Jongeren Zorgverzekering – Top 3 verzekeringen

Voor de jongeren zorgverzekeringen hebben we een goede top 3 beschikbaar. Hierbij kijken we naar de basisverzekering, eventueel uitgebreid met aanvullende. Door deze te combineren maken wij een selectie en is de beste jongeren zorgverzekering gerangschikt op premie. Nu de Top 3, maak daaruit een goede keuze of lees rustig verder.

Er is er 1 het goedkoopste!

€ 86,25 per maand

En dat is ZieZo (van Zilveren Kruis). 3 jaar op rij de goedkoopste zorgverzekering zonder aanvullende verzekering.

Ja ik wil de goedkoopste

jongeren op de bankIn Nederland is een zorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht. Specifieke aanvullende jongeren zorgverzekeringen zijn gericht op:

  • Voordelige premie
  • Buitenlanddekking voor ca. 2 euro
  • Aanvullende vergoedingen, gericht op de jeugd
  • Anticonceptie vergoeding voor vrouwen vanaf 21 jaar

Tot 21 jaar is de vergoeding voor anticonceptie onderdeel van het basispakket.

In het algemeen beschikt de jongeren zorgverzekering over andere vergoedingen in vergelijking met de gemiddelde polis. Door de meeste zorgverzekeraars worden er namelijk speciale aanvullende pakketten voor jongeren en studenten aangeboden met vergoedingen voor tandartskosten, fysiotherapie, bril of lenzen en kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Kiezen van de beste jongeren zorgverzekering, ben je bewust van:

  • Wil je wel of niet extra vrijwillig eigen risico betalen?
  • Welke zorg denk je in 2022 nodig te hebben (of heb je de afgelopen jaren nodig gehad)?
  • Heb je voldoende aan een basisverzekering of is een aanvullende zorgverzekering nodig?
  • Kom je in aanmerking voor een collectieve verzekering, bijvoorbeeld via school?

Hoewel een collectieve verzekering voordelig lijkt, is het meestal niet meer de goedkoopste optie. De collectieve korting is namelijk beperkt tot maximaal 5% in 2022.

Jongeren Ziektekostenverzekering – Goedkope aanbiedingen

Vergelijken en je goed inlezen is belangrijk om uiteindelijk bij de beste en goedkoopste jongeren zorgverzekering uit te komen. Het kan namelijk goed zijn dat je geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Wanneer dit het geval is zal een jongeren zorgverzekering met aanvullend pakket behoorlijk duur voor je zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een basisverzekering, alle zorgverzekeraars vergoeden hetzelfde.

De goedkoopste basisverzekering met het hoogste eigen risico vind je bovenin de website. Hieronder staan 3 aanbiedingen van goedkope zorgverzekeraars met het laagste eigen risico. Waarschijnlijk verdien je in 2022 minder dan € 30.000 en kom je zeker in aanmerking voor zorgtoeslag. Het gaat dan al snel om enkele honderden euro’s per jaar.

Overzicht zorgverzekering voor jongeren

Hieronder de goedkoopste premies, je kan ook een kijkje nemen op de studenten pagina waarin we dieper ingaan op aanvullend.

Premies zijn de goedkoopste jongeren ziektekostenverzekeringen voor jongeren. Het standaard eigen risico voor 2022 is gehanteerd (385). Voor een vergelijking van de aanvullende verzekeringen en premies met een hoger eigen risico kan de zorgvergelijker worden gebruikt.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!