Zorgverzekering vergelijken 2020

Zorgverzekering vergelijken 2020

Zorgverzekering Vergelijken – Actuele zorgpremies 2020

Door het jaar heen afsluiten/overstappen van een zorgverzekering kan als je 18 bent geworden, net naar Nederland bent verhuisd, je uit een militair dienstverband komt, je collectief wordt beëindigd of als je gescheiden bent en je stond bij je partner op de polis. 

Zorgpremies 2020 zijn licht gestegen. Toch kun je door goed te vergelijken deze stijging voor jezelf aardig beperken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste polis is maar liefst € 333,- per jaar. Of als je in 2020 kiest voor het hoogste eigen risico zelfs € 597 verschil. Hieronder staat een overzichtelijke tabel om direct alle verzekeringen te vergelijken.

Kies de voor jou goedkoopste zorgverzekeraar in 2020 of ga voor de beste zorgverzekering.

vdz-advies

Kan ik nu overstappen naar een andere zorgverzekering?

Voordelige ZorgverzekeraarKenmerkZorgpremie € 885 eigen risicoZorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020!€ 83,25€ 105,25Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze€ 90,40€ 107,90Bekijk
Just Basic: goedkope maar toch complete basisverzekering€ 87,95€ 107,95Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten€ 89,95€ 109,95Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken€ 88,50€ 110,50Bekijk
Lage premie en extra voordeel: 10% korting op bijna alles van de HEMA!€ 89,00€ 113,00Bekijk
Incl. 5% korting bij VGZ€ 98,95€ 113,95Bekijk
Tandartsvergoeding delen met partner mogelijk€ 89,20€ 114,20Bekijk
Makkelijke declaratie app€ 97,45€ 114,95Bekijk
Beste studentenverzekering – Plus gratis tandongevallen verzekering!€ 95,25€ 115,25Bekijk
Naturapolis maar álle ziekenhuizen en huisartsen 100% vergoeding!€ 95,50€ 115,50Bekijk
Grote en betrouwbare verzekering met goede dekking!€ 95,95€ 115,95Bekijk
Christelijke zorgverzekeraar (maar voor iedereen af te sluiten)€ 95,95€ 115,95Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze!€ 99,83€ 116,50Bekijk
Losse modules voor bijv. tandarts, fysio en meer!€ 94,95€ 116,95Bekijk
Online korting op basisverzekering & aanvullende pakketten€ 102,41€ 119,08Bekijk
Vrije zorgkeuze en aanvullende pakketten voor “professionals”€ 111,00€ 128,50Bekijk
Vrije zorgkeuze en zeer ruime dekkingen€ 114,00€ 133,00Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2020Top 5 zorgverzekeraars – Premie zonder en met hoger eigen risico!

Alle premies zijn 100% actueel Je kunt nu overstappen!

Het vergelijken van alle polissen valt niet mee. Het zijn er heel wat, want gemiddeld heeft een zorgverzekeraar in Nederland tussen de 1 en 3 basisverzekeringen. Een uitzondering is OHRA, deze hebben enkel de restitutiepolis. Vervolgens bieden ze bij elk van deze basispolissen ook nog eens aanvullende verzekeringen, en vaak ook nog aparte tandarts pakketten. Dit maakt het vergelijken voor de gemiddelde Nederlander niet te doen en dat is precies de reden waarom wij onze zorgvergelijker 2020 in het leven hebben geroepen. Niet alleen kun je op basis van je eigen gegevens direct de beste zorgverzekering vinden, ook geven we je per zorgverzekeraar een goed overzicht van alles wat ze aanbieden. Klik snel door naar één van de zorgaanbieders en je ziet direct wat we bedoelen. Een handig overzicht met daarin in ieder geval de vergoedingen voor fysiotherapie, tandarts dekking en alternatieve geneeswijzen. Ook nemen we in de vergelijking bril-/lenzen vergoeding mee.

Kies ik een restitutie- of naturapolis?

De afweging of je gaat voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze of niet is afhankelijk van je eigen wensen. Bij een restitutiepolis kan je altijd vrij kiezen welk ziekenhuis of welke arts je bezoekt. Bij een naturapolis ben je hierin afhankelijk van waar je verzekeraar een contract mee heeft gesloten. Een naturapolis is echter wel goedkoper, het wordt ook wel budgetpolis genoemd.

Aanvullende pakketten vergelijken

Het vergelijken van de zorgverzekeringen begint bij het uitzoeken van een geschikte basisverzekering. Vervolgens ga je op zoek naar een goed aanvullend pakket waar de zorg in zit die jij nodig denkt te hebben. Denk hierbij aan de tandarts, orthodontie, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur of homeopathie.

Verhogen eigen risico: slim of niet?

Er wordt veel getwijfeld over het verhogen van het eigen risico. Standaard is dit wettelijk € 385 maar je mag vrijwillig verhogen tot € 885 in ruil voor een lagere premie. Dit is alleen interessant als je denkt geen of zeer weinig zorg nodig te hebben. Anders betaal je in verhouding teveel; de korting is lager dan het verschil in eigen risico!

Alle zorgverzekeringen uitgebreid vergelijken inclusief aanvullende pakketten

Wat zegt de Consumentenbond?

Ook de Consumentenbond is steeds actiever op het gebied van zorgverzekeringen. Hieruit kun je dus opmaken dat het overstappen bij veel mensen speelt. Steeds meer partijen spelen in op de steeds grotere groep consumenten die een andere zorgverzekering kiezen in 2020!

Ik twijfel: overstappen of niet?

Als je niet zeker weet of je wel of niet gaat overstappen, raden wij je aan om voor 31 december je huidige verzekering op te zeggen. Je hebt dan extra bedenktijd tot eind januari om een nieuwe polis af te sluiten ergens. Zo bouw je voor jezelf een extra zekerheid in!

Eerlijk & onafhankelijk vergelijken?

Jazeker! Wij zijn niet betrokken bij welke verzekeringsmaatschappij dan ook. Wel krijgen wij een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe klanten, maar deze vergoeding zullen wij nooit meenemen in ons oordeel welke de beste is. Een eerlijke en onafhankelijke vergelijking bij ons dus!

Veranderingen in 2020 aan de zorgverzekering

Wat veranderingen aan het basispakket betreft is er goed nieuws te melden, want er zijn bijvoorbeeld enkele medicijnen toegevoegd aan het basispakket (zoals Fampyra). Ook is er een logeervergoeding ingevoerd bij meerdaagse behandelingen in een verder gelegen ziekenhuis. Voor zover bekend zijn er alleen maar toevoegingen aan de basisverzekering; er is dus niks geschrapt!

Bekendmakingen en updates vergelijking 2020

  • 2 december: De zorgtoeslag 2020 is bekend en we hebben onze pagina vernieuwd. Op de pagina Zorgtoeslag 2020 kun je nu alle actuele toeslagen vinden met/zonder partner.
  • 14 november: alle zorgpremies zijn bekend en ons overzicht hierboven is actueel! Kies nu de goedkoopste en beste zorgverzekering via Vergelijk de Zorgverzekeringen.
  • 12 november: Alles premies zijn bekend op enkele uitzonderingen na. Sommige verzekeraars komen door omstandigheden iets later naar buiten met hun pakketten.
  • 11 november: Premie Menzis bekendgemaakt, basispremie € 123,- per maand. Dit is een stijging van 1 euro. Let op: collectieve polissen stijgen aanzienlijk meer!
  • 23 september: DSW maakt als eerste haar premie bekend: € 118,- per maand. Een stijging van 6 euro ten opzichte van 2019.
  • 15 september: Prinsjesdag, veranderingen in de basisverzekering en de nieuwe rekenpremie 2020 wordt bekend gemaakt. Dit is een goede graadmeter voor de hoogte van de zorgverzekering 2020.

De volgende agendapunten volgen nog:

  • 28 december: vanaf nu begint de piek qua aantal overstappers. Er zijn nog 3 dagen om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering.
  • 31 december: laatste dag om te vergelijken en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Welke zorgverzekering kiezen?

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

 

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2019 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

 

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

 

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen van 2019 variëren van € 7,25 tot € 38,59 per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!