Zorgverzekering bril vergoeding 2022 + Basisverzekering vergelijken

Advies: kies voor Ditzo. Dit is de enigste zorgverzekeraar welke de goedkoopste zorgpremie biedt bij vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen. En dan is het ook nog eens de enige die écht een aantrekkelijke brillenvergoeding geeft voor een heel lage prijs (aparte module van € 3,75). Je betaalt dan per jaar € 45 en in ruil daarvoor krijg je 100 euro korting bij genoemde opticiens!

* Dit zijn gegarandeerd de meest interessante aanbiedingen, voordeel met bril heb je doorgaans enkel in combinatie met andere aanvullende vergoedingen. Je betaalt dan meer dan dat de daadwerkelijke vergoeding is.

Beste zorgverzekering bril 2022

Zorgverzekering met bril vergoedingWanneer je een bril of lenzen draagt is het fijn als de zorgverzekeraar een deel van de kosten wil vergoeden. Dit wordt echter nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Een uitzondering hierop zijn speciale hulpmiddelen met een medische noodzaak, maar nooit voor een gewone bril of lenzen. Nu is er de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor een vergoeding voor een bril.

Kies je voor een verzamelpakket waarin meerdere aanvullende vergoedingen zijn opgenomen, dan kan het interessant zijn je hiervoor te verzekeringen. Je los verzekeren voor onkosten voor bril of lenzen kost in de meeste gevallen meer zorgpremie dan dat je aan vergoeding ontvangt. Er is een selectie gemaakt van de beste zorgverzekeraars in 2022, de tabel hierboven laat dit duidelijk zien.

TIP: Overweeg je meerdere aanvullende verzekeringen te combineren, waaronder de zorgverzekering bril, dan is het raadzaam om met de zorgvergelijker de zorgverzekeringen te vergelijken.

Vergoedingen voor bril en lenzen

Enkel de aanschaf van een complete bril (montuur met de glazen) kan ook in 2018 gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor lenzen geldt dat alleen de lenzen gedeclareerd kunnen worden (niet de vloeistof). Wat er totaal wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering is dan ook niet veel.

De vergoedingen voor een bril of lenzen uit een aanvullende zorgverzekering lopen heel erg uit elkaar. Zo zijn er vergoedingen van enkele tientallen euro’s per 3 jaar tot vergoedingen van enkele honderden euro’s per jaar. Uiteraard ligt de hoogte van de vergoeding samen met de hoogte van de premie. Dus hoe meer vergoeding je krijgt, des te meer premie je ervoor zal betalen.

Wat er niet vergoed wordt:

  • Een los montuur (zonder glazen).
  • Lenzenvloeistof en zonnebrillen zonder sterkte.
  • Kosten voor oogmetingen, periodieke controles en accessoires.

Bovenstaande dingen vallen niet onder de aanvullende verzekering. De gemaakte kosten hiervoor worden dus niet vergoed!

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!