zorgverzekering

Zorgverzekering 2018 Orthodontie tot 18 jaar in 2018:

* De premie is de beste (goedkoopste) basis ziektekostenverzekering voor 2018 met € 385,- eigen risico. Tot € 250,- besparen? Vergelijk uitgebreid met de zorgvergelijker.

Deze pagina is actueel. Laatste update 01-12-2017 om 15:00 uur!

Zorgverzekering met orthodontie voor kind onder de 18

Zorgverzekering met vergoeding voor orthodontieRechte tanden, een goed gebit en dus een mooie lach, dat wil toch iedereen. Door duimzuigen, tongpersen of door een ongeval wordt ontwikkeling van het gebid bemoeilijkt. Zowel de verkeerde groei van de kaken, evenals onrechtmatige stand van de tanden en kiezen moeten worden verholpen. Het is tijd om in 2018 naar de orthodontist te gaan!

Voor kinderen tot 18 jaar is er geen vergoeding voor orthodontie in 2018 vanuit de basiszorgverzekering tenzij:
* Je kind een ernstige groeistoornis aan de kaak, mond of het gebit heeft.
* Je kind een ernstige ontwikkelingsstoornis heeft aan de kaak, mond of het gebit.

Is dit wel het geval dan zal de basisverzekering de medische kosten vergoeden.

Tot zijn of haar 18e verjaardag is je kind meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Dit geldt ook voor aanvullende verzekeringen en pakketten. Je moet dus als ouder een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie hebben wil je de behandelingen deels of geheel vergoed krijgen.

Zorgverzekeringen 2018 hebben allemaal verschillende soorten vergoedingen voor orthodontie:

* Gedeeltelijke vergoeding van 80% of volledige vergoeding
* Gelimiteerd maximaal tarief
* Onbeperkte vergoeding orthodontie voor kinderen tot 18 jaar is er sinds dit jaar helaas niet meer.

Wanneer er geen aanvullende verzekering voor orthodontie is afgesloten zijn alle kosten voor eigen rekening. De behandelaar is verplicht om bij behandelingen vanaf € 250,- een offerte uit te brengen. Uit onderzoek van de NZa blijkt dat dit in praktijk vaak niet gebeurd, vraag hier als patiënt altijd naar!

Orthodontie vanaf 18 jaar en ouder

Ook wanneer je ouder bent dan 18 jaar ben je in de meeste gevallen vanuit je basis zorgverzekering niet verzekerd voor orthodontie. Ook hiervoor gelden dezelfde uitzonderingen zoals groeistoornissen of ontwikkelingsstoornissen van de kaak, het gebit of de mond. Voor slaapapneu en behandeling met een beugel is een aanvullende zorgverzekering orthodontie een goede keuze. Je bent echter niet altijd goedkoper uit dan wanneer je zelf alle kosten moet betalen, dit is afhankelijk van het samengestelde pakket van de zorgverzekeraar. Hier tonen we enkel pakketten welke financieel voordeel bieden.

De kosten voor een eerste gesprek, het vervolgonderzoek en maken van een behandelplan lopen al flink in de papieren. Daarna zijn er nog kosten voor het bespreken van het behandelplan, waarna de behandeling zal starten. Alle kosten bij elkaar komen dan ook al snel boven de € 1000,- uit.

Top 3 zorgverzekeringen 2018 orthodontie vanaf 18 jaar:


Pakketnaam: Tandarts
€ 20,29

  • Tot 22 jaar: 80% vergoeding tot maximaal € 2045,-
  • Boven de 22: 80% tot maximaal: € 345,-


Pakketnaam: Tand Beter
€ 23,00

  • € 500,- vergoeding eenmalig
  • Beste aanbieding vanaf 18 jaar


Pakketnaam: Tand
€ 16,95

  • 80% vergoeding tot max. € 1000,-
  • Eerst wachttijd van 1 jaar