zorgverzekering

Zorgverzekering kiezen 2018 - Vergelijk de beste:

Ga je met je zorgverzekering overstappen naar een andere zorgverzekeraar of wil je misschien een ander zorgpakket nemen. Maar ook dien je het eigen risico te bepalen, je begrijpt wel er valt veel te kiezen. Een nieuwe zorgverzekering kiezen doe je in meerdere stappen, wij helpen je op weg. De beste en goedkoopste zorgpremie van de basisverzekering 2018 met € 385,- eigen risico vinden kan hieronder. Maar je moet ook andere keuzes maken, waarmee je rekening moet houden met gecontracteerde ziekenhuizen, zijn een belangrijke factor voor de hoogte van de zorgpremie. Wij helpen je ieder jaar weer opnieuw met een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is. Alle voorgaande jaren ben je verzekerd op de polis van je ouder(s). Nu is de tijd aangebroken om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Let goed op, het is belangrijk om de zorgverzekeraars en hun pakketten goed te vergelijken voordat je gaat daadwerkelijk een keuze maakt. Je zit er één jaar aan vast en het gaat dan ook om een hoop geld.

 • Kenmerk
 • Zorgpremie 100.95 tot € 107.95

Zorgverzekering kiezen uit de top 3? Of liever gebruik maken van de zorgvergelijker?

Naast het kiezen van een zorgverzekering uit de top 3 die wij hebben samengesteld, kun je natuurlijk ook gebruik maken van de super handige vergelijker hieronder. Deze zorgvergelijker is altijd actueel en biedt enorm veel mogelijkheden om veel verschillende aspecten van de zorgverzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering kiest die past bij jouw wensen en die voor jou echt het goedkoopste is!

Zorgverzekering kiezen 2018 - goede hulp nodig?

1. Polisvorm van de zorgverzekering kiezen
Hecht je waarde aan keuze vrijheid voor artsen en ziekenhuizen, kies dan voor de restitutiepolis. Hier heb je altijd volledig vergoeding bij zorgkosten. Wil je graag circa € 200,- op jaarbasis besparen dan kies je een budgetpolis of naturapolis. Dit zijn beide zorgpolissen met beperkte artsenkeuze.

2. Vrijwillig eigen risico van je zorgverzekering kiezen
Standaard is dit € 385,- per jaar, en is van toepassing op sommige ziekenhuis behandelingen. Dit is een bedrag wat je zelf moet betalen. Verwacht je gezond te blijven dan kun je het eigen risico makkelijk verhogen tot maximaal € 885,-. Hierdoor kun je op jaarbasis ook ruim € 200,- besparen.

3. Aanvullende zorgverzekering kiezen
De basisverzekering heeft een ruime dekking, maar aanvullend verzekeren kan voor:

 

 • * Afvallen
 • * Alternatieve geneeswijzen
 • * Anticonceptie
 • * Brillen en contactlenzen
 • * Fysiotherapie
 • * Zwangerschap, bevalling en kraamzorg
 • * Medicijnen
 • * Orthodontie
 • * Psychologische zorg
 • * Stoppen met roken
 • * Tandarts en mondhygiënist
 • * Thuiszorg
 • * Zorg in het buitenland

 

Deze mogelijkheden zijn voor iedere Nederlander beschikbaar, nu nog de juiste zorgverzekeraar kiezen. Dat kan met de zorgvergelijker hierboven. We zijn allemaal anders en hebben allemaal verschillende zorgbehoeftes en dus een andere zorgverzekering nodig. De meesten onder ons hebben voldoende aan een basiszorgverzekering. Anderen komen veel bij medische hulpverleners en verzekeren zich met de uitgebreidste pakketten.

De zorg vergelijker gebruiken = beter kunnen kiezen

Welke zorgverzekering het beste voor je is wordt je gemakkelijk gemaakt. We raden je aan om ervoor te kiezen om de zorg vergelijker te gebruiken. Tijdens het invullen van de wensen worden de best passende zorgverzekeringen gevonden. Door voorkeuren te selecteren zie je direct de wijzigingen in de zorgpremie.

Wanneer kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Je kan nu tot en met 31 december een nieuwe ziektekostenverzekering kiezen voor het jaar 2018. Je kunt tot en met eind januari zelfs nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Tussentijds overstappen is nooit mogelijk, enkel rond de jaarwisseling!