Beste zorgverzekering 2024 / 2025

De beste zorgverzekering 2024 / 2025 in Nederland, daar zijn we naar op zoek. Een goede verzekering kies je door te kijken naar dekking en premie. Heeft de polis vrije zorgkeuze (waaronder ziekenhuis, arts en apotheek), dan zit je goed.

Goed / vinkje Beste zorgverzekeringen

Ben je er niet zeker van of de basisverzekering voldoende is? Houd er rekening mee dat je veel aanvullende zorgkosten (bij drempelbedrag van € 141,- als) in je belastingaangifte kan opgeven. Daarvan krijg je dan een deel terug. Bron: Belastingdienst.nl. Let op, kosten en vergoedingen bij de aanvullende verzekering tellen dan niet mee.

Welke zorgverzekering is het beste?

Uit onze gegevens blijkt dat de beste zorgverzekering 2024 / 2025 de zorgpolis van OHRA is. Omdat dit de meest betaalbare combinatiepolis is worden behandelingen in ieder Nederlands ziekenhuis volledig vergoed volgens de wetgeving.

Zorgverzekering 2024

Buiten de wens om niet teveel te betalen, dus een voordelige optie te kiezen, heb je volop mogelijkheden. Wil je graag aanvullende polissen overwegen, gebruik dan een van de handige zorgvergelijkers waarmee je de best passende ziektekostenverzekering voor jou vind.

📇 De beste aanvullende zorgverzekering 2024 / 2025?

📋 Wat zijn de beste zorgverzekeringen in 2024 / 2025?

Met behulp van deze tabel kun je de zorgverzekeringen met een lage premie vinden. Natuurlijk raden we aan om voor jezelf goed te vergelijken welke in jouw situatie de meest voordelige en beste zorgverzekering 2024 of 2025 is! Zo ben je verzekerd van een ziekteverzekering die het beste is voor jou.

Wat is de beste zorgverzekering voor mij?

De beste zorgverzekeraar is voor de meeste mensen de verzekeraar met de laagste zorgpremie en toegang tot alle ziekenhuizen. De voorwaarden van een zorgverzekering spelen vaak echter ook zeker mee. In een zorgvergelijker kun je prijzen, toegang tot ziekenhuizen en de belangrijkste voorwaarden gemakkelijk met elkaar vergelijken. Aanvullende zorgpolissen kunnen ook in de zorgvergelijker worden vergelijken. Het antwoord op de vraag “welke zorgverzekering is het beste voor mij?” is echt een persoonlijke keuze. Dat is afhankelijk van de zorg welke jij nodig hebt of denkt te hebben. De beste ziektekostenverzekering is dus gebaseerd op jouw zorgbehoeften en persoonlijke wensen.

Volgens de meeste Nederlanders beschikt de beste zorgverzekering 2024 / 2025 over:

 1. Keuzevrijheid welke betrekking hebben op zorgverleners en ziekenhuizen in de directe omgeving. De zogenaamde restitutie ziektekostenverzekeringen.
 2. Eigen risico afgestemd op je zorgverbruik. De hoogte hiervan bepaal je zelf met keuze van € 385,- tot € 885,-.
 3. Goedkope / betaalbare zorgpolis.
 4. Eventuele aanvullende verzekering voor tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of anders.

💪 Zorgverzekeringen met fysiotherapie dekking

Just Just Basic + Just Live 4x fysio € 117,35
ZieZo ZieZo Selectief + ZieZo Aanvullend 1 6x fysio € 114,50
FBTO FBTO Basis + Spieren & Gewrichten 2 Max. € 200 € 117,90
De christelijke zorgverzekeraar Principe Polis Budget + Mediumpolis 12x fysio € 137,25

Bekijk hier alle fysio pakketten

🦷 Zorgverzekeringen met tandarts vergoeding

CZdirect CZdirect Basisverzekering + Tand 1 75% 75% tot € 250 € 128,25
VinkVink Basisverzekering + Tand 75% tot € 250 € 122,75
FBTO FBTO Basis + Tand 100% 100% tot € 250 € 125,45
HEMA HEMA basisverzekering + tandarts 2 100% tot € 500 € 143,50

Bekijk hier alle tandarts pakketten

Goede zorgverzekering 2024 / 2025 kiezen (basis + aanvullend)

Welke zorgverzekeraar de beste keuze in jouw situatie is, bepaal je vooral aan de hand van onderstaande criteria. Of je net 18 jaar bent of student, veel zorgkosten maakt of weinig, de beste ziekteverzekering voor jou kun je nu verder bepalen.

Verwacht je best veel of weinig zorgkosten te maken (t.b.v. basisverzekering)?

Dit gaat voornamelijk om medicijnen en ziekenhuis bezoeken. Bij intensief gebruik, kun je het beste een goede zorgverzekering met een laag eigen risico kiezen. Hierdoor komen er achteraf zo min mogelijk bijkomende ziektekosten. Bij weinig gebruik van zorg kies je voor een hoog eigen risico, met een lagere premie.

Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of psycholoog?

Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer over de beste zorgverzekering voor fysiotherapie. De psycholoog zit standaard in de basisverzekering, voor gespecialiseerde traumazorg en inloophuizen kies je aanvullend.

Bezoek je regelmatig de tandarts of mondhygiënist?

Zodra je op jaarbasis € 100,- of meer aan tandartskosten hebt, en dat heeft iedereen die de periodieke controle laat uitvoeren, is een aanvullende tandartsverzekering waarschijnlijk interessant. Iedere zorgverzekeraar biedt een tandartsverzekering, er is dan ook genoeg keuze. Wij hebben tandartsverzekeringen van 2024 2025 op een rijtje gezet.

Beste zorgpolis met bril of lenzen?

In combinatie met andere dekkingen kan dit een klein financieel voordeel bieden. Los ervoor verzekeren is altijd fors duurder dan zelf afrekenen in de winkel! Bij 50% van de zorgverzekeraars worden combinatiepakketten aangeboden zoals fysiotherapie, orthodontie en vergoeding voor bril. Maak je overal gebruik van, dan is de vergoeding voor de bril wel mooi meegenomen.

Voordat je nu kunt vergelijken komen er nog enkele andere vragen naar voren om de beste ziektekostenverzekering 2024 of 2025 te vinden.

Overige aandachtspunten bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2024 of 2025:

 • Heb je voorkeur voor een ziekenhuis (i.c.m. vaste arts)?
 • Ben je zwanger of van plan om snel aan kinderen te beginnen? – beste bij zwangerschap
 • Vrouwen van 21 jaar en ouder kiezen met enige regelmaat anticonceptie vergoeding

Ziektekosten laten dekken voor tandartsbezoek kan met een aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk tot 100%). Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die jouw keuze voor de voorkeur van jouw beste zorgverzekering 2024 of 2025 zullen beïnvloeden. Enkel de basiszorgverzekering is alleen voldoende als er zelden tot nooit gebruik wordt gemaakt van zorg. Houd er echter wel rekening mee dat dit van het ene op het andere moment kan veranderen. Je kunt ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor er plots wel medische hulp nodig is.

Vergelijk alle pakketten uit de top 10 op de ‘zorgvergelijker pagina’ goed voordat je besluit welke ziektekostenverzekering voor jou de beste is.

1 2 3

Is de beste zorgverzekering in Nederland nog wel betaalbaar in 2024 of 2025?

Zeker wanneer je bij de goedkoopste zorgverzekeringen ‘shopt’.

Kwaliteit is altijd gegarandeerd: alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit.

Vergelijking maken

Een uitgebreide vergelijking maak je met de zorgvergelijker en helpen we met het vinden en maken van een goede keuze voor 2024 of 2025.

De Consumentenbond, Independer of andere onafhankelijke partijen roepen in ieder geval nooit een zorgverzekeraar uit tot ‘beste’ of goede keuze. Dat kan ook niet, omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben.

Overweeg om vóór 2025 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, bij ons maak je eenvoudig zelf de keuze! Zo weet je zeker dat je de beste ziektekostenverzekering voor jou uitkiest.

Goede dekking met de basisverzekering?

De basiszorgverzekering in Nederland dekt de meest voorkomende zorgkosten. Iedere zorgverzekeraar heeft dezelfde inhoud in het basispakket opgenomen, verschillen hierin betreffen voorkeur voor de vrije zorgkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, geneesmiddelen, polikliniek bezoek, ziekenhuisopname en ziekenvervoer.

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering 2024 / 2025 verzekerd voor volledige vergoeding voor de tandarts en 9 behandelingen fysiotherapie.

Veelgestelde vragen over de beste zorgverzekering

 • Wat is de beste zorgverzekering?

  ‘De beste zorgverzekering voor jou kan de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze zijn’. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, is vrije zorgkeuze een belangrijk item. In dat geval kun je overstappen van zorgverzekering en de restitutiepolis kiezen. Je hebt dan de garantie dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt, zonder extra kosten. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan kan iedere andere polisvorm volstaan. Wat de beste zorgverzekeraar 2024 / 2025 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te hebben en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet. Zo is nooit één ziekteverzekering de beste; het hangt altijd af van jouw voorkeuren en zorgbehoeften.

 • Kan ik hier de beste zorgverzekeringen voor mij vergelijken op aanvullende pakketten?

  Antwoord: Ja, hier vergelijk je aanvullende zorgverzekeringen, puur op de inhoud van aanvullende pakketten. Zo zie je gelijk wat het verzekeren voor de tandarts en fysiotherapeut aan extra premie gaat kosten. Ook zie je poliskosten van andere vergoedingen in een oogopslag.

 • Welke aanvullende verzekeringen nemen?

  In vele soorten en maten worden aanvullende zorgpolissen aangeboden. Sommige verzekeraars werken met gecombineerde vergoedingen waarin allerlei soorten zorgkosten worden gedekt. Anderzijds kun je bij andere zorgverzekeraars weer je hele polis samenstellen.

  Maak een goede keuze, ga voor jezelf goed na welke zorg je nodig denkt te hebben; controles, behandelingen, medicatie, etc.. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen of vergoeding op het specifieke gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen, maar puur op maximale geldbedragen.

  Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2024 of 2025 erg persoonlijk. Toch is het het slimste om een zuivere restitutiepolis te kiezen waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook bij Vergelijk de Zorgverzekeringen.nl. Dé informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen. Zo ben je verzekerd van de beste ziektekostenverzekering voor jou.

 • Wat is de beste zorgverzekering voor senioren?

  Senioren hebben andere eisen en wensen als het gaat om de zorgverzekering.

  Beste zorgverzekering 2024 / 2025 voor senioren

  Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden voornamelijk door senioren en ouderen (60+) gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

  Heb je diabetes type 1, dan zijn er zorgkosten zoals je insulinepomp en de insulinepen. Deze worden vergoed, maar gaan ten kosten van je eigen risico, dit geldt ook voor medicijnen welke ook bij diabetes type 2 voorgeschreven worden. Pedicure wordt niet standaard vergoed, een verzekering met pedicure vergoeding kan interessant zijn als totaalpakket. Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie kan daarom raadzaam zijn voor ouderen die last ervaren van bovengenoemde en andere lichamelijke klachten. Er is dus ook voor senioren geen ‘beste’ zorgverzekering. De ziektekostenverzekering die het beste bij je past, is afhankelijk van welke zorg je nodig hebt.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!