Jongeren Zorgverzekering

Zorgverzekering jongvolwassenen

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor jongvolwassenen? Daar zijn meerdere antwoorden op. De één kiest voor een goedkope jongerenverzekering, de ander voor een basisverzekering speciaal voor jongeren, voor andere jongeren kan een aanvullende verzekering nodig zijn. Gelukkig hebben jongvolwassenen relatief weinig zorg nodig. Als dat hopelijk voor jou in 2024 ook geldt, check dan de onderstaande verzekeringen. Wil je wat uitgebreider vergelijken met aanvullende polissen, gebruik je dan onze handige zorgvergelijker! Zo weet je zeker dat je de voor jou beste zorgverzekering voor jongeren kiest.

Goedkope zorgverzekering voor jongeren

Voor niemand is er één zorgverzekering als de beste aan te duiden. Zo is er ook niet één beste zorgverzekering voor jongeren. Wij geven je graag wat tips en vertellen je met plezier meer over het afsluiten van een jongerenzorgverzekering. Zo zorgen we ervoor dat jij de beste keuze voor jezelf kunt maken. Dit geldt niet alleen voor het kiezen van een basisverzekering voor jongeren, maar ook voor het kiezen van een aanvullende verzekering.

Vergelijken voor jongvolwassenen

In Nederland is een zorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht. De basisverzekering biedt geen volledige vrije zorgkeuze, en de aanvullende pakketten zijn eenvoudig maar goed. Specifieke aanvullende jongeren zorgverzekeringen zijn gericht op:

jongeren op de bank

  • Apps voor meditatie, fysio en meer
  • Buitenlanddekking en tandongevallenverzekering
  • Spoedeisende zorg in het buitenland
  • Anticonceptie vergoeding voor vrouwen vanaf 21 jaar

Tot 21 jaar is de vergoeding voor anticonceptie onderdeel van het basispakket.

In het algemeen beschikt de jongeren zorgverzekering over minder vergoedingen in vergelijking met de gemiddelde polis. Daarvoor betaal je in 2024 al snel 30 euro of meer. Dan heb je dekking voor fysiotherapie, orthodontie, brillen vergoeding, steunzolen, enzovoorts. De hoogte van de vergoeding en de samenstelling van de verzekering is bij iedere aanvullende polis anders. Tandartskosten zijn altijd een losse verzekering: de tandartsverzekering.

Kiezen van de beste jongeren zorgverzekering, wees je bewust van:

  • Wil je wel of niet extra vrijwillig eigen risico betalen?
  • Welk ziekenhuis heeft je voorkeur?
  • Heb je voldoende aan een basisverzekering of is een aanvullende zorgverzekering nodig?

De collectieve korting is sinds 2023 beperkt tot enkel de aanvullende pakketten. Op de basisverzekering mag overigens geen collectieve korting meer worden gegeven, dus ook niet op een basisverzekering voor jongeren.

Goedkope aanbiedingen voor de jongeren ziektekostenverzekering

Hoe kies je de beste zorgverzekering voor jongeren? Dat is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zorgverzekeringen vergelijken en je goed inlezen zijn belangrijk om uiteindelijk bij de beste en goedkoopste jongeren zorgverzekering voor jou uit te komen. Het kan namelijk goed zijn dat je geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Wanneer dit het geval is, kan een jongeren zorgverzekering met aanvullend pakket behoorlijk duur voor je zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een basisverzekering voor jongeren, alle zorgverzekeraars vergoeden hetzelfde. Mocht je toch een aanvullend pakket nodig hebben, dan bieden een aantal zorgverzekeraars een speciale aanvullende verzekering voor jongeren.

De goedkoopste basisverzekering met het hoogste eigen risico vind je bovenin de website. Hieronder staan 3 aanbiedingen van zorgverzekeraars met een goedkope jongerenverzekering  op basis van het laagste eigen risico. Wanneer je als jongere weinig of geen inkomen hebt, heb je net als iedereen met een laag inkomen recht op zorgtoeslag. Dit kan je veel geld besparen. Bekijk in onderstaand overzicht of een goedkope jongerenverzekering bij je past.

Overzicht zorgverzekering voor jongeren

Hieronder vind je 5 andere opties van natura polissen voor een ziektekostenverzekering voor jongeren. Je kan ook een kijkje nemen op de studenten pagina, waarin we een andere kijk hebben op het kiezen van een jongeren zorgverzekering. Er is niet maar één zorgverzekering de beste voor jongeren. De ziektekostenverzekering die het beste bij je past, hangt af van je wensen en behoeften.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!