Beste / goedkoopste zorgverzekering jongeren vergelijken 2024

Onderstaand wordt de top-3 beste/goedkoopste zorgverzekeringen voor jongeren van 2024 weergegeven. Wil je meer opties hebben om te vergelijken? Bekijk dan ons volledige overzicht van jongerenverzekeringen in de tabel daaronder.

Volledig overzicht: goedkoopste/beste zorgverzekeringen voor jongeren 2024

Onderstaand vind je ons volledige overzicht van ziektekostenverzekeringen voor jongeren. Door op de pijltjes aan de linkerkant van de tabel te klikken sorteer je de beste jongeren zorgverzekeringen op basis van beoordeling. Met de pijltjes aan de rechterkant sorteer je de goedkoopste jongeren ziektekostenverzekeringen op basis van prijs, waarbij 1 rij de prijs zonder aanvullend eigen risico weergeeft, en de andere rij de prijs bij het maximale eigen risico.

Sorteer op

 • Beoordeling
 • Premie max. eigen risico
 • Premie geen eigen risico
 • Zorgverzekeraar
  + Beoordeling
 • Kenmerk
 • Zorgpremie € 885 eigen risico
 • Zorgpremie standaard eigen risico

 

De beste zorgverzekering voor jongeren: hoe vind je de goedkoopste jongeren ziektekostenverzekering?

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor jongvolwassenen? Daar zijn meerdere antwoorden op. De één kiest voor een goedkope jongerenverzekering, de ander voor een basisverzekering speciaal voor jongeren, voor andere jongeren kan een aanvullende verzekering voor jongeren nodig zijn. Gelukkig hebben jongvolwassenen relatief weinig zorg nodig. Als dat hopelijk voor jou in 2024 ook geldt, check dan de onderstaande verzekeringen. Wil je in plaats van enkel jongeren zorgverzekeringen kunnen kiezen uit meerdere opties? Gebruik dan onze uitgebreidere zorgverzekering vergelijken tabel! Zo weet je zeker dat je de beste zorgverzekering voor jongeren kiest.

Goedkoopste/beste jongeren zorgverzekering vergelijken

Voor niemand is er één zorgverzekering als de beste aan te duiden. Zo is er ook niet één beste zorgverzekering voor jongeren/jongvolwassenen. Wij geven je graag wat tips en vertellen je met plezier meer over het afsluiten van een jongeren zorgverzekering. Zo zorgen we ervoor dat jij de beste keuze voor jezelf kunt maken. Dit geldt niet alleen voor het kiezen van een basisverzekering voor jongeren, maar ook voor het kiezen van een aanvullende verzekering voor jongeren.

Goedkope jongeren zorgverzekering vergelijken

In Nederland is een zorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht. De basisverzekering voor jongeren biedt geen volledige vrije zorgkeuze, en de aanvullende pakketten zijn eenvoudig maar goed. Specifieke aanvullende jongeren zorgverzekeringen zijn gericht op:

 • Apps voor meditatie, fysio en meer
 • Buitenlanddekking en tandongevallenverzekering
 • Spoedeisende zorg in het buitenland
 • Anticonceptie vergoeding voor vrouwen vanaf 21 jaar

Tot 21 jaar is de vergoeding voor anticonceptie onderdeel van het basispakket.

In het algemeen beschikt de jongeren zorgverzekering over minder vergoedingen in vergelijking met de gemiddelde polis. Daarvoor betaal je in 2024 al snel 30 euro of meer. Dan heb je dekking voor fysiotherapie, orthodontie, brillen vergoeding, steunzolen, enzovoorts. De hoogte van de vergoeding en de samenstelling van de zorgverzekering voor jeugd is bij iedere aanvullende polis anders. Tandartskosten zijn altijd een losse verzekering: de tandartsverzekering.

Kiezen van de beste/goedkoopste jongeren zorgverzekering, wees je bewust van:

 • Wil je wel of niet extra vrijwillig eigen risico betalen?
 • Welk ziekenhuis heeft je voorkeur?
 • Heb je voldoende aan een basisverzekering of is een aanvullende zorgverzekering nodig?

De collectieve korting is sinds 2023 beperkt tot enkel de aanvullende pakketten. Op de basisverzekering mag overigens geen collectieve korting meer worden gegeven, dus ook niet op een basisverzekering voor jongeren.

Vind de beste/goedkoopste jongeren zorgverzekering: goedkope aanbiedingen

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor jongeren? Dat is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zorgverzekeringen vergelijken en je goed inlezen zijn belangrijk om uiteindelijk bij de beste en goedkoopste jongeren zorgverzekering voor jou uit te komen. Het kan namelijk goed zijn dat je geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Wanneer dit het geval is, kan een ziektekostenverzekering voor jeugd met aanvullend pakket behoorlijk duur voor je zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een basisverzekering voor jongeren, alle zorgverzekeraars vergoeden hetzelfde. Mocht je toch een aanvullend pakket nodig hebben, dan bieden een aantal zorgverzekeraars een speciale aanvullende verzekering voor jongeren.

De goedkoopste basisverzekering met het hoogste eigen risico vind je bovenin de website. Hieronder staan 3 aanbiedingen van zorgverzekeraars met een goedkope jongerenverzekering op basis van het laagste eigen risico. Wanneer je als jongere weinig of geen inkomen hebt, heb je net als iedereen met een laag inkomen recht op zorgtoeslag. Dit kan je veel geld besparen. Bekijk in onderstaand overzicht of een goedkope jongeren zorgverzekering bij je past.

De beste zorgverzekering voor jongvolwassenen vergelijken

De beste zorgverzekering voor jongvolwassenen vinden lijkt een moeilijke taak, maar het is zeker haalbaar wanneer je de juiste aanpak en informatie hebt. Een zorgverzekering voor jongvolwassenen vergelijken is hiervoor erg belangrijk. Je begint met het bepalen van jouw specifieke zorgbehoeften, want niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoeften. Hierdoor kan de dekking die jij nodig hebt verschillen van een ander. Jongvolwassenen hebben vaak een gezond lichaam, maar het kan zijn dat je behoefte hebt aan fysiotherapie, psychologische ondersteuning of tandheelkundige zorg die niet volledig gedekt wordt door je basisverzekering. Om je ziektekostenverzekering voor jongeren te vergelijken, vergelijk je de polissen van verschillende zorgverzekeraars. Hierbij let je op de dekking, het eigen risico, kosten van de premie en hoeveel vrije zorgkeuze je hebt. Vergelijk de Zorgverzekering heeft een handige tool waarmee we de verschillen in kaart kunnen brengen, zodat we je kunnen helpen om het vergelijken makkelijker te maken.

Beste jongeren verzekering vergelijken: aanvullende verzekering voor jongeren nodig?

Ook is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen en te kijken naar de kwaliteit van de klantenservice. Denk ook aan de mogelijkheid van een aanvullende verzekering voor jongeren, voor diensten die niet in de basisverzekering zijn opgenomen. Tot slot, overweeg of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag, wat kan helpen om de kosten te drukken. Door zorgvuldig te vergelijken en je behoeften te overwegen, kun je een zorgverzekering vinden die zowel betaalbaar als toereikend is voor jouw situatie. Ben je bijv. een student? Kies dan een zorgverzekering die daar rekening mee houdt.

Jongeren zorgverzekering FAQ

 • Waarom heb ik een jongeren zorgverzekering in 2024 nodig?

  Een jongeren zorgverzekering is in 2024 belangrijk, want een zorgverzekering is belangrijk om medische kosten te vergoeden. Je kunt hierbij denken aan huisartsbezoeken, medicijnen en onverwachte noodgevallen. Het is een financiële bescherming en garantie voor toegang tot noodzakelijke zorg zonder hoge kosten. Daarnaast is het in Nederland verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Tot je 18 wordt, sta je ingeschreven bij de zorgverzekering van je ouder(s) of verzorger(s), daarna moet je deze zelf afsluiten.

 • Heb ik een aanvullende ziektekosten verzekering voor jongeren nodig?

  Of je een aanvullende verzekering voor jongeren nodig hebt, is afhankelijk van je specifieke zorgbehoeften. Een aantal belangrijke factoren om mee te laten wegen zijn fysiotherapie, tandheelkundige zorg en buitenlandse dekking. Ga je je jongeren zorgverzekering vergelijken om de beste keuze te maken? Denk dan ook goed na of de kosten van de aanvullende verzekering voor jongeren ook opwegen tegen de voordelen ervan.

 • Hoe kies ik de beste/goedkoopste jongeren zorgverzekering voor mij?

  Om de beste jongeren zorgverzekering in 2024 te kiezen, is het belangrijk om je behoeften goed onder de loep te nemen. Er zijn verschillende zaken waar je goed naar moet kijken voor je een keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende dekkingen, premies, wat je aan eigen risico wilt betalen en eventueel een aanvullende verzekering voor jongeren, als dit noodzakelijk is voor jouw zorgbehoeften. Om de beste keuze te maken is het belangrijk om je zorgverzekering voor jeugd te vergelijken. Hierdoor zie je snel en overzichtelijk de verschillende keuzes, dekkingen en voorwaarden van de zorgverzekeringen, waardoor je de beste jongeren zorgverzekering kunt kiezen.

 • Hoe kies ik de beste/goedkoopste jongeren verzekering?

  Ben je op zoek naar een goedkope jongeren zorgverzekering, dan wil je vast weten hoe je de juiste kunt vinden. Om de goedkoopste jongeren zorgverzekering te vinden, vergelijk je de premies en dekkingen van verschillende zorgverzekeraars met elkaar. Je let dus niet alleen op de prijs van een goedkope jongeren zorgverzekering, maar ook op de geboden dekking van de zorgverzekering voor jongvolwassenen. Een lage premie kan namelijk betekenen dat de dekking beperkt is. Denk daarom goed na of de goedkoopste jongeren zorgverzekering ook de beste jongeren zorgverzekering is voor jouw individuele behoeften en omstandigheden. Zo vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw situatie.

 • Kan ik zelf de goedkoopste ziektekostenverzekering voor jongeren afsluiten of doet mijn ouder/verzorger dit voor mij?

  Als jongere kun je zelfstandig een zorgverzekering afsluiten. Het is echter verstandig om met je ouders/verzorgers te overleggen om advies in te winnen en eventuele vragen te bespreken. Ze kunnen je helpen bij het begrijpen van de verschillende opties en het maken van een weloverwogen keuze voor je ziektekostenverzekering voor jeugd, die past bij jouw situatie.

 • Wat zijn de kosten van een zorgverzekering voor jongeren en kan ik eventueel een zorgtoeslag krijgen?

  De kosten van een zorgverzekering voor jongvolwassenen variëren op basis van de gekozen dekking en het eigen risico. Naast de maandelijkse premie kunnen er ook andere kosten zijn, zoals het eigen risico en eventuele eigen bijdragen voor bepaalde zorg. Zorgtoeslag is een financiële tegemoetkoming van de overheid voor mensen met een laag inkomen en vermogen. Afhankelijk van je inkomen en vermogen kom je mogelijk in aanmerking voor zorgtoeslag, wat kan helpen om de kosten van je zorgverzekering te verlagen.

 • Waarom zou ik jongeren zorgverzekeringen vergelijken?

  Het vergelijken van jongeren zorgverzekeringen is erg belangrijk, omdat het je in staat stelt om de beste dekking tegen de beste prijs te vinden. Door verschillende opties te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij je zorgbehoeften en budget. Neem de tijd om verschillende aspecten, zoals dekking, premies, eigen risico en eventuele aanvullende opties, zorgvuldig te evalueren voordat je een beslissing neemt.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!