Zorgverzekering Kiezen

Zorgverzekering kiezen 2021

Zeker nu bekend geworden is dat de premie voor de zorgverzekering enkele euro’s stijgt kun je overwegen om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Met je zorgverzekering overstappen naar een andere zorgverzekeraar is een fluitje van een cent. Als je dat nog nooit hebt gedaan zal je zien dat het eigenlijk heel soepel zal verlopen. Een nieuwe zorgverzekering kiezen doe je verstandig als je dit in meerdere stappen gaat doen. Wij helpen je op weg met het samenstellen van de beste ziektekostenverzekering.

In 3 stappen de juiste zorgverzekering kiezen

Keuzevrijheid voor ziekenhuizen, klinieken en andere medisch specialisten heb je met de restitutiepolis. Hier heb je altijd volledig vergoeding bij de gemaakte zorgkosten, zoals opgenomen in de basisverzekering. Wil je graag circa € 250,- op jaarbasis besparen dan kies je een naturapolis. Jouw ziekenhuis kan dan gewoon gecontracteerd zijn waardoor je geen beperking ervaart maar wel veel minder betaalt.

Dus samengevat:

  • Restitutiepolis = 100% vrije zorgkeuze maar indien de zorgverlener niet is aangesloten moet je eerst zelf voorschieten. Duurdere polisvorm!
  • Naturapolis = Naar aangesloten zorgverleners maar ca. 90% gecontracteerd dus in praktijk valt de belemmering mee. Goedkoopste polisvorm! Ga je naar een zorgverlener zonder contract, dan geldt er een eigen bijdrage.

Standaard is dit € 385,- per jaar, en is van toepassing op sommige ziekenhuis behandelingen. Dit is een bedrag wat je zelf moet betalen. Verwacht je gezond te blijven dan kun je het eigen risico makkelijk verhogen tot maximaal € 885,-.

  • Nooit ziek, geen medicijnen en een buffer achter de hand? Kies het hoogste eigen risico!
  • In alle andere gevallen: kiezen voor het standaard eigen risico van € 385!

De basisverzekering 2021 heeft een ruime dekking, extra aanvullend verzekeren kan voor:

Wil je één of meerdere aanvullende zorgverzekeringen kiezen, dan is dit ook voor iedere Nederlander beschikbaar, nu nog de juiste zorgverzekeraar kiezen. Een goede vergelijking maken kan via onze speciale zorgvergelijker.

Goedkoopste Zorgverzekeraars Kenmerk Zorgpremie € 885 eigen risico Zorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020! € 83,25 € 105,25 Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze € 90,40 € 107,90 Bekijk
Just Basic: goedkope maar complete basis zorgverzekering € 87,95 € 107,95 Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten € 89,95 € 109,95 Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken € 88,50 € 110,50 Bekijk
Lage premie en extra voordeel: 10% korting op bijna alles van de HEMA! € 89,00 € 113,00 Bekijk
Incl. 10% korting bij VGZ € 98,95 € 113,95 Bekijk
Tandartsvergoeding delen met partner mogelijk € 89,20 € 114,20 Bekijk
Makkelijke declaratie app € 97,45 € 114,95 Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze! € 99,83 € 116,50 Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2021Welke basisverzekering kiezen de meeste Nederlanders?
De meest afgesloten verzekeringen afgelopen jaar en voor 2021 zijn ZieZo (van Zilveren Kruis), Ditzo en OHRA. Gegevens van deze website. Die laatste is populair vanwege de lage premie en toch 100% vrije artsenkeuze!

Welke zorgverzekering kiezen?

Welke zorgverzekering bij je past, dat schetsen we in enkele situaties:

 1. Je bent jong, bijvoorbeeld 18 jaar, en lijkt geen lichamelijke ongemakken te hebben.
 2. Je komt regelmatig voor jezelf in het ziekenhuis (bekijk dan de beste zorgverzekering voor jou
 3. Je bent zwanger of wil je dat graag worden
 4. Je hebt regelmatig gaatjes in je tand

Met een verzekering wil je de te verwachten kosten zoveel als mogelijk proberen te dekken. Lijkt het dat je aankomend jaar regelmatig zorg nodig hebt, gedekt door de zorgverzekeringswet (zvw), dan is de meest goedkope zorgverzekering 2021 waarschijnlijk niet de beste keuze. Als je aandachtig leest zie je dat er écht heel wat bij komt kijken.

Net 18 jaar geworden?

Op de dag dat je 18 jaar bent geworden sta je zelf voor de keuze. Kom je regelmatig op het ziekenhuis, bezoek je de fysiotherapeut en hoe staat het ervoor met je gebit? En natuurlijk de anti conceptie/het gebruik van condooms. Doorgaans zijn dit de vragen waar 18 jarigen ‘mee zitten’. Speel met de zorgvergelijker om de premie verschillen goed in kaart te brengen.

Kiezen voor een studenten zorgverzekering?

Nee, dat is eigenlijk een wassen neus. Zorgverzekeraars hebben een basisverzekering gecombineerd met uiteenlopende aanvullende polissen voor ‘studenten’. Zo genaamd krijg je dan een korting, grote kans dat je je verzekerd voor vergoedingen welke je nooit gaat gebruiken. Stel zelf je zorgpolis samen!

studenten zorgverzekering 2021

Opletten bij selecteren

pijltjes met keuzesOmdat we verschillende zorgbehoeften hebben, hebben we in het gezin onderling vaak een andere zorgverzekering. De meesten onder ons hebben voldoende aan een standaard basiszorgverzekering met het standaard eigen risico. Deze is wederom € 385,- en vrijwillig te verhogen tot € 885. Dit heeft geen effect als je een aanvullende zorgverzekering gaat kiezen. Vrije artsenkeuze is niet vanzelfsprekend, wel bij de restitutiepolis.

Maak gebruik van onze zorgvergelijker om de juiste zorgverzekeraar te kiezen!

De zorgvergelijker gebruiken = beter kunnen kiezen

Welke zorgverzekering het beste voor je is wordt je gemakkelijk gemaakt. We raden je aan om ervoor te kiezen om de zorgvergelijker te gebruiken. Tijdens het invullen van de wensen worden de best passende zorgverzekeringen gevonden. Door voorkeuren te selecteren zie je direct de wijzigingen in de zorgpremie.

Wanneer overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Ieder jaar tussen 12 november en 31 december kan je wijzigingen aan je zorgverzekeringen aanbrengen, opzeggen of een nieuwe zorgverzekering kiezen. Tot en met eind januari heb je zelfs nog de tijd om aanvullende verzekeringen afsluiten. Tussentijds overstappen is nooit mogelijk, enkel rond de feestdagen.

Er is wel een uitzondering. Je kan je zorgpolis opzeggen op uiterlijk 31 december. In dat geval heb je nog de gehele maand januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Doe dit vervolgens wel, want anders ben je onverzekerd en dat mag niet in Nederland!

Zorgverzekeringen vergelijken 2021

Op de pagina zorgverzekering vergelijken vind veel informatie over de verzekeraars en de mogelijke pakketten. De beste en goedkoopste verzekeringen allemaal bij elkaar.

Top 5 basisverzekeringen

Kies je voor de basisverzekering met standaard eigen risico kijk dan goed naar de onderstaande aanbiedingen.