zorgverzekering

Restitutie Zorgverzekering (Restitutiepolis)

Met het afsluiten van een restitutiepolis doe je een verstandige zet. Bij deze vorm van de zorgverzekering heb je altijd de vrije keuze naar welk ziekenhuis of welke arts je gaat. Een bezoekje aan je eigen fysiotherapeut en tandarts is ook geen probleem. Soms moet je wel zorgkosten voorschieten en vervolgens declareren bij je verzekering. Ook is de restitutie basisverzekering vanwege deze vrije zorgkeuze natuurlijk duurder dan de goedkopere naturapolis.

Dit zijn de goedkoopste ziektekostenverzekeringen met vrije zorgkeuze met € 385,- eigen risico.
€ 250,- besparen en kiezen voor aanvullend? Gebruik dan de Zorgvergelijker.

Wat is een restitutiepolis?

De uitleg is in 1 zin makkelijk te omschrijven: “Volledig vrije zorgkeuze in Nederland voor ziekenhuizen, specialisten en apotheken”. Beter dan dit krijg je niet.

Kenmerken van restitutiepolis

  • – Je kiest altijd zelf naar welke arts, therapeut of ziekenhuis je gaat
  • – Dit heeft geen invloed op je vergoeding van de basisverzekering
  • – Beduidend duurder dan naturapolis of budgetpolis
  • – Herken de keuzevrijheid aan het groene vinkje in de zorgvergelijker

Dit is eigenlijk alle uitleg welke de restitutiepolis goed omschrijft, meer verschillen zie je hieronder.

Restitutiepolis = Restitutie Ziektekostenverzekering

Restitutie zorgverzekering

De restitutiepolis t.o.v. andere polissen:

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heb je keuze uit 3 verschillende polisvormen. Je kunt kiezen uit een restitutiepolis, de naturapolis en gecombineerde polis, maar wat is hier nou de betekenis van? Wil je volledige keuze vrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, dan kies je altijd voor de restitutiepolis. Bij de andere polisvormen heb je namelijk geen vrije artsenkeuze.

Het beste van een restitutiepolis is de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen. Je zit dus niet vast aan de gecontracteerde zorgverleners waar mensen met een naturapolis wel aan vast zitten. Restitutie is een ander woord voor terugbetaling, teruggave en vergoeding. In feite is het ook een polis die werkt met terugbetalingen, direct aan de zorgverlener of aan de consument. Eenmaal bij een zorgverlener geweest? Dan kan het zijn dat je zelf de rekening moet voorschieten. Deze dien je dan zelf te declareren bij de zorgverzekeraar.

Bij gebruik van zorg bij een ‘niet gecontracteerde zorgverlener’ dien je de rekening zelf voor te schieten. Na declaratie bij je zorgverzekeraar krijg je dit geldbedrag terug. Wel zijn er maximale vergoedingen bij alle ziektekostenverzekeringen, deze zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.

De vergoedingen zijn bij de restitutiepolis hetzelfde als bij een andere polisvorm. De gemaakte zorgkosten welke in de basisverzekering zijn opgenomen worden tot de gangbare tarieven volledig door je zorgverzekering betaald. Veel Nederlanders hebben toch een naturapolis, hiermee heb je beperkte keuze uit zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Ziektekosten bij niet gecontracteerde zorgverleners worden dan deels of zelfs helemaal niet vergoed. Ben er dus van bewust: de beste eigenschap van de restitutiepolis is de keuzevrijheid in behandelaars. Wel is de restitutiepolis logischerwijs duurder dan de naturapolis, maar je kunt wel gewoon de goedkoopste zorgverzekering kiezen.

Restitutie Zorgverzekeringen vergelijken

Vind de beste en goedkoopste restitutie verzekeringen met de zorgvergelijker