zorgverzekering

Zorgverzekering Vergelijken - Stappenplan & 10 tips!

Omdat de zorgverzekering vergelijken een redelijk ingewikkelde materie is, en omdat we hier veel vragen over kregen, hebben we een stappenplan gemaakt. Want waar begin je eigenlijk als je wilt overstappen? Sluit je een natura- of een restitutiepolis af? Neem je het standaard eigen risico of kies je juist voor zo goedkoop mogelijk? Neem je aanvullende pakketten? Verzeker je tandzorg, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen? En heb je wellicht recht op zorgtoeslag in 2018?

Veel dingen om mee te nemen in je vergelijking, maar waar je echt aan moet denken. Neem de tijd voor een goede keuze; je zit er een jaar aan vast en als je dus een zorgverzekering hebt die niet bij je past, moet je misschien veel bijbetalen. Rustig vergelijken van de zorgverzekeringen loont écht!

Gedurende een lopend jaar kun je alleen een zorgverzekering afsluiten als je 18 jaar geworden bent of naar Nederland verhuisd bent. Overstappen is dus niet mogelijk.

 

Je kunt maar één keer per jaar wisselen.
Neem de tijd voor een goede vergelijking!

De beste 10 zorgverzekeringen vergelijken

In de tabel die u direct hieronder ziet, vergelijken wij voor u de 10 goedkoopste zorgverzekeringen. Als u dus op zoek bent naar de voordeligste basisverzekering raden we u aan om te kiezen voor Univé Select, het budget label van Univé. Wilt u wél goedkoop, maar toch de vrije keuze houden welke arts of ziekenhuis u bezoekt? Dan is OHRA voor u de beste optie. Deze zorgpolis is de goedkoopste met volledig vrije artsenkeuze voor een premie van maar € 107,95 per maand!

Welke zorgverzekering kiezen? Vergelijken op basis van specifieke kenmerken!

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2018 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen variëren van € 6,00 tot € 61,- per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!

Keuze te moeilijk? Onze zorgvergelijker helpt je een stuk op weg!