zorgverzekering

Beste zorgverzekering fysiotherapie 2018 vergelijken:

Deze pagina is actueel. Laatste update 24-12-2017 om 13:42 uur!

De premie is de beste (goedkoopste) basis ziektekostenverzekering met € 385,- eigen risico + aanvullend met fysiotherapie 2018. Tot € 250,- besparen? Vergelijk uitgebreid met de zorgvergelijker.

De beste zorgverzekering met fysiotherapie

Zeurende pijn in je onderrug, of moeite met alledaagse bewegingen? Uit cijfers blijkt dat veel mensen tijdens hun leven de fysiotherapeut regelmatig bezoeken. Al snel wordt gedacht dat fysiotherapie alleen voor mensen met (sport-) blessures is, maar niets is minder waar. Naast chronische klachten kan een verkeerde houding of beweging erg pijnlijk zijn. Het is tijd om je klachten aan te pakken, de huisarts zal je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. De gemiddelde kosten voor een behandeling door een fysiotherapeut bedraagt € 40,- per half uur. Voorkom onnodig hoge rekeningen voor jezelf, je bent goedkoper uit door voor een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen.

Zorgverzekering fysiotherapie 2018 - de kosten en vergoedingen

De eerste 20 behandelingen in 2018 worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Komen je klachten / aandoening voor op de lijst met chronische aandoeningen, dan worden de daarop volgende behandelingen wel vanuit de basisverzekering vergoed. Per zorgverzekeraar zal de vergoeding voor de behandelingen anders zijn, in dit artikel vind je de zorgverzekeringen met de beste vergoedingen.

Vergoeding basisverzekering voor fysiotherapie tot 18 jaar:

Fysiotherapie in de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Voor deze leeftijdsgroep zijn er veel gratis behandelingen beschikbaar, er is vergoeding voor maar liefst 18 behandelingen vanuit de basisverzekering.

Iedereen kan er voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie. Dit is vooral aan te raden wanneer je risico loopt op een aandoening, bijvoorbeeld door een risicovolle sport. Maar ook mensen die snel ergens last van hebben zoals de rug, knieën en andere gewrichten of spieren doen er goed aan om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie te overwegen. Het kan zijn dat een zorgverzekeraar, in het aanvullende pakket voor fysiotherapie, een maximaal aantal behandelingen vergoed of een maximale vergoeding in zijn totaal. Bij ONVZ kun je het beste terecht als het gaat om onbeperkte fysiotherapie 2018. Controleer altijd het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeraar vanwege de DBC Code.

Varianten van fysiotherapie anno 2018 zijn:

* Bekkenfysiotherapie
* Geriatrische fysiotherapie
* Haptonomie (niet de vorm: alternatieve geneeswijzen)
* Kinderfysiotherapie
* Kinderoefentherapie
* Manuele therapie
* Oedeemtherapie
* Oefentherapie Mensendieck en Cesar

Aantal behandelingen kiezen tot onbeperkt fysiotherapie 2018

Het maximaal aantal behandelingen, of het maximum bedrag, dat wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie geldt voor al deze vormen van therapie bij elkaar opgeteld. Voorbeeld: je krijgt maximaal 12 behandelingen vergoed, en je hebt al 9 behandelingen gehad bij de fysiotherapeut. Op een ander moment ga je naar een Manuele therapeut, daarvoor worden dan nog maximaal 3 behandelingen volledig vergoed.

Je bent goedkoper uit met een aanvulling op de basisverzekering als je in één kalenderjaar meer dan 2x naar de fysio gaat. Het beste is dan ook om aanvullend een goedkope verzekering te nemen.

Bij 3 zorgverzekeraars heb je zelfs keuze om een onbeperkt aantal behandelingen te krijgen per kalenderjaar. Onbeperkt fysiotherapie in 2018, lees er alles over als je hier behoefte aan denkt te hebben.


All-In-1
€ 8,90

  • Vergoeding voor 8 behandelingen per jaar
  • Pakket is inclusief anticonceptie en gratis condooms!


Onbeperkt fysiotherapie
€ 56,73

  • Vergoeding voor alle behandelingen per jaar
  • Geldt voor bewegingstherapie en fysiotherapie


Uitgebreid
€ 6,25

  • Vergoeding voor 9 behandelingen per jaar
  • Behandelingen bij alle fysiotherapeuten