Overstappen zorgverzekeraar

Overstappen zorgverzekering 2020

Elk jaar weer de vraag; wel of niet overstappen en een andere zorgverzekering kiezen? Een vraag die veel mensen bezighoudt. Wij hebben eigenlijk maar één advies: overstappen loont bijna altijd en het kost weinig moeite. Je huidige verzekering wordt automatisch door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Er is dus geen reden om het niet te doen! De zorgpremie is in 2020 wederom hoger, daardoor is het voordeel dat je haalt met je overstap nog groter. Vergelijk nu, en kies een nieuwe zorgverzekering en bespaar wel 360 euro komend jaar!

Inmiddels heb je van de huidige zorgverzekeraar de nieuwe zorgpremie voor 2020 ontvangen. Dit is een vrijblijvend aanbod maar gaat wel automatisch in als er geen actie ondernomen wordt. Het is dus meestal niet slim om niets te doen. Kom in actie, want vergelijken loont enorm!

Voordelige ZorgverzekeraarKenmerkZorgpremie € 885 eigen risicoZorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020!€ 83,25€ 105,25Bekijk
Just Basic: goedkope maar complete basisverzekering€ 87,95€ 107,95Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze€ 92,45€ 109,95Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten€ 89,95€ 109,95Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken€ 88,50€ 110,50Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze!€ 99,83€ 116,50Bekijk
Vrije zorgkeuze en zeer ruime dekkingen€ 114,00€ 133,00Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2020In de tabel hierboven staan de voordeligste zorgverzekeraars. Overstappen is hartstikke makkelijk. Klik simpelweg op de verzekering die jou aanspreekt en je gaat direct naar hun website toe. Daar kun je in een paar seconden je premie berekenen en vervolgens overstappen in enkele minuten. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. Wil je nog € 300,- extra besparen? Kijk eens op de pagina goedkoopste zorgverzekering. Hierop staan nog meer goedkope basisverzekeringen. Een andere manier is gebruik maken van de uitgebreide zorgvergelijker die we hieronder hebben geplaatst. Vul je huidige aanbieder, geboortedatum, gewenste eigen risico en eventuele aanvullende eisen in. De uitkomst is de voor jou beste en goedkoopste polis voor 2020!

Overstappen van zorgverzekering / zorgverzekeraar in 2020

Hoor jij ook bij de groep consumenten die al jaren dezelfde zorgverzekering hebben? Overstappen is meestal veel voordeliger omdat ieder jaar weer opnieuw de zorgpremies worden aangepast. Ook de dekkingen en premies van de aanvullende zorgverzekeringen veranderen continue. Van zorgverzekering overstappen is zeer eenvoudig, want iedere zorgverzekeraar zal je huidige polis voor je opzeggen als je een nieuwe gaat afsluiten.

Heb je eenmaal besloten om te gaan overstappen van zorgverzekeraar? Veel mensen weten niet precies wanneer dit allemaal dient te gebeuren. Je hebt hiervoor 2 opties:

1: Voor 1 januari 2020 de nieuwe zorgverzekering afsluiten, en automatisch de oude laten opzeggen.
2: Zelf je huidige zorgverzekering stoppen voor 31 december en dan heb je tot 1 februari 2020 de tijd om een nieuwe zorgverzekering 2020 af te sluiten.

Je kunt dus na 1 januari nog heel de maand overstappen. De zorgverzekering gaat dan wel altijd in met terugwerkende kracht per 1 januari jl. Tussentijds overstappen gedurende het kalenderjaar is nooit mogelijk.

Tips bij overstappen zorgverzekering 2020:

Let niet enkel op de te betalen zorgpremie, maar ook op je eigen zorgbehoeften. Welk eigen risico wil je dragen en bij welke ziekenhuizen kun je terecht? Waar je zeker rekening mee moet houden is dat zorgverzekeraars de aanvraag voor aanvullende zorgverzekeringen kunnen weigeren. Dit geldt alleen voor elk type aanvullende zorgverzekering waarvan je voorgaande jaren ook intensief gebruik hebt gemaakt.

Voor de basisverzekering wordt je altijd geaccepteerd, met uitzondering van betalingsachterstand. Zorgverzekeraars zijn dus normaal wel altijd verplicht de aanvraag voor een basiszorgverzekering te accepteren, ongeacht gezondheidstoestand of te verwachten kwalen, operaties en ingrepen.

Waar je bij het overstappen van zorgverzekeraar ook rekening mee dient te houden is dat er geen betalingsachterstand mag zijn bij de huidige zorgverzekeraar. Anders zal je problemen ervaren bij het overstappen en kan je aanvraag toch geweigerd worden door de nieuwe zorgverzekeraar. Dit vormt dus een uitzondering op de acceptatieregels.