Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Bijna is het zover, we kunnen de dagen beginnen af te tellen. Op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor 2020 bekend hebben gemaakt, en vanaf die datum kun je ook daadwerkelijk overstappen. Spannend? Dat hoeft helemaal niet, want overstappen is een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten is alles geregeld. Dit jaar gaan er naar verwachting een record aantal mensen overstappen, vooral omdat de collectieve zorgverzekering die veel mensen hebben is gestopt of geminimaliseerd. Het voordeel hiervan is een heel stuk minder geworden!

Naar de uitgebreide zorgvergelijker 2020

Hoe zit het precies met die collectieve zorgverzekering?

Voorheen was het de trend dat je gebruik maakte van een collectieve kortingspolis. Deze collectiviteit kan bijvoorbeeld via je werkgever zijn, maar ook vakbonden (bijvoorbeeld FNV), stichtingen en clubs hadden soms speciale afspraken gemaakt met een bepaalde verzekering. Dit bood een voordeel voor beide partijen; de aangesloten leden hadden korting op hun zorgpremie en de zorgverzekeraar was zeker van een bepaald aantal (nieuwe) klanten.

Wat verandert er aan de collectiviteiten?

De voornaamste veranderingen zijn de volgende:

  1. Collectieven mogen maximaal nog 5% korting bieden; dit was voorheen tot 10%
  2. Veel collectieve zorgverzekeringen worden helemaal afgeschaft

Kortweg kun je dus stellen dat het voordeel behoorlijk minder is geworden door de reductie van de korting van 10 naar 5 procent. Hierdoor is de collectieve polis lang niet altijd meer het beste en goedkoopste voor jou. Waarschijnlijk kun je beter rond gaan kijken en zoeken naar een alternatief. Je bent immers altijd vrij om wel of niet gebruik te maken van de collectiviteit die je wordt aangeboden. Als dat bij jouw werkgever bijvoorbeeld bij Menzis was, en je kunt nu bij OHRA goedkoper terecht, dan mag je dat zelf beslissen.

­čöą Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

┬╗ Zorgverzekering vergelijken 2023 ┬ź

Recente blogartikelen

zorgverzekering opzeggen

Zorgverzekering opzeggen? Je hebt nog 6 dagen!

Meer lezen
overstappen

Waarom overstappen van zorgverzekering meestal loont

Meer lezen
zorgverzekering niet betaalt

Wat gebeurt er als je je zorgverzekering niet betaalt?

Meer lezen
milieuvriendelijke zorgverzekering

Zo kies je een milieuvriendelijke zorgverzekering

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!