Goedkoopste Zorgverzekering

Goedkoopste Zorgverzekering 2021

Natuurlijk ben jij op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering, net zoals de meeste andere bezoekers van deze website. Dit is één van de best bezochte pagina’s.

Gewoon direct to-the-point: de goedkoopste zorgverzekering 2021 vinden doe je hieronder. Hier kun je de goedkoopste basisverzekering vinden met en zonder vrijwillig eigen risico vergelijken. De zorgverzekeringen zijn gerangschikt in prijs: onze tabel geeft direct de juiste informatie zodat je geen tijd meer hoeft te verspillen!

Goedkoopste Zorgverzekeraars Kenmerk Zorgpremie € 885 eigen risico Zorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020! € 83,25 € 105,25 Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze € 90,40 € 107,90 Bekijk
Just Basic: goedkope maar complete basis zorgverzekering € 87,95 € 107,95 Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten € 89,95 € 109,95 Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken € 88,50 € 110,50 Bekijk
Lage premie en extra voordeel: 10% korting op bijna alles van de HEMA! € 89,00 € 113,00 Bekijk
Incl. 10% korting bij VGZ € 98,95 € 113,95 Bekijk
Tandartsvergoeding delen met partner mogelijk € 89,20 € 114,20 Bekijk
Makkelijke declaratie app € 97,45 € 114,95 Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze! € 99,83 € 116,50 Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2021Goedkoopste zorgverzekering bij € 385,- eigen risico

De goedkoopste zorgverzekering  in 2020 is Ziezo. Dit online label van Zilveren Kruis kost slechts € 83,25 per maand bij het maximaal eigen risico. Heb je een laag inkomen, dan is de zorgtoeslag zelfs hoger en is deze zorgpremie in verhouding wel heel goedkoop.

Een overzicht van de 5 voordeligste basisverzekeringen

  1. Zekur Gewoon ZEKUR Zorg: € 101,95
  2. ZieZo Selectief: € 105,95
  3. Ditzo Goede Keuze: € 107,90
  4. Univé Zorg Select polis: € 107,95
  5. Just CZ Basic: € 107,95

Wat is écht de goedkoopste zorgpremie?

Meest voordelige premie is € 83,25 (ZieZo) en bij vrije zorgkeuze € 99,83 (OHRA).

5 goedkope zorgverzekeringen

5 stappen: de goedkoopste zorgverzekering zoeken

Ben je nog niet helemaal zeker van wat de beste zorgverzekering voor jou is? Volg dan de onderstaande aanwijzingen op. In vijf stappen de goedkoopste zorgverzekering kiezen!

Hoogte van je eigen risico bepalen

De goedkoopste zorgverzekering is die met het hoogste eigen risico. In 2021 zijn er weer dezelfde keuzes, te beginnen bij € 385,- en met stappen van € 100,- per keer kan je dit vrijwillig verhogen tot € 885,-. Hoe hoger het eigen risico, des te hoger de korting van de zorgpremie zal zijn. Een belangrijke vraag aan jezelf is dus: hoeveel zorg verwacht ik te gebruiken en hoeveel gaat me dit (of de zorgverzekeraar) kosten? Met het antwoord daarop kun je een goede inschatting maken en het premieverschil berekenen.

Rekenvoorbeeld hoog eigen risico:
Door te kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico bespaar je in 2021 gemiddeld € 22,- per maand. 12 maanden x € 22,- = € 264. Doe je dit volgend jaar nog een keer, dan heb je 2 x € 264 bespaard = € 512.

Weet je het allemaal niet zo goed, kijk dan eens op de pagina welke zorgverzekering past bij mij?

Vrije artsenkeuze in Nederland

De restitutiepolis heeft als kenmerk dat er volledig vrije artsenkeuze is. De naturapolis is hierin beperkter, regelmatig is er wel 100% dekking voor de ziekenhuizen. Daarentegen is het aanbod aan gecontracteerde klinieken, verloskundigen, klinieken, fysiotherapeuten en apotheken beperkt. De beste keuze is de restitutiepolis, dan heb je in heel Nederland toegang tot alle zorg zonder extra te moeten betalen. Bij het afsluiten van de basisverzekering moet je hier dan ook altijd goed op letten.

Aanvullend, maar niet oververzekeren!

Er is veel keuze voor aanvullende zorgpakketten, zoals tandarts, orthodontie en fysiotherapie. Het klinkt simpel, maar stel jezelf de vraag: welke zorg ga ik echt gebruiken? Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke aanvullende verzekeringen bij je passen. Bij weinig behandelingen heb je deze natuurlijk niet nodig.

De zorgverzekeraar geeft extra korting

Bij alle aanbieders geldt dat je het voordeligste uit bent wanneer je de zorgpremie voor 6 maanden of een heel jaar vooruit betaald. Op jaarbasis krijg je dan ca. 2% korting, echter moet je het geld dan wel kunnen missen.

Goed zoeken en de goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken

Na het opvolgen van bovenstaande tips kan je aan de slag met vergelijken. Met de zorgvergelijker heb je advies op maat, met voor- en nadelen per polis en bijbehorende tarieven. Handig: na kiezen kan je direct in een beveiligde verbinding op de website van de zorgverzekeraar afsluiten. De zorgverzekering vergelijken met aanvullende verzekeringen kan met de zorgvergelijker.

Let goed op want wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering 2021 is, is niet vanzelfsprekend ook de beste zorgverzekering voor een ander. Zo zijn er ook speciale voordelige polissen voor doelgroepen zoals studenten. Een collectieve zorgverzekering is geen aanrader, meestal ben je hiermee niet goedkoper uit door de dure aanvullende pakketten welke inbegrepen zijn. Van alle basisverzekeringen is de inhoud gelijk. Dit is door de Overheid vastgelegd en er zijn dan ook geen verschillen in vergoedingen. De dekking varieert wel per verzekeraar, ga hier bewust mee om.

Nu ben je goed voorbereid en weet je hoe je naar de laagste zorgpremie kunt zoeken. Bovenaan de website staat dus de meest goedkope zorgverzekering in Nederland voor jou. Hieronder vind je misschien wel de beste 3 suggesties.

Goedkoopste zorgverzekering per situatie

Afhankelijk van je situatie kan het verschillend uitpakken welke zorgverzekering het goedkoopste is. Heb je behandelingen nodig bij de fysiotherapeut, bezoek je vaak de tandarts of reis je veel en wil je goed verzekerd zijn tegen extra hoge zorgkosten in het buitenland. In dat soort gevallen is het belangrijk om goed te vergelijken waar je voor kiest. Maar ook als je juist zeer weinig zorg nodig denkt te hebben; dan is het waarschijnlijk slim om een hoger eigen risico te kiezen waardoor je zorgpremie nog lager wordt!

Goedkoopste zorgverzekering voor studenten

De gemiddelde student is vrij gezond, en maakt dus ook weinig zorgkosten. Om die reden is het voor studenten interessant om te kiezen voor de goedkoopste budgetpolis met het hoogste eigen risico. En dat is dit jaar ZieZo van Zilveren Kruis met een premie € 83,25. Natuurlijk is het raadzaam om eerst meer informatie te lezen over de studenten zorgverzekering en vervolgens bewust de beste keuze te maken.

Goedkope budget zorgverzekering: de naturapolis!

De naturapolis, ook wel de budget zorgverzekering genoemd, is de goedkoopste vorm van verzekeren. Je kiest hierbij een basisverzekering met een beperkt zorgaanbod. Je kunt alleen terecht bij aangesloten zorgverleners. Dit klinkt erger dan het in werkelijkheid is, want in de praktijk hebben de aanbieders van de naturapolissen veelal contracten met 80% tot 95% van de zorgaanbieders in Nederland. De kans is dus groot dat je gewoon kunt kiezen voor je vertrouwde ziekenhuis, je eigen tandarts, huisarts en andere zorgaanbieders. De naturapolis is goedkoper omdat er speciale afspraken worden gemaakt tussen de zorgverzekeraar en o.a. artsen.

Vrije zorgkeuze en toch weinig betalen!

Het kan natuurlijk zijn dat je bewust voor een restitutiepolis kiest omdat je echt de totale vrijheid in handen wilt houden. Een begrijpelijke keuze natuurlijk, en daarom hebben wij ook de beste en goedkoopste restitutiepolis 2021 op een rijtje gezet. De laagste premie ligt hier op € 116,50 en dat is iets duurder dan de voordeligste budgetverzekering. Voor vrije keuze in ziekenhuis, arts, tandarts en fysiotherapeut moet dus wel wat extra betaalt worden.

Goedkoopste zorgverzekering 2021 met goede tandarts dekking

Als je denkt dat je in 2021 veel kosten gaat maken bij de tandarts is het raadzaam om ook dit mee te nemen in je vergelijking. In sommige gevallen zit er tandzorg in het basispakket, maar meestal moet je hier een aanvullende tandzorg verzekering voor afsluiten. Dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken welke basisverzekering in combinatie met welk aanvullend pakket voor jou een goede keus is. De ene zorgverzekering vergoedt maar € 250,- aan tandzorg en dan nog maar voor 75%, terwijl een andere polis een dekking geeft tot wel € 1000,- per jaar. Grote verschillen dus in de tandarts pakketten, vergelijk nu de beste tandartsverzekering.