Steeds minder wanbetalers zorgverzekering

Vandaag hebben we goed nieuws te melden. Het aantal mensen die hun zorgverzekering niet kunnen (of willen) betalen is gedaald de afgelopen jaren. Waren er in 2014 maar liefst 325.000 mensen die hun zorgpremie niet netjes overmaakten, vandaag de dag zijn dit er nog 215.000. Dit is een serieuze daling van bijna 35 procent.

Reden van het verbeterde betaalgedrag van consumenten is het feit dat zorgverzekeraars zelf actief handhaven en de mensen met problemen vaak proberen te helpen met een goede en structurele oplossing. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een betalingsregeling. De verzekeraars dragen dus zelf een behoorlijk steentje bij aan het probleem, maar ook de overheid doet een duit in het zakje met de zogenaamde uitstroomregeling voor mensen onder bewind.

Voorwaarden voor deze betaalregeling is dat er maandelijks 35 euro wordt afgelost naast de reguliere premie. Na drie jaar wordt dan het eventuele restant van de schuld kwijtgescholden (bij zowel de zorgverzekeraar als het CAK).

Zorgverzekering 2020 goedkoper? Helaas..

Door alle inspanningen lijkt het er op dat het aantal wanbetalers nog verder zal dalen. Wellicht is dit in de toekomst positief voor de premie die we met elkaar betalen; immers de kosten worden eerlijker en meer evenredig verdeeld over alle verzekerden. Toch lijkt het er nog niet op dat de zorgverzekering 2020 echt goedkoper zal worden. Voorzichtige schattingen duiden op een lichte stijging van enkele euro’s per maand.

­čöą Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

┬╗ Zorgverzekering vergelijken 2022 ┬ź

Recente blogartikelen

overgestapt

Hoeveel Nederlanders zijn in 2021 overgestapt van zorgverzekeraar?

Meer lezen

Stappenplan: wat kun je doen als je per ongeluk dubbel verzekerd bent?

Meer lezen
De beste of goedkoopste zorgverzekering kiezen?

Nog 2 dagen: de beste of de goedkoopste zorgverzekering kiezen?

Meer lezen
valkuilen

Let op deze valkuilen bij het kiezen van een zorgverzekering

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!