zorgverzekering

Basis Zorgverzekering 2019 – Goedkoopste vergelijken

Het aanbod van verschillende basisverzekeringen is de laatste jaren sterk gegroeid. Nu het bijna 2019 is, is het tijd om te kijken welke zorgverzekering 2019 het beste en goedkoopste is voor jou. Afhankelijk van je wensen kun je veel geld besparen met een goedkopere zorgverzekering. Goed vergelijken loont de moeite en kan op jaarbasis honderden euro’s schelen. Begin met het vergelijken van de basisverzekering, en kijk daarna pas naar aanvullende pakketten. Op die manier stem je de zorgverzekering precies af op de zorgbehoefte. Hieronder zie je alle aanbieders van zorgverzekeringen met de bijbehorende premies. Omdat veel zorgverzekeraars verschillende polissen aanbieden hebben we steeds de voordeligste variant gekozen.

* De premie is de goedkoopste basis ziektekostenverzekering 2019 met € 385,- eigen risico.
€ 300,- extra besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering.

De 'basis zorgverzekering' in 2019 - Dit moet je weten!

basiszorgverzekering />Ben je <a title=18 jaar of ouder en wonend of werkend in Nederland? Dan geldt er de wettelijke verplichting om een basiszorgverzekering te hebben. De keuze is groot, elke Nederlandse zorgverzekeraar heeft een acceptatieplicht als het gaat over de basis zorgverzekering.

Het minimaal verplichte eigen risico bedraagt € 385,-. Iedere verzekerde heeft tijden het proces van afsluiten de vrije keuze deze te verhogen tot maximaal € 885,-. Doorgaans geldt hoe hoger het eigen risico, des te voordeliger de basispremie is.

Wat wordt er o.a. vergoed vanuit de basiszorgverzekering 2019?

Het is wettelijk geregeld dat gemaakte ziektekosten door de verzekeraar volledig worden vergoed als het gaat om:

* Zorgkosten voor eigen kinderen tot 18 jaar, inclusief tandheelkundige zorg
* Geneeskundige zorg door huisarts, het ziekenhuis en medisch specialisten
* Psycholoog, psychiater en psychotherapie / Basis GGZ en Specialistische GGZ
* Ziekenhuis opname evenals ziekenvervoer (zoals ambulance en traumahelikopter)
* De gebruikskosten van een AED
* De meeste geneesmiddelen
* Paramedische zorg: beperkt fysiotherapie, beperkt oefentherapie, logopedie, ergotherapie en dieetadvisering
* Hulpmiddelen voor het stoppen met roken
* Kraamzorg, verloskundige en gynaecoloog

Basisverzekering :: 4 verschillende soorten

Bij het kiezen van een nieuwe basis zorgverzekering 2019 moet je goed opletten. Na onderstaand advies m.b.t. vrije artsenkeuze kun je gebruik maken van de zorgvergelijker op Vergelijk de zorgverzekeringen.nl.

Naturapolis / budgetpolis (is de goedkoopste variant)

Je zorgverzekeraar heeft een contract met geselecteerde zorgaanbieders. Hierbij gaat het dus niet om alle ziekenhuizen en therapeuten, maar heb je beperkte keuze. Heb je een behandeling ondergaan? De rekening wordt direct automatisch naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Restitutiepolis

Hier is er volledige keuze vrijheid / vrije artsenkeuze. Je betaalt de rekeningen van zorgverleners in sommige gevallen eerst zelf (voorschot). Daarna dien je de ziektekosten in te dienen bij de zorgverzekeraar waarna deze de gemaakte kosten zal terugbetalen.

Gecombineerde polis

Dit is een combinatie van de naturapolis en restitutie zorgverzekering. Wat inhoud dat verzekeraars met sommige zorgverleners afspraken gemaakt en met anderen niet. Beide worden gewoon vergoed, echter zal de financiële afwikkeling op 2 manieren verlopen.

(Gedeeltelijk) gecontracteerde restitutiepolis

De zorgverzekeraar heeft contracten met bepaalde verleners, welke duidelijk vooraf inzichtelijk zijn. Ga je toch naar een andere zorgaanbieder, dan wordt de rekening niet of gedeeltelijk vergoed.

Let dus goed op bij het kiezen van je (nieuwe) basis zorgverzekering of deze de service verleent welke je verwacht.

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker