Overstappen zorgverzekeraar

Overstappen zorgverzekering 2019

Wel of niet overstappen en een andere zorgverzekering kiezen? Een vraag die veel mensen bezighoudt aan het einde van dit jaar. Wij hebben eigenlijk maar één advies: overstappen loont bijna altijd en het kost weinig moeite.

Je huidige verzekering wordt automatisch door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Eigenlijk is er dus geen reden om het niet te doen!

Beste Zorgverzekeraar 2019Zorgpremie € 79.95 tot € 116.30Premie
Vanaf € 79,95 = goedkoopste van NL€ 101,95Bekijk
Incl 10% korting bij VGZ€ 105,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 109,95Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 109,95Bekijk
Beste goedkope met vrije zorgkeuze€ 116,30Bekijk
Allemaal vergelijkenBekijk

€ 300,- extra besparen? Kies de goedkoopste zorgverzekering.

Overstappen van zorgverzekering / zorgverzekeraar in 2018

Hoor jij ook bij de groep consumenten welke al jaren dezelfde zorgverzekering behouden? Overstappen is meestal veel voordeliger omdat ieder jaar weer opnieuw de zorgpremies worden aangepast. Ook de dekkingen en premies van de aanvullende zorgverzekeringen veranderen continue. Van zorgverzekering overstappen is zeer eenvoudig, want iedere zorgverzekeraar zal je huidige polis voor je opzeggen als je een nieuwe gaat afsluiten.

Inmiddels heb je van de huidige zorgverzekeraar de nieuwe zorgpremie voor 2018 ontvangen. Dit is een vrijblijvend aanbod en gaat automatisch in als er geen actie ondernomen wordt. Heb je eenmaal besloten om te gaan overstappen van zorgverzekeraar? Veel mensen weten niet precies wanneer dit allemaal dient te gebeuren. Je hebt hiervoor 2 opties:

1: Voor 1 januari 2019 de nieuwe zorgverzekering afsluiten, en automatisch de oude laten opzeggen.
2: Zelf je huidige zorgverzekering stoppen voor 31 december en dan heb je tot 1 februari 2019 de tijd om een nieuwe zorgverzekering 2018 af te sluiten.

Je kunt dus na 1 januari nog heel de maand overstappen. De zorgverzekering gaat dan wel altijd in met terugwerkende kracht per 1 januari jl. Tussentijds overstappen gedurende het kalenderjaar is nooit mogelijk.

Tips bij overstappen zorgverzekering 2019:

Let niet enkel op de te betalen zorgpremie, maar ook op je eigen zorgbehoeften. Welk eigen risico wil je dragen en bij welke ziekenhuizen kun je terecht? Waar je zeker rekening mee moet houden is dat zorgverzekeraars de aanvraag voor aanvullende zorgverzekeringen kunnen weigeren. Dit geldt alleen voor elk type aanvullende zorgverzekering waarvan je voorgaande jaren ook intensief gebruik hebt gemaakt.

Voor de basisverzekering wordt je altijd geaccepteerd, met uitzondering van betalingsachterstand. Zorgverzekeraars zijn dus normaal wel altijd verplicht de aanvraag voor een basiszorgverzekering te accepteren, ongeacht gezondheidstoestand of te verwachten kwalen, operaties en ingrepen.

Waar je bij het overstappen van zorgverzekeraar ook rekening mee dient te houden is dat er geen betalingsachterstand mag zijn bij de huidige zorgverzekeraar. Anders zal je problemen ervaren bij het overstappen en kan je aanvraag toch geweigerd worden door de nieuwe zorgverzekeraar. Dit vormt dus een uitzondering op de acceptatieregels.