Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Op 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor 2024 bekendgemaakt, en vanaf die datum kun je ook daadwerkelijk overstappen. Spannend? Dat hoeft helemaal niet, want overstappen is een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten is alles geregeld. Dit jaar gaan er naar verwachting een record aantal mensen overstappen, vooral omdat VGZ en FBTO nu ook gestopt zijn met de restitutie verzekering. We zien nu dan ook al een grote toeloop naar de Menzis restitutiepolis.

Flink verhoogde premies van prijsvechters

Waar verzekeraars als ZieZo en ZEKUR jarenlang de goedkoopste zorgpremie hadden, zien we nu een kentering. De grote verzekeraars zoals Menzis en FBTO komen nu met goedkope naturapolissen uit de bus. En overstappen loont, want het scheelt al snel 10 euro per maand.

Hoe zit het precies met collectieve zorgverzekering?

Voorheen was het de trend dat je gebruik maakte van een collectieve kortingspolis. Deze collectiviteit kon bijvoorbeeld via je werkgever zijn, maar ook vakbonden (bijvoorbeeld FNV), stichtingen en clubs hadden soms speciale afspraken gemaakt met een bepaalde verzekering. Dit bood een voordeel voor beide partijen; de aangesloten leden hadden korting op hun zorgpremie en de zorgverzekeraar was zeker van een bepaald aantal (nieuwe) klanten.

Wat is de actuele status ervan?

Kortingen op de basisverzekering zijn volledig geschrapt. Dit is niet meer toegestaan.

  1. Collectieve korting op aanvullende verzekeringen mogen maximaal nog 20% bedragen.
  2. Veel collectieve zorgverzekeringen worden helemaal afgeschaft

Kortweg kun je dus stellen dat het voordeel behoorlijk minder is geworden door de reductie van de korting. Hierdoor is de collectieve polis nagenoeg nooit meer een aantrekkelijke optie.

Naar de uitgebreide zorgvergelijker 2024

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

Hoe kan ik de basisverzekering vergelijken?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!