14 november: alle zorgpremies zullen bekend zijn, bij iedere bekendmaking zal het overzicht hierboven is geactualiseerd worden! Kies vanaf nu de goedkoopste en beste zorgverzekering via Vergelijk de Zorgverzekeringen.
  • Verwachting 2 december: De zorgtoeslag 2021 wordt bekend. Op de pagina Zorgtoeslag 2020 kun je nu alle actuele toeslagen vinden met en zonder partner.
  • Verwachting 28 december: vanaf nu begint de piek qua aantal overstappers. Er zijn nog 4 dagen om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering.
  • 31 december: laatste dag om te vergelijken en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Of je zegt deze dag je huidige verzekering op, dan heb je tot 31 januari de tijd een nieuwe te kiezen.

Welke zorgverzekering kiezen?

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

 

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2019 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

 

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

 

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen van 2019 variëren van € 7,25 tot € 38,59 per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!

Top 5 zorgverzekeraars – Premie zonder en met hoger eigen risico!

Alle premies zijn 100% actueel Je kunt nu overstappen!

Het vergelijken van alle polissen valt niet mee. Het zijn er heel wat, want gemiddeld heeft een zorgverzekeraar in Nederland tussen de 1 en 3 basisverzekeringen. Een uitzondering is OHRA, deze hebben enkel de restitutiepolis. Vervolgens bieden ze bij elk van deze basispolissen ook nog eens aanvullende verzekeringen, en vaak ook nog aparte tandarts pakketten. Dit maakt het vergelijken voor de gemiddelde Nederlander niet te doen en dat is precies de reden waarom wij onze zorgvergelijker 2020 in het leven hebben geroepen. Niet alleen kun je op basis van je eigen gegevens direct de beste zorgverzekering vinden, ook geven we je per zorgverzekeraar een goed overzicht van alles wat ze aanbieden. Klik snel door naar één van de zorgaanbieders en je ziet direct wat we bedoelen. Een handig overzicht met daarin in ieder geval de vergoedingen voor fysiotherapie, tandarts dekking en alternatieve geneeswijzen. Ook nemen we in de vergelijking bril-/lenzen vergoeding mee.

Kies ik een restitutie- of naturapolis?

De afweging of je gaat voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze of niet is afhankelijk van je eigen wensen. Bij een restitutiepolis kan je altijd vrij kiezen welk ziekenhuis of welke arts je bezoekt. Bij een naturapolis ben je hierin afhankelijk van waar je verzekeraar een contract mee heeft gesloten. Een naturapolis is echter wel goedkoper, het wordt ook wel budgetpolis genoemd.

Aanvullende pakketten vergelijken

Het vergelijken van de zorgverzekeringen begint bij het uitzoeken van een geschikte basisverzekering. Vervolgens ga je op zoek naar een goed aanvullend pakket waar de zorg in zit die jij nodig denkt te hebben. Denk hierbij aan de tandarts, orthodontie, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur of homeopathie.

Verhogen eigen risico: slim of niet?

Er wordt veel getwijfeld over het verhogen van het eigen risico. Standaard is dit wettelijk € 385 maar je mag vrijwillig verhogen tot € 885 in ruil voor een lagere premie. Dit is alleen interessant als je denkt geen of zeer weinig zorg nodig te hebben. Anders betaal je in verhouding teveel; de korting is lager dan het verschil in eigen risico!

Alle zorgverzekeringen uitgebreid vergelijken inclusief aanvullende pakketten

Wat zegt de Consumentenbond?

Ook de Consumentenbond is steeds actiever op het gebied van zorgverzekeringen. Hieruit kun je dus opmaken dat het overstappen bij veel mensen speelt. Steeds meer partijen spelen in op de steeds grotere groep consumenten die een andere zorgverzekering kiezen in 2020!

Ik twijfel: overstappen of niet?

Als je niet zeker weet of je wel of niet gaat overstappen, raden wij je aan om voor 31 december je huidige verzekering op te zeggen. Je hebt dan extra bedenktijd tot eind januari om een nieuwe polis af te sluiten ergens. Zo bouw je voor jezelf een extra zekerheid in!

Eerlijk & onafhankelijk vergelijken?

Jazeker! Wij zijn niet betrokken bij welke verzekeringsmaatschappij dan ook. Wel krijgen wij een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe klanten, maar deze vergoeding zullen wij nooit meenemen in ons oordeel welke de beste is. Een eerlijke en onafhankelijke vergelijking bij ons dus!

Veranderingen in 2020 aan de zorgverzekering

Wat veranderingen aan het basispakket betreft is er goed nieuws te melden, want er zijn bijvoorbeeld enkele medicijnen toegevoegd aan het basispakket (zoals Fampyra). Ook is er een logeervergoeding ingevoerd bij meerdaagse behandelingen in een verder gelegen ziekenhuis. Voor zover bekend zijn er alleen maar toevoegingen aan de basisverzekering; er is dus niks geschrapt!