Zorgvergelijker 2024

  • Vergelijk 30+ zorgverzekeringen
  • Alle mogelijke aanvullende vergoedingen vergelijken
  • Selecteer de gewenste zorgverleners
  • Vind direct de beste zorgverzekering

Zorgvergelijker: goed vergelijkenSupersnel je eigen zorgverzekering samenstellen met de nieuwe zorgvergelijker 2024!
1. check deze vergelijker
en check het dubbel met
2. de zorgkiezer.

De werking van de zorgvergelijker in 3 stappen

Zorgvergelijker stap 1

Stap 1: basisgegevens

Het begint met het invullen van je basisgegevens. Vul je geboortedatum in, je geslacht en of je gezinsleden direct wilt meeverzekeren.

Zorgvergelijker stap 2

Stap 2: eigen risico & vrijheid

Wil je volledige keuzevrijheid of is dat minder belangrijk? Let op, want een zorgverzekering met 100% keuzevrijheid is bijna altijd duurder.

Zorgvergelijker stap 3

Stap 3: aanvullende dekking

Fysiotherapie, tandarts vergoeding, brillen en lezen.. iedereen heeft andere wensen. Vul ze hier in en wij komen met de beste pakketten!

Onze bezoekers besparen gemiddeld 230 euro per jaar met de zorgvergelijker!

Overstappen of van zorgverzekering wijzigen?

afwegen met de zorgvergelijkerDe zorgvergelijker kan je het hele jaar door gebruiken, en op dit moment zie je de premies voor het jaar 2024. Heb je al een eigen zorgverzekering dan kan je dus overstappen tot en met 31 december. Het opzeggen van de oude zorgpolis gaat dan altijd automatisch.

Hierop is wel een uitzondering van toepassing: zeg je zelf je zorgpolis op voor 31 december dan kan je tot 31 januari een nieuwe polis kiezen. Wijzigen van je polis bij je eigen zorgverzekeraar kan ook tot 31 januari.

Zorgpremie verschillen

Op Zorgvergelijker tonen we enkel de zorgverzekeringen welke via Vergelijk de Zorgverzekeringen zijn af te sluiten. De goedkoopste en duurste premie welke in de bovenstaande tabel staan zijn niet opgenomen in de vergelijker.

Het eigen risico kiezen

Dit is een polisvoorwaarde, en staat vast op minimaal € 385,- en verhoog je deze vrijwillig? Dan krijg je direct een veel goedkopere zorgpremie en heb je de meest goedkope zorgverzekering 2024. Het verschil is ongeveer 4 euro korting bij een verhoging van 100 euro.

Zorgtoeslag

De exacte cijfers van de zorgtoeslag worden begin december bekend gemaakt. De vermelde bedragen zijn nu nog voor dit lopende jaar.

Gegevens en cijfers

Onderwerp Van Tot
Overstap periode 12 November 31 December
Zorgpremie standaard eigen risico € 131,95 (FBTO) € 170,95 (a.s.r.)
Zorgpremie 885,- eigen risico € 122,75 (Menzis) € 146,75 (Menzis)
Zorgtoeslag 1 persoon € —,- € 157,-*
Zorgtoeslag gezamenlijk € —,- € 264,-*

*schatting van het kabinet.

Zorgvergelijker 2024 = ideaal voor vergelijken

Je huidige zorgverzekeraar heeft de zorgpremie van de basiszorgverzekering 2024 op 12 november in de late uurtjes bekend gemaakt. Je wilt een zorgvuldige vergelijking maken en zeker weten dat je de beste zorgverzekering kiest. Jouw zorgbehoeften en voorkeuren zijn misschien wel uniek, het is dus goed om de zorgvergelijker te gebruiken. Hiermee bespaar je veel tijd en waarschijnlijk de nodige centen.

Met de zorgvergelijker vergelijk je bij tientallen verschillende zorgverzekeraars. Dit met directe toegang tot meer dan 500 verschillende gecombineerde verzekeringen. Valt je keuze op meerdere aanvullende pakketten, dan helpt de zorgvergelijker 2024 je zeker om een goede keuze te maken. Bij elke verandering zal de beste en goedkoopste zorgverzekering, welke voldoet aan de door jou gestelde criteria, direct worden getoond. Overstappen kan overigens tot en met 31 januari 2023 (wanneer je huidige zorgverzekering 31 december opgezegd is).

Vrije artsenkeuze belangrijk?

Deze is van toepassing op het ziekenhuis, de apotheek, specialisten en klinieken. Geen voorkeur? Kies dan voor de naturapolis of budgetpolis. Daar staat gelijk een flinke maandelijkse korting op de zorgpremie tegenover.

Je nieuwe zorgverzekering 2024 richt je allereerst in aan de hand van de basisverzekering, waarin het eigen risico en polistype van groot belang zijn. Daarna kun je de aanvullende vergoedingen selecteren en vergelijken.

Met de aanvullende zorgverzekering is er met de zorgvergelijker nog veel meer te kiezen. Er zijn uitgebreide mogelijkheden aan behandelingen en vergoedingen voor tandarts, orthodontie, fysiotherapie, bevalling en kraamzorg, brillen, alternatieve geneeswijzen en medicijnen. Bij al deze aanvullende pakketten heb je keuze uit diverse behandelingen en vergoedingen. Handig aan de zorgvergelijker is dat je elke wijziging direct in het overzicht ziet. Hierdoor kun je perfect zorgverzekeringen vergelijken. Eenmaal de juiste keuze gemaakt? Dan kun je doorklikken naar de website van de zorgverzekeraar om daar in een vertrouwde omgeving je nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Zorgvergelijker laat dit jaar een premieverschil van 39,00 euro zien over 2024, en dat enkel voor de basisverzekering. Enk alleen berust op het standaard eigen risico. Iedere maand kan je dan ook veel teveel betalen of juist flink besparen.

Overige mogelijkheden van de zorgverzekering

Voor studenten die graag aanvullende pakketten willen raden we aan eerst de studenten zorgverzekeringen te bekijken. Enkele zorgverzekeraars hebben speciale combinatiepolissen samengesteld waar voordeel te behalen valt.

Voor sommige werknemers en leden van verenigingen kan een collectief voordeel bieden. Echter geldt dit puur voor de aanvullende verzekeringen, welke meestal teveel inhoud hebben. En daardoor betaal je voor zorg die je (als het goed is) niet gebruikt.

Anders je zorgverzekering vergelijken

Het kan zijn dat je op basis van bovenstaande informatie toch nog moeite hebt met het maken van een keuze voor de juiste zorgverzekering. Dat zou kunnen komen omdat je echt op zoek bent naar specifieke vergoedingen. Daarom hebben we de aanvullende pakketten onder de loep genomen en de beste vergoedingen en premies vermeld. Zó kan je echt goed vergelijken.

Zorgverzekeringen van 2024 vergelijken

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!