Beste Tandartsverzekeringen 2024

Behandeling door tandartsEen bezoekje aan de tandarts, niet leuk maar fijn dat ze er voor ons zijn. Naast periodieke controle zijn er regelmatig extra behandelingen nodig. Maak je veel kosten, dan kan een zorgverzekering voor de tandarts aantrekkelijk zijn. In het artikel hieronder vertellen we je daar meer over.

🦷 Goedkoopste Tandartsverzekeringen van 2024

Selectie van goedkope tandartsverzekeringen met de volgende vergoedingen: € 250,-, € 500,- en € 750,-. Bij hogere vergoeding is er altijd medische selectie of wachttijd.

Beste tandartsverzekering 2024 voor jou

tandarts behandeling

Zoals je in de vergelijking kan zien is de dekking van de polissen zeer wisselend. En om de beste tandartsverzekering te kiezen dien je echt puur naar je eigen gebit te kijken. Wat is er nu of op korte termijn nodig? Daarna maak je de rekensom hoeveel kosten hier tegenover zullen gaan staan (dit kan de tandarts ook voor je doen), en hoeveel dekking je dan dus wilt.

Vergelijken: goedkoopste zorgverzekering met tandarts

Op het gebied van dekking en zijn er diverse mogelijkheden.

 • Minimale vergoeding: 75% tot € 250,-
 • Maximale vergoeding: 100% tot € 750,-
 • Medische acceptatie / wachttijd van een jaar: tot maximaal € 1.150,- (CZ)

Deze zorgpremie van de basisverzekering is deze met 385,- eigen risico. ca. € 200,- extra besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering met hoger eigen risico. En dat staat 100% los van je aanvullende tandartsverzekering.

Altijd goedkoper

Het voordeel van een aanvullende losse tandartsverzekering is dat deze zonder andere vergoedingen worden aangeboden. En daardoor is de vergoeding altijd hoger dan de premie. Bij brillen, alternatieve geneeswijzen, of aanvullende kraamzorg gaat het om uitgebreidere pakketten, en dus flink hogere premies.. Je aanvullend verzekeren met de beste tandartsverzekering hoeft niet veel te kosten, dat zie je wel aan de zorgverzekeraars. Heb je een beugel nodig, dan zijn daarvoor ook gecombineerde pakketten met orthodontie vergoeding (met en zonder wachttijd).

Voorkom ernstige aandoeningen en hoge rekeningen!

tandarts controleAlleen al naar de tandarts gaan, daar zien de meeste mensen flink tegenop. Wat zo’n bezoekje nog minder aangenaam kan maken zijn de hoge kosten bij behandelingen. Deze worden, zonder medische noodzaak niet door de basisverzekering vergoed. Daarom is het raadzaam om voor een goede tandartsverzekering te kiezen.

Bij het kiezen van een eventuele aanvullende goedkope tandartsverzekering dien je een weloverwogen keuze maken: inschatten wat je kosten in 2024 gaan zijn. Misschien is je gebit net helemaal opgefrist en heb je bijna geen behandelingen nodig. Het kan ook zijn dat je onderhoud hebt uitgesteld en dat je weet dat er nog flinke kosten aankomen. Het doel is in ieder geval om het goedkoopste uit te zijn, maar niet ten koste van minder zorg. Bij € 150,- tandartskosten op jaarbasis is een tandartsverzekering al rendabel.

Tot 18 jaar volledige vergoeding tandartskosten

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basiszorgverzekering van ouders gratis meeverzekerd voor:

 1. Periodieke controle
 2. Preventie
 3. Vullingen
 4. Fluoridebehandelingen
 5. Wortelkanaalbehandelingen
 6. Tandsteen verwijderen
 7. Röntgenfoto’s

Onkosten voor een beugel worden vanuit het basispakket dus niet vergoed.

Beste tandartsverzekering = goede keuze

Onverwacht hoge kosten heb je zomaar gemaakt, zeker als je plotseling naar de spoedtandarts moet. Verzekeren is verstandig, de hoogte van de dekking is afhankelijk van de premie. Je kunt in ieder geval niet eerst een losse tandartsverzekering afsluiten en er voor kiezen om bij een andere zorgverzekeraar weer bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering te nemen. Hiervoor heb je tot 31 december de tijd, midden in het jaar afsluiten is niet mogelijk tenzij je dan 18 jaar word. Voor elke verzekering betaal je altijd minder poliskosten dan waarvoor je maximale dekking is vastgesteld. Bij veel andere aanvullende pakketen gaat het om een verzameling aan dekkingen, dat is hier niet van toepassing. De goedkoopste tandartsverzekering vergelijken, geselecteerd per type vergoeding kan bovenaan of met de zorgvergelijker.

Periodieke controle en acceptatieplicht

Een goed gebit en een gezond tandvlees zijn de basis voor onze algemene gezondheid. Ook al gaan we niet graag naar de tandarts, wel is het raadzaam om ieder half jaar periodiek op controle te gaan. De normale tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, tenzij je jonger bent dan 18 jaar. Dan is er ook nooit sprake van acceptatieplicht.

Als je ouder bent dan 18 en je wilt een zorgverzekering met een aanvullend pakket voor tandzorg kiezen, kan er wel sprake zijn van een check vooraf. Er dient dan een vragenlijst ingevuld te worden voor je nieuwe zorgverzekeraar. Verwacht je veel kosten te maken, dan kan je aanlopen tegen een weigering voor de gewenste verzekering. Tijdens aanvraag kom je dit direct tegen. Daarom moet je kiezen uit: wél of géén tandartsverzekering 2024 afsluiten. Houdt er rekening mee dat de goedkoopste tandartsverzekering veel voordelen voor jou kan hebben, ook als je geen hoge kosten verwacht. Je betaalt minder zorgpremie dan dat je aan kosten maakt bij de 2 controles in 2024.

Wat zit er in de basisverzekering voor de tandarts in 2024?

In de basiszorgverzekering zijn er wel enkele vergoedingen opgenomen, deze staan allemaal hieronder.

 • Tot 18 jaar: Periodieke controles en behandelingen (geen kronen en bruggen)
 • Uitneembare kunstgebitten en protheses vanaf 18 jaar
 • Chirurgische tandheelkundige hulp door een geregistreerd kaakchirurg
 • Bijzondere tandheelkunde (enkel ernstige gevallen bij chirurg of specialist)
 • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, aangevraagd door de kaakchirurg
 • Implantaten tot 23 jarige leeftijd als er sprake is van missende snij- en hoektanden

Het eigen risico is op deze behandelingen wel van toepassing, verhoog dit dus niet vrijwillig. De beste basisverzekering staat op € 385,- eigen risico.
Ga voor jezelf na hoeveel kosten je meestal maakt bij de tandarts. Heb je veel gaatjes? Moeten er regelmatig röntgenfoto’s gemaakt worden? Heb je kans op een wortelkanaalbehandeling? Vraag ook gerust bij je tandarts een overzicht van de kosten die je gemaakt hebt het afgelopen jaar. Een specificatie van aankomende kosten kun je ook altijd meekrijgen. Zo kun je goed zien wat je gemiddeld verbruikt aan zorgkosten voor de tandarts.

De goedkoopste tandartsverzekering afsluiten

Natuurlijk zit er veel verschil tussen de verschillende soorten aanvullende verzekeringen. Niet alle verzekeringen dekken namelijk hetzelfde. Daarbij vergoeden ze ook niet altijd hetzelfde bedrag. Om ervoor te zorgen dat je de goedkoopste tandartsverzekering, maar ook de voor jou beste tandartsverzekering afsluit, is het belangrijk dat je goed vergelijkt. Door zorgverzekeringen te vergelijken, kom je erachter welke verzekering het beste bij jou past.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!