Restitutiepolis

Restitutiepolis kiezen in 2020

Wat is de beste restitutiepolis 2020?

De goedkoopste restitutiepolis de beste keuze in dit geval. Een bezoekje aan je eigen huisarts, fysiotherapeut, tandarts, specialist, apotheek en ziekenhuis wordt altijd volledig gedekt volgens de basisverzekering. De beste zorgpremies en de goedkoopste zorgverzekeringen vind je in de tabel hieronder.

Wat is een restitutiepolis?

Naar iedere zorgverlener!
Restitutiepolis

De uitleg van de restitutiepolis is in 1 zin makkelijk te omschrijven: “Volledig vrije zorgkeuze in Nederland voor ziekenhuizen, specialisten en apotheken”. Beter dan dit krijg je in 2020 niet.

Zonder extra kosten naar alle Nederlandse ziekenhuizen. Met het afsluiten van een restitutiepolis doe je een verstandige zet. Bij deze vorm van de zorgverzekering heb je altijd de vrije keuze naar welk ziekenhuis of welke arts je gaat.

ZorgverzekeraarKenmerkZorgpremie € 116.50 tot € 134.95
Absoluut de goedkoopste restitutiepolis in 2020€ 116,50Bekijk
Keuze uit 11 aanvullende modules€ 122,50Bekijk
Hoge korting bij max. eigen risico€ 126,00Bekijk
Goede pakketten voor tandarts€ 127,45Bekijk
Vrije zorgkeuze en zeer ruime vergoedingen€ 133,00Bekijk
Duurste verzekering, polis goed voor zwanger€ 134,95Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2020

Hierboven de goedkoopste restitutiepolis naar duurder. Allen dus met 100% vrije zorgkeuze en met € 385,- eigen risico.
Ook kiezen voor aanvullend? Gebruik dan de Zorgvergelijker.

Kenmerken van restitutiepolis

  • Je kiest altijd zelf naar welke arts, therapeut of ziekenhuis je gaat
  • Dit heeft geen invloed op je vergoeding van de basisverzekering
  • Beduidend duurder dan naturapolis of budgetpolis
  • Herken de keuzevrijheid aan het groene vinkje in de zorgvergelijker

Dit is eigenlijk alle uitleg welke de restitutiepolis goed omschrijft, meer verschillen zie je hieronder. Soms moet je wel zorgkosten voorschieten en vervolgens declareren bij je verzekering. Dit is enkel het geval als de zorgverzekeraar niet geen contract heeft afgesloten met het ziekenhuis / de zorgverlener. Je krijgt dan wel gewoon de rekening vergoeding tot het marktconforme tarief. De restitutie basisverzekering vanwege deze vrije zorgkeuze natuurlijk duurder dan de goedkopere naturapolis.

Restitutie Zorgverzekeringen vergelijken

De beste en goedkoopste restitutie verzekeringen afsluiten in combinatie met met aanvullend? Ook daarvoor gebruik je de zorgvergelijker.

Restitutiepolis = Restitutie Ziektekostenverzekering

De restitutiepolis t.o.v. andere polissen:

Vraagtekens bij restitutiepolis
Bij het afsluiten van een zorgverzekering heb je keuze uit 3 verschillende polisvormen. Je kunt kiezen uit een natura of restitutiepolis. Er is zelfs een ‘gecombineerde polis’, maar wat is hier nou de betekenis van Wil je volledige keuze vrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, dan kies je altijd voor de restitutiepolis. Bij de andere polisvormen heb je namelijk geen vrije artsenkeuze.

Het beste van een restitutiepolis is de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen. Je zit dus niet vast aan de gecontracteerde zorgverleners waar mensen met een naturapolis wel aan vast zitten. Restitutie is een ander woord voor terugbetaling, teruggave en vergoeding. In feite is het ook een polis die werkt met terugbetalingen, direct aan de zorgverlener of aan de consument. Eenmaal bij een zorgverlener geweest? Dan kan het zijn dat je zelf de rekening moet voorschieten. Deze dien je dan zelf te declareren bij de zorgverzekeraar.

Bij gebruik van zorg bij een ‘niet gecontracteerde zorgverlener’ dien je de rekening zelf voor te schieten. De factuur wordt rechtstreeks naar de patiënt verzonden. Na declaratie bij je zorgverzekeraar zal deze dit via bankoverschrijving voldoen. Wel zijn er maximale vergoedingen bij alle ziektekostenverzekeringen, met een mooi woord wordt dit het ‘marktconforme tarief’ genoemd. Deze tarieven zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.

De vergoedingen zijn bij de restitutiepolis hetzelfde als bij een andere polisvorm. De gemaakte zorgkosten welke in de basisverzekering zijn opgenomen worden tot de gangbare tarieven volledig door je zorgverzekering betaald. Veel Nederlanders hebben toch een naturapolis, hiermee heb je beperkte keuze uit zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Ziektekosten bij niet gecontracteerde zorgverleners worden dan deels of zelfs helemaal niet vergoed. Ben er dus van bewust: de beste eigenschap van de restitutiepolis is de keuzevrijheid in behandelaars. Wel is de restitutiepolis logischerwijs duurder dan de naturapolis, maar je kunt wel gewoon de goedkoopste goedkoopste zorgverzekering kiezen.