Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Zoals ieder jaar blijft het tot het laatste moment spannend. Maar dit jaar lijkt het nog meer te gebeuren dan anders; zorgverzekeraars wachten op elkaar met het bekendmaken van hun nieuwe zorgpremies voor 2020.

Tot dusver hebben alleen DSW en Menzis hun premies naar buiten gebracht. Uiterlijk 12 november om 23:59 moeten alle premies bekend zijn, en kan het echte vergelijken beginnen!

Menzis slechts € 1,- duurder maar teert in op reserves

De maandelijkse premie van Menzis gaat van 122 naar 123 euro. Dat is een stijging van slechts 1 euro, en dat is tegen alle verwachtingen in! Nu is het wel zo dat Menzis veel collectieve polissen in hun bestand heeft, en dat die premies meer zullen stijgen. De korting voor collectiviteiten is namelijk beperkt van 10 naar maximaal 5 procent. Ook de aanvullende pakketten stijgen natuurlijk mee, waardoor de totale stijging voor de gemiddelde consument zeker meer dan die ene euro zal zijn.

Vergelijken loont nog meer in 2020

Door het verdwijnen (of verminderen van het voordeel) van de collectieve polissen is het dit jaar nog belangrijker om goed te vergelijken en indien nodig over te stappen. Vanaf vandaag t/m 31 december heb je hier de kans voor. Laat het niet liggen en start morgen met zorgverzekeringen vergelijken zodra alle premies bekend zijn. Wij helpen je daar met een stappenplan eenvoudig doorheen!

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2023 «

Recente blogartikelen

Alternatieve zorg

Alternatieve zorg: welke vormen zijn er en wat wordt vergoed?

Meer lezen
eigen risico

Eigen risico verhogen? Goedkoper maar niet altijd slim

Meer lezen
coronapil

De coronapil in het basispakket, wat heb jij eraan?

Meer lezen
basisverzekering 2023

Wat verandert er voor de basisverzekering van 2023?

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!