Studenten zorgverzekering

Studeren of in ieder geval nog op school zitten kent zo zijn voordelen. Regelmatig kan je profiteren van speciale studenten aanbiedingen, zo ook bij de zorgverzekering. Steeds meer verzekeraars hebben voordelige studenten zorgverzekeringen met scherpe premies of speciale collectiviteit kortingen. Ben je 18 jaar of ouder dan kan ook jij gebruik maken van de beste acties. We vergelijken de studenten zorgverzekering 2022 en laten je eerst de top 3 zien. Maar ook verder vergelijken met de zorgvergelijker is aan te raden, zodat je de best passende en goedkoopste zorgverzekering vind.

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis

 • tot 5% korting op de basisverzekering
 • aanvullende verzekering
  vanaf € 1,80 p/m
 • tandartsverzekering
  vanaf € 6,50 p/m

Kies deze

CZ

CZ

 • 50 gratis condooms
 • ook in het buitenland goed verzekerd
 • Voordeel op brillen en meer
 • Gratis huidcheck

Kies deze

Just cz

Just

 • App de Dokter of fysio, binnen 1 uur antwoord
 • dé zorgverzekering voor studenten
 • speciaal voor jou voordelige aanvullende polissen
 • Superveel korting op andere dingen

Kies deze

Een zorgverzekering als student nemen

Als student is je leven al duur genoeg. Je moet immers je studie betalen, wil regelmatig op pad met je vrienden en hebt misschien ook wel een kamer. Reden genoeg om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Hieronder vertellen we je nog wat meer over het vinden van de juiste zorgverzekering voor studenten.

Het nemen van een studentenzorgverzekering hoeft niet lastig te zijn. Als jongere ga je waarschijnlijk op zoek naar een goedkope zorgverzekering. Toch is het handig als je wel het een en ander weet over zorgverzekeringen. Zo ben je in Nederland verplicht een basisverzekering te hebben. Deze verzekering dekt je voor de belangrijkste ziektekosten. Er zit best wat verschil in basisverzekeringen. Zo zijn er erg goedkope basisverzekeringen, maar mag je dan vaak niet bij alle ziekenhuizen behandeld worden. 

Verder kun je ook nog een aanvullende verzekering nemen. Dit is niet verplicht, maar bijvoorbeeld om de kosten van de tandarts of de opticien te dekken wel verstandig. 

De ziektekostenverzekering voor een student vanaf 18 jaar

Vanaf je 18e moet je zelf je verzekering gaan regelen. Je gaat dan zelf op zoek naar een ziektekostenverzekering die bij je past en deze sluit je af. Een keer per jaar mag je deze zorgverzekering wisselen, dat mag altijd tegen het einde van het jaar. Je kunt dan overstappen van verzekeringsmaatschappij, of een ander pakket nemen. Ook kun je aanvullende verzekeringen laten vallen of juist extra afsluiten.

Een goedkope zorgverzekering voor een student

Wil je graag de goedkoopste verzekering die er te vinden is? Dan kun je het beste voor een budgetpolis gaan. Dit is de goedkoopste zorgverzekering die er bestaat, maar je levert er ook wel wat voor in. Zo kun je terecht bij een klein aantal ziekenhuizen. Het zou dus best kunnen dat je een eind moet rijden voor je bij het juiste ziekenhuis bent. Wil je iets meer keuze uit ziekenhuizen waar je terecht kunt? Ga dan voor een naturapolis. Je kunt er ook voor kiezen om een restitutiepolis te nemen, dan wordt je zorgt vergoed bij alle behandelaars.

Je studenten zorgverzekering vergelijken

Om de beste zorgverzekering voor jou als student te vinden, is het belangrijk dat je verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Dat kun je gemakkelijk doen met onze zorgvergelijker. Zo kun je alle voor- en nadelen van de zorgverzekeringen, samen met de prijzen op een rijtje zetten, zodat je precies weet welke verzekering het beste bij je zal passen.

Beste Studenten zorgverzekeringen kiezen

Welke zorgverzekeraars kiezen studenten vaak?

 • Besured is een speciale zorgverzekering gericht op studenten. In samenwerking met Young Capitals bieden ze een lage zorgpremie (in 2021 € 114,85 of met het hoogste eigen risico € 99,55) en een goede dekking die echt is gericht op de student en de “young professional”. Zo is er een gratis tandongevallen verzekering, en vergoeding voor anticonceptie tot 21 jaar gratis. Bij 21+ is dit slechts € 2,95 per maand.
 • OHRA heeft de voordeligste basisverzekering waar je een 100% vrije zorgkeuze hebt. Zelf bepalen welk ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut of andere zorgverlener je bezoekt dus. De premie is dit jaar € 126,75 per maand. Als je kiest om je eigen risico te verhogen met 500 euro, betaal je zelfs maar € 110,08 per maand.
 • ZieZo is het goedkopere (B-merk) van Zilveren Kruis en wordt vaak gekozen omdat ze de goedkoopste zorgpolis bieden in 2021. Je kunt hierbij rekenen op een betrouwbare partij, maar toch de laagste premie die er momenteel is. Je kiest dan wel bewust voor een Natura Polis, dus het is belangrijk om te checken of jouw ziekenhuis is aangesloten bij Zilveren Kruis. De lage premie maakt dat dubbel en dwars goed, want met het hoogste eigen risico betaal je maar € 87,25 per maand. Veruit de goedkoopste studentenzorgverzekering dus.

6 goede tips voor studenten om in 2022 te besparen

Check je zorgtoeslag

Als student heb je mogelijk recht op zorgtoeslag in 2022. Heb jij al de check gedaan of je aan de voorwaarden voldoet? Hier kun je de tabel vinden met alle bedragen.

 

Online je zorgverzekering afsluiten

Het online vergelijken en afsluiten van je zorgverzekering levert vaak extra “online korting” op. Geen tussenschakels, geen verzekeringsmannetjes over de vloer en geen afsluitkosten. Gewoon bij ons de goedkoopste polis vinden en met een paar muisklikken is het geregeld!

Kies (bewust) een hoger eigen risico

Voor de meeste studenten geldt dat ze amper zorg nodig hebben. Daarom is het verhogen van het eigen risico een slimme tactiek om de premie flink te verlagen!

 

Pakketkorting bij je vaste verzekeraar

Als je al andere verzekeringen hebt lopen, bijvoorbeeld een inboedelverzekering, kun je vaak extra korting krijgen. Dit heet pakketkorting en de meeste verzekeraars bieden dit aan. In zo’n geval is het misschien slim om te kiezen om hier ook je zorgverzekering onder te brengen.

Denk goed na over aanvullende pakketten

Heb je ze echt nodig? Betaal je niet onnodig teveel voor iets wat je eigenlijk niet nodig bent? De meeste studenten kunnen af met een basisverzekering.

 

Kies een naturapolis

De naturapolis is de goedkoopste variant maar voldoet meestal echt wel voor studenten en scholieren. Verzekeraars sluiten genoeg contracten zodat je vaak toch bij een ziekenhuis dichtbij terecht kunt. Hier kun je alle naturapolissen vinden. Een dergelijke budgetpolis of budget zorgverzekering voor studenten is dus een slimme zet.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!