Beste Zorgverzekering

Beste Zorgverzekering 2021 = beste zorgverzekeraar

Voor een goede top 3 kijken we naar de basisverzekering en ook aanvullend. Door dit te combineren maken wij een selectie en is de beste zorgverzekering 2021 gerangschikt op prijs. Dit is de Top 3, maak daaruit een goede keuze of lees rustig verder.

OHRA is de beste zorgverzekeraar voor nu, ze bieden mogelijk de beste zorgverzekering 2021. Het is de goedkoopste zorgverzekeraar met 100% vrije artsenkeuze.

Beste zorgverzekeringVoor welke zorgkosten wil je graag maximale dekking hebben is de hamvraag. Buiten de wens om niet teveel te betalen, dus voor de goedkoopste zorgverzekering 2021 te kiezen, heb je veel mogelijkheden. De basiszorgverzekering vergelijken doen we hier. Wil je graag aanvullend te overwegen, ga dan zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker.

Wij hebben een top 5 samengesteld met goede, en volgens ons de beste, zorgverzekeringen die naar onze mening een complete dekking bieden tegen een lage premie. Natuurlijk raden we aan om voor jezelf goed te vergelijken welke in jouw situatie de meest voordelige en beste zorgverzekering 2021 is!

Actuele premies komen er voor 2021. Vanaf nu is overstappen weer mogelijk.

Beste ZorgverzekeraarZorgpremie € 87.25 tot € 126.75PremieBekijk
Ziezo logoVanaf € 87,25 = goedkoopste van NL€ 109,25Bekijk
Just LogoMeest voordelige tandartsverzekering: € 250,- vergoeding voor € 6,50 p.m.€ 111,70Bekijk
Ditzo logoBeste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 119,95Bekijk
FBTO logoJij kiest. Beste in aanvullende modules€ 122,50Bekijk
Ohra logoBeste goedkope met vrije zorgkeuze€ 126,75Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2021

Wat is de beste zorgverzekering dan?

Beste zorgverzekering 2021De beste zorgverzekeraar is deze met de laagste zorgpremie en toegang tot alle ziekenhuizen, en dat is dus OHRA. De goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico is ZieZo, hier is er maar een zeer beperkte keuze vrijheid maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Bij keuze voor aanvullende zorgpolissen kun je de zorgvergelijker raadplegen. Het antwoord op dé vraag “welke zorgverzekering is het beste voor mij” is echt een persoonlijke keuze, want aan welke vereisten moet de verzekering voldoen voor jou? Dat is afhankelijk van de zorg welke jij nodig hebt of denkt te hebben.

De beste zorgverzekering 2021 beschikt over:

  1. Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen welke bij jou in de buurt zijn. De zogenaamde restitutie ziektekostenverzekeringen.
  2. Eigen risico afgestemd op je zorgverbruik. De hoogte hiervan bepaal je zelf met keuze van € 385,- tot € 885,-.
  3. Eventuele aanvullende verzekering voor tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of anders.

Goede zorgverzekering 2021 kiezen (basis + aanvullend)

Welke zorgverzekeraar de beste keuze voor je is bepaal je vooral aan de hand van onderstaande criteria. Of je net 18 jaar bent of student, veel zorgkosten maakt of weinig, de beste zorgverzekering kun je nu verder bepalen.

Verwacht je best veel of weinig zorgkosten te maken (t.b.v. basisverzekering)?

Dit gaat voornamelijk om medicijnen en ziekenhuis bezoekjes. Bij veel gebruik, kun je het beste kiezen voor een goede zorgverzekering met een laag eigen risico. Hierdoor zijn er achteraf zo min mogelijk bijkomende ziektekosten. Bij weinig gebruik van zorg kies je voor een hoog eigen risico, met een lagere premie!

Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of psycholoog?

Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer over de beste zorgverzekering voor fysiotherapie. De psycholoog zit standaard in de basisverzekering, voor gespecialiseerde traumazorg en inloophuizen kies je aanvullend.

Bezoek je regelmatig de tandarts of mondhygiënist?

Zodra je op jaarbasis € 100,- of meer aan tandartskosten hebt, en dat heeft iedereen die de periodieke controle laat uitvoeren, is een aanvullende tandartsverzekering interessant. Ieder zorgverzekeraar biedt een tandartsverzekering, er is dan ook veel keuze. Wij hebben de beste tandartsverzekeringen van 2021 op een rijtje gezet.

Draag je een bril of lenzen?

In combinatie met andere dekkingen kan dit een klein financieel voordeel bieden. Los ervoor verzekeren is altijd veel duurder dan zelf afrekenen in de winkel! Bij 50% van de zorgverzekeraars worden combinatiepakketten aangeboden zoals fysiotherapie, orthodontie en vergoeding voor bril. Maak je overal gebruik van, dan is de vergoeding voor de bril wel mooi meegenomen.

Voordat je nu kunt vergelijken komen er nog enkele andere vragen naar voren om de beste ziektekostenverzekering 2021 te vinden.

Overige aandachtspunten bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2021:

  • Heb je voorkeur voor een ziekenhuis (i.c.m. vaste arts)?
  • Ben je zwanger of van plan om snel aan kinderen te beginnen? – beste bij zwangerschap
  • Vrouwen van 21 jaar en ouder kiezen graag voor anticonceptie vergoeding

Het meeste gaat over de basisverzekering, ziektekosten laten dekken voor tandartsbezoek (gedeeltelijk tot 100%) kan met een aanvullende zorgverzekering. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die jouw keuze voor de voorkeur van jouw beste zorgverzekering 2021 zullen beïnvloeden. Enkel de basiszorgverzekering is alleen voldoende als er zelden tot nooit gebruik wordt maakt van zorg. Houd er echter wel rekening mee dat dit van het ene op het andere moment kan veranderen. Je kunt ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor er plots wel veel medische hulp nodig is.

Vergelijk alle pakketten uit de top 10 op de ‘zorgvergelijker pagina’ goed voordat je besluit welke zorgverzekering voor jou en de rest van het gezin de beste is.