Tandartsverzekering

Beste Tandartsverzekering 2020 – Vergelijk de goede:

Voor de meeste Nederlanders geldt: Je doet er goed aan om een tandverzekering te nemen. Het is zelfs best goedkoop om je aanvullend te verzekeren voor tandartskosten. Neem je geen aanvullende verzekering, dan betaal je bijna altijd alles zelf! Een aanvullende tandartsverzekering nemen betaalt zich al snel uit wanneer je een gaatje of tandsteen hebt. Bij het nemen van foto’s of intensieve behandelingen ontvang je zeker een hoge rekening. Je aanvullend verzekeren met de beste tandartsverzekering hoeft niet veel te kosten, dat zie je aan de acties van de zorgverzekeraars hieronder. Heb je een beugel nodig, dan is daarvoor het aanvullende pakket orthodontie.

Zorgverzekeraar vergelijkenKenmerk en vergoedingZorgpremie € 8.20 tot € 29.90
75% tot max. € 250,-. 30 jaar of ouder? dan betaal je € 10,20€ 8,20 + basis: 113,20Bekijk
75% tot max. € 250,-€ 9,55 + basis: € 116,30Bekijk
100% / 80% tot max. € 250,-€ 12,29 + basis: € 108,85Bekijk
100%/ 80% tot max. € 450,- + Orthodontie€ 20,85 + basis: € 120,45Bekijk
€ 500,- vergoeding (100% tandarts en 75% mondhygiëne)€ 24,25 + basis: € 109,95Bekijk
100% tot max. € 500,-€ 29,35 + basis: € 119,60Bekijk
€ 2000,- op bijna alle behandelingen (zie voorwaarden).€ 29,90 + basis: € 129,98Bekijk

* De premie is de beste tandartsverzekering inclusief basisverzekering 2019 met € 385,- eigen risico.
€ 250,- besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering met hoger eigen risico. Uitgebreider de tandartsverzekering vergelijken kan met de zorgvergelijker

Goede tandartsverzekering voor 2019 nemen

Voorkom ernstige aandoeningen en hoge rekeningen!

Enkel bij ernstige aandoeningen, waarvoor speciale tandheelkundige zorg nodig is, krijg je de zorgnota wel vergoed uit de basiszorgverzekering. Maar dit wil je liever vroegtijdig voorkomen, door 2 keer per jaar de tandarts te bezoeken wordt je mond gecontroleerd op ontstekingen. Wanneer deze niet snel worden opgemerkt kan dit tot gevolg hebben dat er een tand / kies getrokken moet worden met pijnlijke gevolgen, ook in je portemonnee!

Alleen al naar de tandarts gaan, daar zien de meeste mensen flink tegenop. Wat zo’n bezoekje nog minder aangenaam kan maken zijn de hoge kosten bij behandelingen. Deze worden, zonder medische noodzaak niet door de basisverzekering vergoed. Daarom is het raadzaam om voor een goede tandartsverzekering te kiezen.

Bij het kiezen van een eventuele aanvullende goedkope tandartsverzekering dien je een weloverwogen keuze maken: inschatten wat je kosten in 2019 gaan zijn. Misschien is je gebit net helemaal opgefrist en heb je bijna geen behandelingen nodig. Het kan ook zijn dat je onderhoud hebt uitgesteld en dat je weet dat er nog flinke kosten aankomen. Het doel is in ieder geval om het goedkoopste uit te zijn, maar niet ten koste van minder zorg. Bij € 150,- tandartskosten op jaarbasis is een tandartsverzekering al rendabel.

Gratis elektrische Tandenborstel bij ONVZ TandFit Preventief ***

Inclusief 4 gratis opzetborstels! Wat is de deal?

  1. Tandartsverzekering TandFit Preventief afsluiten voor € 29.90
  2. € 2000,- maximale vergoeding, bekijk de geringe voorwaarden even
  3. Gratis Philips Diamond Clean Smart elektrische tandenborstel
  4. 4 opzetborstels bijgeleverd

Tot 18 jaar volledige vergoeding tandartskosten

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basiszorgverzekering 2019 van ouders “gratis” meeverzekerd voor:

  1. * Periodieke controle
  2. * Vullingen
  3. * Fluoridebehandelingen
  4. * Wortelkanaalbehandelingen
  5. * Tandsteen verwijderen
  6. * Röntgenfoto’s

Onkosten voor een beugel worden vanuit het basispakket dus niet vergoed.

TIP: Heb je kinderen die een beugel nodig hebben? Dan zal elke aanvullende tandartsverzekering deze kosten dekken. Maak hier dus gebruik van!

Wat is het beste: een aanvullende tandartsverzekering of niet?

De zorgverzekeraars hebben het ook voor 2019 weer moeilijk gemaakt om voor jou de beste tandartsverzekering te vinden. Er is enorm veel keuze, alle verzekeraars bieden meerdere pakketten aan. De goedkoopste tandartsverzekeringen geven 75% vergoeding per behandeling. Bij de duurdere pakketten wordt er wel volledig gecompenseerd, maar ook hier geldt er een maximum bedrag.

Overtuigd om een tandartsverzekering te nemen? Je kunt ook een aparte / losse verzekering nemen. Meestal gaat dit wel in combinatie met de basisverzekering en andere aanvullende pakketten. Goede gecombineerde polissen staan bovenaan de website, de beste losse tandartsverzekeringen 2019 hieronder.