zorgverzekering

Goedkoopste Zorgverzekering 2018 Vergelijken - De beste premies:

De goedkoopste zorgverzekering staat hieronder, verder zoeken is dan ook niet nodig als je alleen naar de prijs kijkt. Goedkoop uit zijn met de voordeligste zorgpremie willen we allemaal, maar let wel goed op waarvoor je kiest. Er zijn namelijk verschillende valkuilen waar je rekening mee dient te houden. Verwacht je regelmatig gebruik te maken van zorg? Ga er dan even goed voor zitten, want verder op deze pagina worden voor- en nadelen van de goedkope basisverzekering 2018 besproken. En zoals je waarschijnlijk weet is deze voor iedereen in Nederland verplicht vanaf 18 jaar.

Van alle basisverzekeringen is de inhoud gelijk. Dit is door de Overheid vastgelegd en er zijn dan ook geen verschillen in vergoedingen. De dekking varieert wel per verzekeraar, ga hier bewust mee om.

 • Kenmerk
 • Zorgpremie 71.95 tot € 96.90

De basis zorgpremies zijn de meest goedkope zorgverzekeringen 2018 met € 885,- eigen risico.
De zorgverzekering vergelijken met een minimaal eigen risico van € 385,-.

Goedkope zorgverzekeringen 2018 vergelijken en kiezen

Goedkoopste Zorgverzekering

Wat is de goedkoopste zorgverzekeraar?

 • Met € 885,- eigen risico is dat Zilveren Kruis ZieZo: € 71,95 zorgpremie per maand
 • Met € 385,- eigen risico is dat ZEKUR: € 92,00 zorgpremie per maand
 • De polisvorm van deze, wat vroeger bekend stond als ziekenfonds, is de naturapolis. Hierbij is het kenmerk dat er geen vrije artsenkeuze inbegrepen is.

  De voordeligste zorgverzekeringen met vrije artsenkeuze:

 • Met € 885,- eigen risico is dat Zilveren Kruis ZieZo: € 77,95 zorgpremie per maand
 • Met € 385,- eigen risico is dat OHRA: € 104,55 zorgpremie per maand
 • De zorgvergelijker helpt je met een goede vergelijking te maken met meer keuzes en aanvullende verzekeringen.

  5 stappen: de goedkoopste zorgverzekering zoeken

  Hoogte van het eigen risico van 2018 bepalen

  De goedkoopste zorgverzekering is deze met het hoogste eigen risico. Er is genoeg te kiezen in 2018, te beginnen bij € 385,- en oplopend met 100 per keer kan je dit vrijwillig verhogen tot € 885,-. Hoe hoger het eigen risico, des te hoger de korting van de zorgpremie zal zijn. Een belangrijke vraag aan jezelf: hoeveel zorg verwacht ik te gebruiken en hoeveel gaat me dit, of de zorgverzekeraar, kosten? Met het antwoord daarop kun je een goede inschatting maken en het premieverschil berekenen. Weet je het allemaal niet meer, ga dan zoeken naar de beste zorgverzekering 2018.

  Vrije artsenkeuze in Nederland

  De restitutiepolis heeft als kenmerk dat er volledig vrije artsenkeuze is. De naturapolis is hierin beperkter, regelmatig is er wel 100% dekking voor de ziekenhuizen. Daarentegen is het aanbod aan gecontracteerde klinieken, verloskundigen, klinieken, fysiotherapeuten en apotheken beperkt. De beste keuze is de restitutiepolis, dan heb je in heel Nederland toegang tot alle zorg zonder extra te moeten betalen. Bij het afsluiten van de basisverzekering moet je hier dan ook altijd goed op letten.

  Aanvullend, maar niet oververzekeren!

  Er is veel keuze voor aanvullende zorgpakketten, zoals tandarts, orthodontie en fysiotherapie. Het klinkt simpel, maar stel jezelf de vraag: welke zorg ga ik echt gebruiken? Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke aanvullende verzekeringen bij je passen. Bij weinig behandelingen heb je deze natuurlijk niet nodig.

  De zorgverzekeraar geeft extra korting

  Bij alle aanbieders geldt dat je het voordeligste uit bent wanneer je de zorgpremie voor 6 maanden of een heel jaar vooruit betaald. Op jaarbasis krijg je dan ca. 2% korting, echter moet je het geld dan wel kunnen missen.

  Goed zoeken en de goedkoopste vergelijken

  Na het opvolgen van bovenstaande tips kan je aan de slag: zorgverzekeringen vergelijken. Hiermee heb je advies op maat, met voor- en nadelen per polis en bijbehorende tarieven. Handig: na kiezen kan je direct afsluiten.

  Let goed op want wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering 2018 is, is niet vanzelfsprekend ook de beste zorgverzekering voor een ander. Zo zijn er ook speciale voordelige polissen voor doelgroepen zoals studenten. Een collectieve zorgverzekering is geen aanrader, meestal ben je hiermee niet goedkoper uit door de dure aanvullende pakketten welke inbegrepen zijn.

  Nu ben je goed voorbereid en weet je hoe je naar de laagste zorgpremie kunt zoeken. Bovenaan de website staat dus de goedkoopste zorgverzekering 2018 in Nederland voor jou. Hieronder vind je misschien wel de beste 3 suggesties.


  Standaard Basisverzekering
  € 8,90

  • Netto kosten met maximaal zorgtoeslag.


  Basisverzekering met tandarts
  € 87,50

  • Goedkoopste basis met tandarts en fysiotherapie.


  100% Vrije Zorgkeuze
  € 87,88

  • Goedkoopste met vrije zorgkeuze en maximaal eigen risico.