Zorgverzekering Kiezen

Zorgverzekering kiezen 2020

Zeker nu bekend geworden is dat de premie voor de zorgverzekering enkele euro’s stijgt kun je overwegen om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Met je zorgverzekering overstappen naar een andere zorgverzekeraar is een fluitje van een cent. Als je dat nog nooit hebt gedaan zal je zien dat het eigenlijk heel soepel zal verlopen. Een nieuwe zorgverzekering kiezen doe je verstandig als je dit in meerdere stappen gaat doen. Wij helpen je op weg met het samenstellen van de beste ziektekostenverzekering.

Welke basisverzekering kiezen de meeste? Net als bij de aanvullende verzekeringen heeft dat een persoonlijke voorkeur.

Welke zorgverzekering kiezen?

Een schets van enkele situaties:

 • Je bent net 18 jaar of student met een ‘gezond’ lichaam
 • Lichamelijke klachten of revalideren en gebruik je fysiotherapie
 • Ben je zwanger of wil je dat graag worden
 • Kom je veel op controle en / of behandelingen in het ziekenhuis / kliniek

Met een verzekering wil je de te verwachten kosten zoveel als mogelijk proberen te dekken. Sluit niet lukraak een goedkope zorgverzekering 2019 af, er komt écht heel wat bij kijken.

Net 18 jaar geworden?

Op de dag dat je 18 jaar bent geworden sta je zelf voor de keuze. Kom je regelmatig op het ziekenhuis, bezoek je de fysiotherapeut en hoe staat het ervoor met je gebit? En natuurlijk de anti conceptie / het gebruik van condooms. Doorgaans zijn dit de vragen waar 18 jarigen ‘mee zitten’. Speel met de zorgvergelijker om de premie verschillen goed in kaart te brengen.

Kiezen voor een ‘studenten zorgverzekering’?

Nee, dat is eigenlijk een wassen neus. Zorgverzekeraars hebben een basisverzekering gecombineerd met uiteenlopende aanvullende polissen voor ‘studenten’. Zo genaamd krijg je dan een korting, grote kans dat je je verzekerd voor vergoedingen welke je nooit gaat gebruiken. Stel zelf je zorgpolis samen!

Opletten bij selecteren

pijltjes met keuzesLogischerwijs wil je niet teveel betalen en kies je direct voor de goedkoopste zorgpremie van de basisverzekering 2019. Deze is wederom € 385,- en vrijwillig te verhogen. Vrije artsenkeuze is niet vanzelf sprekend. Omdat we verschillende zorgbehoeften hebben, hebben we in het gezin onderling vaak een andere zorgverzekering. De meesten onder ons hebben voldoende aan een basiszorgverzekering. Anderen komen veel bij medische hulpverleners en verzekeren zich met de uitgebreidste pakketten.

1. De polisvorm

Keuze vrijheid voor ziekenhuizen en klinieken heb je met de restitutiepolis. Hier heb je altijd volledig vergoeding bij de gemaakte zorgkosten, zoals opgenomen in de basisverzekering. Wil je graag circa € 250,- op jaarbasis besparen dan kies je een budgetpolis of naturapolis. Jouw ziekenhuis kan dan gewoon gecontracteerd zijn waardoor je geen beperking ervaart maar wel veel minder betaalt.

2. Het (vrijwillig) eigen risico

Standaard is dit € 385,- per jaar, en is van toepassing op sommige ziekenhuis behandelingen. Dit is een bedrag wat je zelf moet betalen. Verwacht je gezond te blijven dan kun je het eigen risico makkelijk verhogen tot maximaal € 885,-.

3. Aanvullende zorgverzekering kiezen

De basisverzekering heeft een ruime dekking, maar aanvullend verzekeren kan voor:

 •  Alternatieve geneeswijzen
 • Anticonceptie
 • Brillen en contactlenzen
 • Fysiotherapie
 • Zwangerschap, bevalling en kraamzorg
 • Medicijnen
 • Orthodontie
 • Psychologische zorg
 • Stoppen met roken
 • Tandarts en mondhygiënist
 • Thuiszorg
 • Zorg in het buitenland

Deze mogelijkheden zijn voor iedere Nederlander beschikbaar, nu nog de juiste zorgverzekeraar kiezen. Een goede vergelijking maken kan hierboven.

De zorgvergelijker gebruiken = beter kunnen kiezen

Welke zorgverzekering het beste voor je is wordt je gemakkelijk gemaakt. We raden je aan om ervoor te kiezen om de zorgvergelijker te gebruiken. Tijdens het invullen van de wensen worden de best passende zorgverzekeringen gevonden. Door voorkeuren te selecteren zie je direct de wijzigingen in de zorgpremie.

Wanneer overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Nu, op dit moment, tot 1 januari 2019 kan je wijzigingen aan je zorgverzekeringen aanbrengen, opzeggen en een nieuwe zorgverzekering kiezen. Tot en met eind januari heb je zelfs nog de tijd om aanvullende verzekeringen afsluiten. Tussentijds overstappen is nooit mogelijk, enkel rond de feestdagen.

Er is wel een uitzondering. Je kan ervoor kiezen om je zorgpolis zelf te beëindigen op uiterlijk 31 december. In dat geval heb je nog de gehele maand januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker

Top 5 basisverzekeringen

Kies je voor de basisverzekering met standaard eigen risico kijk dan goed naar de onderstaande aanbiedingen.

Zorgverzekeraar
Uitgebreid vergelijken?Vergelijk
Vanaf € 79,95 = goedkoopste van NL€ 101,95Bekijk
Incl 10% korting bij VGZ€ 105,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 109,95Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 109,95Bekijk
Beste goedkope met vrije zorgkeuze€ 116,30Bekijk