Zorgverzekering Fysiotherapie

Beste zorgverzekering fysiotherapie 2019

Dat is in dit geval Ditzo, en ze hebben ook nog eens de meest beste zorgverzekering 2019 als het gaat om de goedkoopste bij maximaal eigen risico én bij de zorgverzekering met brillenvergoeding.

Beste Zorgverzekeraar 2019Zorgpremie € 79.95 tot € 116.30Premie
Vanaf € 79,95 = goedkoopste van NL€ 101,95Bekijk
Incl 10% korting bij VGZ€ 105,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 109,95Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 109,95Bekijk
Beste goedkope met vrije zorgkeuze€ 116,30Bekijk
Allemaal vergelijkenBekijk

De beste zorgverzekering met fysiotherapie

behandeling met fysiotherapieZeurende pijn in je onderrug, of moeite met alledaagse bewegingen? Uit cijfers blijkt dat veel mensen tijdens hun leven de fysiotherapeut regelmatig bezoeken. Al snel wordt gedacht dat fysiotherapie alleen voor mensen met (sport-) blessures is, maar niets is minder waar. Naast chronische klachten kan een verkeerde houding of beweging erg pijnlijk zijn. Het is tijd om je klachten aan te pakken, de huisarts zal je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. De gemiddelde kosten voor een behandeling door een fysiotherapeut bedraagt € 40,- per half uur. Voorkom onnodig hoge rekeningen voor jezelf, je bent goedkoper uit door voor een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen.

Zorgverzekering fysiotherapie – de kosten en vergoedingen

De eerste 20 behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering 2019. Komen je klachten / aandoening voor op de lijst met chronische aandoeningen, dan worden de daarop volgende behandelingen wel vanuit de basisverzekering vergoed. Per zorgverzekeraar zal de vergoeding voor de behandelingen anders zijn, in dit artikel vind je de zorgverzekeringen met de beste vergoedingen.

Vergoeding basisverzekering voor fysiotherapie tot 18 jaar:

Fysiotherapie in de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Voor deze leeftijdsgroep zijn er veel gratis behandelingen beschikbaar, er is vergoeding voor maar liefst 18 behandelingen vanuit de basisverzekering.

Iedereen kan er voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie. Dit is vooral aan te raden wanneer je risico loopt op een aandoening, bijvoorbeeld door een risicovolle sport. Maar ook mensen die snel ergens last van hebben zoals de rug, knieën en andere gewrichten of spieren doen er goed aan om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie te overwegen. Het kan zijn dat een zorgverzekeraar, in het aanvullende pakket voor fysiotherapie, een maximaal aantal behandelingen vergoed of een maximale vergoeding in zijn totaal. Bij ONVZ kun je het beste terecht als het gaat om onbeperkte fysiotherapie 2019. Controleer altijd het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeraar vanwege de DBC Code.

Varianten van fysiotherapie zijn:

* Bekkenfysiotherapie
* Geriatrische fysiotherapie
* Haptonomie (niet de vorm: alternatieve geneeswijzen)
* Kinderfysiotherapie
* Kinderoefentherapie
* Manuele therapie
* Oedeemtherapie
* Oefentherapie Mensendieck en Cesar

Aantal behandelingen kiezen tot onbeperkt

Het maximaal aantal behandelingen, of het maximum bedrag, dat wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie geldt voor al deze vormen van therapie bij elkaar opgeteld. Voorbeeld: je krijgt maximaal 12 behandelingen vergoed, en je hebt al 9 behandelingen gehad bij de fysiotherapeut. Op een ander moment ga je naar een Manuele therapeut, daarvoor worden dan nog maximaal 3 behandelingen volledig vergoed.

Je bent goedkoper uit met een aanvulling op de basisverzekering als je in één kalenderjaar meer dan 2x naar de fysio gaat. Het beste is dan ook om aanvullend een goedkope verzekering te nemen.

Bij 3 zorgverzekeraars heb je zelfs keuze om een onbeperkt aantal behandelingen te krijgen per kalenderjaar. Onbeperkt fysiotherapie in 2019, lees er alles over als je hier behoefte aan denkt te hebben.