Beste Zorgverzekering 2022

Voor jou kan bijvoorbeeld OHRA het beste zijn. Het is een goede zorgverzekering in 2022 met toegang tot alle ziekenhuizen, huisartsen en apotheken. Deze combinatiepolis is de goedkoopste in zijn soort voor 2022.

In deze top 3 kijken we naar de basisverzekering, maar er is natuurlijk ook aan aanvullende dekkingen veel beschikbaar. Daarom kan je verder vergelijken en zijn er pagina’s met de beste aanvullende zorgverzekeringen voor 2022.

Beste zorgverzekeringVoor welke zorgkosten wil je graag maximale dekking hebben is de hamvraag. Buiten de wens om niet teveel te betalen, dus voor de goedkoopste zorgverzekering 2022 te kiezen, heb je veel mogelijkheden. De basiszorgverzekering vergelijken doen we hier. Wil je graag aanvullend te overwegen, ga dan zorgverzekeringen vergelijken met de zorgvergelijker.

📇 Inhoudsopgave: hoe vind ik de beste zorgverzekering 2022?

📋 Tabel met 5 goede zorgverzekeringen

Wij hebben een top 5 samengesteld. Met goede, misschien wel de beste, zorgverzekeringen die naar onze mening een complete dekking bieden tegen een lage premie. Natuurlijk raden we aan om voor jezelf goed te vergelijken welke in jouw situatie de meest voordelige en beste zorgverzekering 2022 is!

Wat is de beste zorgverzekering dan?

De beste zorgverzekeraar is deze met de laagste zorgpremie en toegang tot alle ziekenhuizen. Dit kan bijvoorbeeld OHRA zijn. De goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico is ZieZo, hier is er maar een zeer beperkte keuze vrijheid maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Bij keuze voor aanvullende zorgpolissen kun je de zorgvergelijker raadplegen. Het antwoord op dé vraag “welke zorgverzekering is het beste voor mij” is echt een persoonlijke keuze, want aan welke vereisten moet de verzekering voldoen voor jou? Dat is afhankelijk van de zorg welke jij nodig hebt of denkt te hebben.

De beste zorgverzekering 2022 beschikt over:

 1. Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen welke bij jou in de buurt zijn. De zogenaamde restitutie ziektekostenverzekeringen.
 2. Eigen risico afgestemd op je zorgverbruik. De hoogte hiervan bepaal je zelf met keuze van € 385,- tot € 885,-.
 3. Eventuele aanvullende verzekering voor tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of anders.

💪 Beste zorgverzekering met fysiotherapie dekking

Just Just Basic + Just Live 4x fysio € 117,35
ZieZo ZieZo Selectief + ZieZo Aanvullend 1 6x fysio € 114,50
FBTO FBTO Basis + Spieren & Gewrichten 2 Max. € 200 € 117,90
Prolife Principe Polis Budget + Mediumpolis 12x fysio € 137,25
United Consumers UC Bewuste Keuze + ZorgZeker 3 24x fysio € 151,91

Bekijk hier alle fysio pakketten

🦷 Beste zorgverzekering met tandarts vergoeding

CZdirect CZdirect Basisverzekering + Tand 1 75% 75% tot € 250 € 128,25
VinkVink Basisverzekering + Tand 75% tot € 250 € 122,75
FBTO FBTO Basis + Tand 100% 100% tot € 250 € 125,45
HEMA HEMA basisverzekering + tandarts 2 100% tot € 500 € 143,50
ZorgDirect Basisverzekering + TandTop 100% tot € 1000 € 178,75

Bekijk hier alle tandarts pakketten

Goede zorgverzekering 2022 kiezen (basis + aanvullend)

Welke zorgverzekeraar de beste keuze voor je is bepaal je vooral aan de hand van onderstaande criteria. Of je net 18 jaar bent of student, veel zorgkosten maakt of weinig, de beste zorgverzekering kun je nu verder bepalen.

Verwacht je best veel of weinig zorgkosten te maken (t.b.v. basisverzekering)?

Dit gaat voornamelijk om medicijnen en ziekenhuis bezoekjes. Bij veel gebruik, kun je het beste kiezen voor een goede zorgverzekering met een laag eigen risico. Hierdoor zijn er achteraf zo min mogelijk bijkomende ziektekosten. Bij weinig gebruik van zorg kies je voor een hoog eigen risico, met een lagere premie!

Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of psycholoog?

Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer over de beste zorgverzekering voor fysiotherapie. De psycholoog zit standaard in de basisverzekering, voor gespecialiseerde traumazorg en inloophuizen kies je aanvullend.

Bezoek je regelmatig de tandarts of mondhygiënist?

Zodra je op jaarbasis € 100,- of meer aan tandartskosten hebt, en dat heeft iedereen die de periodieke controle laat uitvoeren, is een aanvullende tandartsverzekering interessant. Ieder zorgverzekeraar biedt een tandartsverzekering, er is dan ook veel keuze. Wij hebben de beste tandartsverzekeringen van 2022 op een rijtje gezet.

Beste zorgpolis met bril of lenzen?

In combinatie met andere dekkingen kan dit een klein financieel voordeel bieden. Los ervoor verzekeren is altijd veel duurder dan zelf afrekenen in de winkel! Bij 50% van de zorgverzekeraars worden combinatiepakketten aangeboden zoals fysiotherapie, orthodontie en vergoeding voor bril. Maak je overal gebruik van, dan is de vergoeding voor de bril wel mooi meegenomen.

Voordat je nu kunt vergelijken komen er nog enkele andere vragen naar voren om de beste ziektekostenverzekering 2022 te vinden.

Overige aandachtspunten bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2022:

 • Heb je voorkeur voor een ziekenhuis (i.c.m. vaste arts)?
 • Ben je zwanger of van plan om snel aan kinderen te beginnen? – beste bij zwangerschap
 • Vrouwen van 21 jaar en ouder kiezen graag voor anticonceptie vergoeding

Het meeste gaat over de basisverzekering, ziektekosten laten dekken voor tandartsbezoek (gedeeltelijk tot 100%) kan met een aanvullende zorgverzekering. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die jouw keuze voor de voorkeur van jouw beste zorgverzekering 2022 zullen beïnvloeden. Enkel de basiszorgverzekering is alleen voldoende als er zelden tot nooit gebruik wordt maakt van zorg. Houd er echter wel rekening mee dat dit van het ene op het andere moment kan veranderen. Je kunt ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor er plots wel veel medische hulp nodig is.

Vergelijk alle pakketten uit de top 10 op de ‘zorgvergelijker pagina’ goed voordat je besluit welke zorgverzekering voor jou en de rest van het gezin de beste is.

Maar welke zorgverzekeraar heeft de beste ziektekostenverzekering dan voor jou?

Wat is de beste zorgverzekering? De nummers 1, 2 en 3 op een rij!

Een uitgebreide vergelijking maak je met de zorgvergelijker en helpen we met het vinden en maken van een goede keuze voor 2022.

Kwaliteit is altijd gegarandeerd: alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Is in Nederland de beste zorgverzekering 2022 nog wel betaalbaar? Zeker; kies voor de goedkoopste zorgverzekering. Het overstappen van zorgverzekering gaat altijd veilig op de website van de verzekeringsmaatschappij. Maar eerst even over de beste zorgverzekering 2022, ben je student, gezond, hulpbehoevend of beter gezegd: wat zijn je zorgbehoeftes?

De Consumentenbond, Independer of andere onafhankelijke partijen roepen in ieder geval nooit een zorgverzekeraar uit tot ‘beste’ of goede keuze. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben.

Overweeg om vóór 2022 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, wij helpen je met het vinden ervan.

Goede dekking met de basisverzekering?

De basiszorgverzekering in Nederland dekt de meest voorkomende zorgkosten. Iedere zorgverzekeraar heeft dezelfde inhoud in het basispakket opgenomen, verschillen zijn voorkeur voor de vrije zorgkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, poli bezoek, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, afgelopen jaar is er deze verder uitgebreid met:

 • Vergoeding zittend ziekenvervoer tijdens je behandeling
 • Voor mensen welke willen afvallen is het lijfstijlinterventieprogramma (GLI) opgenomen
 • Oefentherapie voor COPD patiënten met stadium II of hoger

Ouders van kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering 2022 verzekert voor volledige vergoeding voor de tandarts en 9 behandelingen fysiotherapie. Eenmaal de 18 jarige leeftijd bereikt, dan worden reguliere tandartskosten niet meer vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist, kies dan voor de beste zorgverzekering tandarts.

Veelgestelde vragen over de beste zorgverzekering

 • Wat is de beste zorgverzekering?

  ‘De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze’. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, kan de vrije zorgkeuze een belangrijk item zijn. In dat geval kun je overstappen van zorgverzekering en de restitutiepolis kiezen. Je hebt dan de garantie dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt, zonder extra kosten. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan is iedere andere polisvorm ook goed of zelfs beter omdat deze beduidend goedkoper zijn. Wat de beste zorgverzekeraar 2022 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te hebben en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet.

  De beste zorgverzekering 2022 met aanvullend

  1. Tandartsverzekering
  2. Fysiotherapie / Sport en Spieren
  3. Brillen en lenzen
  4. Alternatieve geneeswijzen
  5. Gezinsuitbreiding / Zwangerschap
  6. Anticonceptie (voor 21 jaar en ouder)
  7. Acnebehandelingen
  8. Eigen bijdrage medicijnen
  9. Podotherapie / pedicure
  10. Orthodontie
 • Kan ik hier de beste zorgverzekeringen vergelijken op aanvullende pakketten?

  Antwoord: Ja, hier vergelijk je aanvullende zorgverzekeringen, puur op de inhoud van aanvullende pakketten. Zo zie je gelijk wat het verzekeren voor de tandarts en fysiotherapeut aan extra premie gaat kosten. Ook zie je poliskosten van andere vergoedingen in een oogopslag.

  Met de door ons samengestelde top 3 doelgroepen helpen we je de beste zorgverzekering 2022 te vinden.

 • Welke aanvullende verzekeringen nemen?

  Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Wij kiezen ervoor om Ditzo daarom ook te vermelden omdat zij de beste zorgverzekeraar 2022 zijn in aanvullende keuzes. Dit door de mogelijkheid je hele polis zelf samen te stellen per vergoeding.

  Maak een goede keuze, ga voor jezelf goed na welke zorg je nodig denkt te hebben; controles, behandelingen, medicatie, etc.. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen of vergoeding op het specifieke gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.

  Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2022 erg persoonlijk. Toch is het advies om te kiezen voor een zuivere restitutiepolis waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook bij Vergelijk de Zorgverzekeringen.nl. De informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen.

 • Wat is de beste zorgverzekering voor senioren?

  Senioren hebben andere eisen en wensen als het gaat om de zorgverzekering.

  Beste zorgverzekering 2022 voor senioren

  Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden voornamelijk door senioren en ouderen (60+) gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

  Heb je diabetes type 1, dan heb je veel zorgkosten zoals je insulinepomp en de insulinepen. Deze worden vergoed maar gaan ten kosten van je eigen risico, dit geldt ook voor medicijnen welke ook bij diabetes type 2 voorgeschreven worden. Pedicure wordt niet standaard vergoed, een verzekering met pedicure vergoeding kan interessant zijn als totaalpakket. Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie is raadzaam voor ouderen onder ons.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!