De verzekering voor hoger opgeleiden

In Nederland is iedereen verplicht een basisverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je afsluiten bij alle soorten zorgverzekeringen, maar er zit wel behoorlijk wat verschil tussen verschillende verzekeringen. Wij van Vergelijk de Zorgverzekeringen vertellen je daar graag wat meer over.

Beste zorgverzekering voor hoger opgeleiden kiezen

Een verzekering voor hoogopgeleiden

Als je op zoek bent naar een basisverzekering, kun je in principe bij iedere zorgverzekeraar aankloppen. Zorgverzekeraars zijn namelijk wettelijk verplicht om iedereen aan te nemen voor de basisverzekering. Er zijn dus zorgverzekeraars die zich profileren als verzekeraars voor hoger opgeleiden, maar wanneer jij een mbo opleiding hebt gedaan en hier graag een basisverzekering neemt, mogen ze je niet weigeren.

De zorgverzekering voor hoger opgeleiden vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een aanvullende verzekering is het een ander verhaal. Dan mogen zorgverzekeringen je namelijk wel weigeren. Het voordeel van het nemen van een zorgverzekering voor hoger opgeleiden is dat deze vaak specifieker zijn ingedeeld en dat de zorg dus ook beter vergoed kan worden. Wanneer je een paar verzekeringen gevonden hebt waarvan je denkt dat ze goed bij je passen, is het altijd handig om ze even naast elkaar te zetten. Dat kan heel gemakkelijk via onze zorgvergelijker. Zo zorgen wij ervoor dat je zeker weet dat je de juiste zorgverzekering kunt vinden.

Welke zorgverzekeraars kiezen studenten vaak?

  • Besured is een speciale zorgverzekering gericht op studenten. In samenwerking met Young Capitals bieden ze een lage zorgpremie (in 2021 € 114,85 of met het hoogste eigen risico € 99,55) en een goede dekking die echt is gericht op de student en de “young professional”. Zo is er een gratis tandongevallen verzekering, en vergoeding voor anticonceptie tot 21 jaar gratis. Bij 21+ is dit slechts € 2,95 per maand.
  • OHRA heeft de voordeligste basisverzekering waar je een 100% vrije zorgkeuze hebt. Zelf bepalen welk ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut of andere zorgverlener je bezoekt dus. De premie is dit jaar € 126,75 per maand. Als je kiest om je eigen risico te verhogen met 500 euro, betaal je zelfs maar € 110,08 per maand.
  • ZieZo is het goedkopere (B-merk) van Zilveren Kruis en wordt vaak gekozen omdat ze de goedkoopste zorgpolis bieden in 2021. Je kunt hierbij rekenen op een betrouwbare partij, maar toch de laagste premie die er momenteel is. Je kiest dan wel bewust voor een Natura Polis, dus het is belangrijk om te checken of jouw ziekenhuis is aangesloten bij Zilveren Kruis. De lage premie maakt dat dubbel en dwars goed, want met het hoogste eigen risico betaal je maar € 87,25 per maand. Veruit de goedkoopste studentenzorgverzekering dus.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!