Zorgverzekering Orthodontie

Beste Zorgverzekering Orthodontie 2019

Alle zorgverzekeraars maken een onderscheid in de aanvullende zorgverzekering met orthodontie vergoeding. Vergoeding tot 18 jaar en vergoeding voor iedereen die 18 jaar en ouder is. De laatst genoemde doelgroep maakt hier minder snel gebruik van, de premies daarentegen zijn veel hoger.

Weet je al dat je grote kosten gaat maken, let er dan op dat een aantal verzekeraars een acceptatieplicht hebben. Vul eerst een vragenlijst is, na goedkeuring ben je pas verzekerd. Onderstaande vergelijking is tot 18 jaar.

Ben je ouder dan 18? Laat je dan adviseren door Independer.

Beste Zorgverzekeraar 2019Zorgpremie € 79.95 tot € 116.30Premie
Vanaf € 79,95 = goedkoopste van NL€ 101,95Bekijk
Incl 10% korting bij VGZ€ 105,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 109,95Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 109,95Bekijk
Beste goedkope met vrije zorgkeuze€ 116,30Bekijk
Allemaal vergelijkenBekijk

* De premie is de beste (goedkoopste) basis ziektekostenverzekering voor 2019 met € 385,- eigen risico. Tot € 250,- besparen op de basisverzekering? Vergelijk uitgebreid met de zorgvergelijker.

Zorgverzekering met orthodontie voor kind onder de 18

Zorgverzekering met vergoeding voor orthodontieRechte tanden, een goed gebit en dus een mooie lach, dat wil toch iedereen. Door duimzuigen, tongpersen of door een ongeval wordt ontwikkeling van het gebid bemoeilijkt. Zowel de verkeerde groei van de kaken, evenals onrechtmatige stand van de tanden en kiezen moeten worden verholpen. Het is tijd om in 2018 naar de orthodontist te gaan!

Voor kinderen tot 18 jaar is er geen vergoeding voor orthodontie in 2019 vanuit de basiszorgverzekering tenzij:
* Je kind een ernstige groeistoornis aan de kaak, mond of het gebit heeft.
* Je kind een ernstige ontwikkelingsstoornis heeft aan de kaak, mond of het gebit.

Is dit wel het geval dan zal de basisverzekering de medische kosten vergoeden.

Tot zijn of haar 18e verjaardag is je kind meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Dit geldt ook voor aanvullende verzekeringen en pakketten. Je moet dus als ouder een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie hebben wil je de behandelingen deels of geheel vergoed krijgen.

Zorgverzekeringen 2019 hebben allemaal verschillende soorten vergoedingen voor orthodontie:

* Gedeeltelijke vergoeding van 75%, 80% of volledige vergoeding
* Gelimiteerd maximaal tarief

Wanneer er geen aanvullende verzekering voor orthodontie is afgesloten zijn alle kosten voor eigen rekening. De behandelaar is verplicht om bij behandelingen vanaf € 250,- een offerte uit te brengen. Uit onderzoek van de NZa blijkt dat dit in praktijk vaak niet gebeurd, vraag hier als patiënt altijd naar!

Orthodontie vanaf 18 jaar en ouder

Ook wanneer je ouder bent dan 18 jaar ben je in de meeste gevallen vanuit je basis zorgverzekering niet verzekerd voor orthodontie. Ook hiervoor gelden dezelfde uitzonderingen zoals groeistoornissen of ontwikkelingsstoornissen van de kaak, het gebit of de mond. Voor slaapapneu en behandeling met een beugel is een aanvullende zorgverzekering orthodontie een goede keuze. Je bent echter niet altijd goedkoper uit dan wanneer je zelf alle kosten moet betalen, dit is afhankelijk van het samengestelde pakket van de zorgverzekeraar. Hier tonen we enkel pakketten welke financieel voordeel bieden.

De kosten voor een eerste gesprek, het vervolgonderzoek en maken van een behandelplan lopen al flink in de papieren. Daarna zijn er nog kosten voor het bespreken van het behandelplan, waarna de behandeling zal starten. Alle kosten bij elkaar komen dan ook al snel boven de € 1000,- uit.

Top 3 zorgverzekeringen 2019 orthodontie vanaf 18 jaar: