Overstappen zorgverzekering 2025

Overstappen wel of niet doen?Elk jaar weer de vraag; wel of niet overstappen en de voor jou href=”https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/beste/”>beste zorgverzekeraar en verzekering kiezen.Een vraag die veel mensen bezighoudt. Wij hebben eigenlijk maar één advies: overstappen loont bijna altijd en het kost weinig moeite. Je huidige verzekering wordt automatisch door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Er is dus geen reden om het niet te doen! De zorgpremie 2025 is wederom hoger, daardoor is het voordeel dat je haalt met je overstap nog groterVergelijk nu en kies zelf een nieuwe zorgverzekering en bespaar!

Van je huidige verzekeraar de nieuwe zorgpolis (met nieuwe premie 2025) ontvangen? Dit is een vrijblijvend aanbod maar gaat wel automatisch in als je geen actie onderneemt. Kom dus in actie, want vergelijken loont enorm!

Overstappen is hartstikke makkelijk. Klik simpelweg op de verzekering die jou aanspreekt en je gaat direct naar hun website toe. Daar kun je in een paar seconden je premie berekenen en vervolgens overstappen in enkele minuten. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. Wil je nog extra besparen? Kijk eens op de pagina met de goedkoopste zorgverzekeringHierop staan nog meer goedkope basisverzekeringen. Een andere manier is gebruik maken van de uitgebreide zorgvergelijker die we hieronder hebben geplaatst. Vul je huidige aanbieder, geboortedatum, gewenste eigen risico en eventuele aanvullende eisen in. De uitkomst is de voor jou beste en goedkoopste polis voor 2025!

Overstappen van zorgverzekering / zorgverzekeraar in 2025

briefgeldHoor jij ook bij de groep consumenten die al jaren dezelfde zorgverzekering heeft? Overstappen is meestal veel voordeliger omdat ieder jaar weer opnieuw de zorgpremies worden aangepast. Ook de dekkingen en premies van de aanvullende zorgverzekeringen veranderen behoorlijk in 2025. Van zorgverzekering overstappen is zeer eenvoudig, want iedere zorgverzekeraar zal je huidige polis voor je opzeggen als je een nieuwe gaat afsluiten.

Heb je eenmaal besloten om te gaan overstappen van zorgverzekeraar? Veel mensen weten niet precies wanneer dit allemaal dient te gebeuren. Je hebt hiervoor 2 opties:

  • Voor 1 januari 2025 de nieuwe zorgverzekering afsluiten: de oude wordt automatisch opgezegd!
  • Zelf je huidige zorgverzekering stoppen voor 31 december en dan heb je tot 1 februari 2025 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Je kunt nog de gehele maand januari overstappen. De zorgverzekering gaat dan wel in met terugwerkende kracht per 1 januari 2025. Tussentijds overstappen gedurende het kalenderjaar is echter nooit mogelijk, dus grijp je kans.

Twijfel je of je wilt overstappen? Opzeggen voor 31 december, dan kan je in januari nog een keuze maken!

Tips bij overstappen zorgverzekering 2025:

Let niet enkel op de te betalen zorgpremie, maar ook op je eigen zorgbehoeften. Welk eigen risico wil je dragen en bij welke ziekenhuizen kun je terecht? Waar je zeker rekening mee moet houden, is dat zorgverzekeraars de aanvraag voor aanvullende zorgverzekeringen kunnen weigeren. Dit geldt alleen voor elk type aanvullende zorgverzekering waarvan je voorgaande jaren ook intensief gebruik hebt gemaakt.

Voor de basisverzekering wordt je altijd geaccepteerd, met uitzondering van betalingsachterstand. Zorgverzekeraars zijn dus normaal wel altijd verplicht de aanvraag voor een basiszorgverzekering te accepteren, ongeacht gezondheidstoestand of te verwachten kwalen, operaties en ingrepen.

Waar je bij het overstappen van zorgverzekeraar ook rekening mee dient te houden is dat er geen betalingsachterstand mag zijn bij de huidige zorgverzekeraar. Anders zal je problemen ervaren bij het overstappen en kan je aanvraag toch geweigerd worden door de nieuwe zorgverzekeraar. Dit vormt een uitzondering op de acceptatieregels.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!