Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

zwangerschapBen je zwanger en verwacht je in 2024 een kindje, of zijn jij en je partner van plan om in 2024 aan kinderen te beginnen? Dan kun je je alvast voor gaan bereiden op jullie zwangerschap. Er zijn natuurlijk een hele hoop dingen die je dan moet regelen. Eén van de dingen die je nú daarvoor moet regelen, is je zorgverzekering. Kies een zorgverzekering die past bij de zorg die je nodig gaat hebben tijdens de zwangerschap. In dit blog vertellen we je hier meer over.

Als het goed is heb je al een basisverzekering afgesloten. Bij welke verzekeraar je die verzekering afsluit, maakt voor de vergoeding van de zorg die je nodig hebt, niet heel veel uit. Alle basisverzekeringen vergoeden immers hetzelfde. Wel zit er bijvoorbeeld een verschil in vrije zorgkeuze en voorwaarden. Als je zwanger bent en toewerkt naar de bevalling, gaat het zeker zijn dat je kosten maakt die buiten de basisverzekering vallen.

Zwangerschap en de basisverzekering

Ben je nog bezig en verloopt het niet naar wens? Vruchtbaarheidsbehandelingen zijn opgenomen in de basisverzekering. Ben je al wel zwanger en verwacht je een kindje in 2024, dan is er goed nieuws. Het de basiszorgverzekering is sinds 2023 namelijk uitgebreid. Alle zorg die al in het basispakket zat, blijft in het basispakket beschikbaar, en bovendien komt er nog extra zorg bij. In de graphic hieronder, sommen we alle vergoede zorg voor je op.

zwangerschap

De aanvullende verzekering voor een zwangerschap

Goede zorg is altijd belangrijk, maar als je zwanger bent, ligt daar nog eens extra de nadruk op. Logisch dat je jezelf dan ook wilt verzekeren van de beste zorg. Je kunt er dan voor kiezen om nog een aanvullend pakket te nemen voor je zwangerschap. Een aanvullend zorgpakket vergoedt bijvoorbeeld de kosten die je maakt voor een doula, lactatiekundige zorg, een zwangerschapscursus of een kraampakket. Of die kosten volledig of gedeeltelijk vergoed worden, hangt af van de verzekering en het soort kosten. Zo kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld een zwangerschapscursus (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Het voordeel van een aanvullende verzekering is natuurlijk dat je deze niet verplicht af hoeft te sluiten. Wanneer je echter zo veel mogelijk zorg vergoed wilt krijgen, is het aan te raden om naar een passende verzekering op zoek te gaan.

Een gratis kraampakket

Sommige zorgverzekeraars geven bij een zwangerschap een gratis kraampakket. Vaak heb je daar wel een aanvullend pakket voor nodig. In zo’n kraampakket zitten vaak behoorlijk wat handige spullen, die je zeker nodig gaat hebben. Dit zit er in zo’n gratis kraampakket:

  • Een steriele navelklem
  •  Matrasbeschermers
  •  Een kraammatras
  •  Kraamverband en netbroekjes
  •  Onderleggers
  •  Gaasjes
  •  Een flesje alcohol
  •  Watten en gaasjes
  •  Ontsmettende handgel

Kies de beste match 

Denk je eraan om een aanvullende verzekering voor je zwangerschap af te sluiten? Dan kun je verschillende aanvullende zwangerschapsverzekeringen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je in één overzicht zien wat precies vergoed wordt, wat de belangrijkste voorwaarden zijn en wat de premie is. Je kunt de verschillende verzekeringen bijvoorbeeld vergelijken met onze zorgvergelijker. Zo hoef je in ieder geval niet meer naar je zorgverzekering om te kijken wanneer de kleine op komst is.

5 tips voor het verzekeren bij een zwangerschap

Als je zwanger bent, of zwanger wilt worden, wil je zeker weten dat je toegang hebt tot de juiste zorg. Er zijn dan een paar tips die je in gedachten kunt houden bij het verzekeren. In de graphic hieronder sommen we ze voor je op.

zwangerschap

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

Hoe kan ik de basisverzekering vergelijken?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!