zorgverzekering

Beste Zorgverzekering 2018 – Vergelijk de goede:

De beste zorgverzekering kiezen is voor iedereen anders, afhankelijk van wat je nodig hebt. Wij hebben een top 7 samengesteld met goede zorgverzekeringen die naar onze mening een complete dekking bieden tegen een lage premie. Natuurlijk raden we aan om voor jezelf goed te vergelijken welke in jouw situatie de meest voordelige en beste zorgverzekering is!

Deze pagina is actueel. Laatste update 02-01-2018 om 15:33 uur!

OHRA heeft de beste zorgverzekering 2018. Het is de goedkoopste zorgverzekeraar met 100% keuzevrijheid bij een standaard eigen risico (€ 385). € 250,- op de zorgpremie besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste welke een hoger eigen risico hebben.

Welke zorgverzekeraar en zorgverzekering is het beste?

Beste zorgverzekeraarDe beste zorgverzekeraar is deze met de laagste zorgpremie en toegang tot alle ziekenhuizen, dat is OHRA. De goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico is ZieZo. Bij keuze voor aanvullende zorgpolissen kun je de zorgvergelijker raadplegen. Maar op de vraag “welke zorgverzekering is het beste voor mij” kan niemand antwoord geven. Dat is namelijk een persoonlijke keuze, want aan welke vereisten moet de verzekering voldoen?

De beste zorgverzekering 2018 beschikt over:

Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen welke bij jou in de buurt zijn. De zogenaamde restitutie ziektekostenverzekeringen.
Eigen risico afgestemd op je zorgverbruik. De hoogte hiervan bepaal je zelf met keuze van € 385,- tot € 885,-.
Aanvullende verzekering voor tandarts en fysiotherapie.

Goede zorgverzekering 2018 kiezen (basis + aanvullend)

Welke zorgverzekeraar de beste keuze voor je is bepaal je vooral aan de hand van onderstaande criteria.

Verwacht je best veel of weinig zorgkosten te maken (t.b.v. basisverzekering)?

Dit gaat voornamelijk om medicijnen en ziekenhuis bezoekjes. Bij veel gebruik, kun je het beste kiezen voor een goede zorgverzekering met een laag eigen risico. Hierdoor zijn er achteraf zo min mogelijk bijkomende ziektekosten. Bij weinig gebruik van zorg kies je voor een hoog eigen risico, met een lagere premie!

Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of psycholoog?

Vanaf 6 behandelingen is aanvullend verzekeren voor de fysio al een verstandige keuze. Lees meer over de beste zorgverzekering voor fysiotherapie. De psycholoog zit standaard in de basisverzekering, voor gespecialiseerde traumazorg en inloophuizen kies je aanvullend.

Bezoek je regelmatig de tandarts of mondhygiënist?

Zodra je op jaarbasis € 100,- of meer aan tandartskosten hebt, en dat heeft iedereen die de periodieke controle laat uitvoeren, is een aanvullende tandartsverzekering interessant. Ieder zorgverzekeraar biedt een tandartsverzekering, er is dan ook veel keuze. Wij hebben de beste tandartsverzekeringen van 2018 op een rijtje gezet.

Draag je een bril of lenzen?

In combinatie met andere dekkingen kan dit een klein financieel voordeel bieden. Los ervoor verzekeren is altijd veel duurder dan zelf afrekenen in de winkel! Bij 50% van de zorgverzekeraars worden combinatiepakketten aangeboden zoals fysiotherapie, orthodontie en vergoeding voor bril. Maak je overal gebruik van, dan is de vergoeding voor de bril wel mooi meegenomen.

Voordat je nu kunt vergelijken komen er nog enkele andere vragen naar voren om de beste ziektekostenverzekering 2018 te vinden.

Overige aandachtspunten bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2018:

* Heb je voorkeur voor een ziekenhuis (i.c.m. vaste arts)?
* Ben je zwanger of van plan om snel aan kinderen te beginnen? – beste bij zwangerschap
* Vrouwen kiezen graag voor anticonceptie

Het meeste gaat over de basisverzekering, ziektekosten laten dekken voor tandartsbezoek (gedeeltelijk tot 100%) kan met een aanvullende zorgverzekering. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die jouw keuze voor de voorkeur van jouw beste zorgverzekering zullen beïnvloeden. Enkel de basiszorgverzekering is alleen voldoende als er zelden tot nooit gebruik wordt maakt van zorg. Houd er echter wel rekening mee dat dit van het ene op het andere moment kan veranderen. Je kunt ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor er plots wel veel medische hulp nodig is.

Vergelijk alle pakketten uit de top 10 goed voordat je besluit welke zorgverzekering voor jou en de rest van het gezin de beste is.


Goede pakketten & 100% vrije keuze!
€ 107,95

  • 100% vrije zorgkeuze
  • Goede aanvullende tandarts & fysiotherapie pakketten


Basisverzekering
€ 101,35

  • VGZ (Bewuzt) met 10% korting
  • PakketCoach om juiste aanvullende pakket(ten) te kiezen


Basisverzekering
€ 105,95

  • Met max. eigen risico € 85,95 premie
  • Keuze uit budget of restitutiepolis