Beste zorgverzekering met fysiotherapie vergoeding

Er zijn dit jaar geen pakketten meer met onbeperkt fysiotherapie. Daarom is vergelijken wel erg belangrijk geworden als je veel behandelingen nodig hebt. Door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kom je erachter welke zorgverzekering echt het beste bij je past. Zo maak je een weloverwogen keuze die écht bij jou past.

Actueel: gratis fysiotherapie bij Corona

Mensen die Corona hebben gehad, hebben tijdelijk recht op 50 fysiotherapie behandelingen vanuit het basispakket. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Het kabinet heeft dit besloten, omdat een (noodzakelijk) behandeltraject voor een grote groep anders onbetaalbaar is.

🧰 3 zorgverzekeringen met aanvullende fysio vergoeding

 • Zorgverzekeraar
 • Kenmerk
 • Zorgpremie standaard eigen risico
 • Aanvullende premie

De beste zorgverzekering met fysiotherapie

behandeling met fysiotherapieZeurende pijn in je onderrug, of moeite met alledaagse bewegingen? Uit cijfers blijkt dat veel mensen tijdens hun leven de fysiotherapeut regelmatig bezoeken. Al snel wordt gedacht dat fysiotherapie alleen voor mensen met (sport-) blessures is, maar niets is minder waar. Naast chronische klachten kan een verkeerde houding of beweging erg pijnlijk zijn. Het is tijd om je klachten aan te pakken, de huisarts zal je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. De gemiddelde kosten voor een behandeling door een fysiotherapeut bedraagt € 40,- per half uur. Voorkom onnodig hoge rekeningen voor jezelf, je bent goedkoper uit door voor een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen.

Zorgverzekering fysiotherapie – zit fysiotherapie in de basisverzekering?

De eerste 20 behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering 2022. De gewone fysiotherapie zit dus niet in de basisverzekering. Je kunt wel een losse verzekering voor fysiotherapie afsluiten. Komen je klachten / aandoeningen voor op de lijst met chronische aandoeningen, dan worden de daarop volgende behandelingen wel vanuit de basisverzekering vergoed. Per zorgverzekeraar zal de vergoeding voor de behandelingen anders zijn, in dit artikel vind je de zorgverzekeringen met de beste vergoedingen.

Vergoeding basisverzekering voor fysiotherapie tot 18 jaar

Fysiotherapie in de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Voor deze leeftijdsgroep zijn er veel gratis behandelingen beschikbaar, er is vergoeding voor maar liefst 18 behandelingen vanuit de basisverzekering.

Iedereen kan er voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie. Dit is vooral aan te raden wanneer je risico loopt op een aandoening, bijvoorbeeld door een risicovolle sport. Maar ook mensen die snel ergens last van hebben zoals de rug, knieën en andere gewrichten of spieren doen er goed aan om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie te overwegen. Het kan zijn dat een zorgverzekeraar, in het aanvullende pakket voor fysiotherapie, een maximaal aantal behandelingen vergoed of een maximale vergoeding in zijn totaal.

Varianten van fysiotherapie zijn:

 • Bekkenfysiotherapie
 • Geriatrische fysiotherapie
 • Haptonomie (niet de vorm: alternatieve geneeswijzen)
 • Kinderfysiotherapie
 • Kinderoefentherapie
 • Manuele therapie
 • Oedeemtherapie
 • Oefentherapie Mensendieck en Cesar

Wat is voor fysiotherapie de beste verzekering?

Wat is voor fysiotherapie de beste verzekering, wat is een zorgverzekering met goede fysiotherapie en wat is de goedkoopste aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dat zijn allemaal vragen die waarschijnlijk voorbij komen als je op zoek gaat naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Een zorgverzekering met goede fysiotherapie en de goedkoopste aanvullende verzekering voor fysiotherapie kun je gemakkelijk vinden door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door verzekeringen te vergelijken, kun je namelijk precies zien wat de goedkoopste aanvullende verzekering voor fysiotherapie is en wat voor jou een zorgverzekering met goede fysiotherapie is.

Aantal behandelingen kiezen tot ziektekostenverzekering met onbeperkt fysiotherapie

Het maximaal aantal behandelingen, of het maximum bedrag, dat wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie geldt voor al deze vormen van therapie bij elkaar opgeteld. Voorbeeld: je krijgt maximaal 12 behandelingen vergoed en je hebt al 9 behandelingen gehad bij de fysiotherapeut. Op een ander moment ga je naar een Manuele therapeut, daarvoor worden dan nog maximaal 3 behandelingen volledig vergoed.

Je bent goedkoper uit met een aanvulling op de basisverzekering als je in één kalenderjaar meer dan 2x naar de fysio gaat. Het beste is dan ook om aanvullend een goedkope verzekering te nemen.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!