Steeds minder wanbetalers zorgverzekering

Vandaag hebben we goed nieuws te melden. Het aantal mensen die hun zorgverzekering niet kunnen (of willen) betalen is gedaald de afgelopen jaren. Waren er in 2014 maar liefst 325.000 mensen die hun zorgpremie niet netjes overmaakten, vandaag de dag zijn dit er nog 215.000. Dit is een serieuze daling van bijna 35 procent.

Reden van het verbeterde betaalgedrag van consumenten is het feit dat zorgverzekeraars zelf actief handhaven en de mensen met problemen vaak proberen te helpen met een goede en structurele oplossing. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een betalingsregeling. De verzekeraars dragen dus zelf een behoorlijk steentje bij aan het probleem, maar ook de overheid doet een duit in het zakje met de zogenaamde uitstroomregeling voor mensen onder bewind.

Voorwaarden voor deze betaalregeling is dat er maandelijks 35 euro wordt afgelost naast de reguliere premie. Na drie jaar wordt dan het eventuele restant van de schuld kwijtgescholden (bij zowel de zorgverzekeraar als het CAK).

Zorgverzekering 2020 goedkoper? Helaas..

Door alle inspanningen lijkt het er op dat het aantal wanbetalers nog verder zal dalen. Wellicht is dit in de toekomst positief voor de premie die we met elkaar betalen; immers de kosten worden eerlijker en meer evenredig verdeeld over alle verzekerden. Toch lijkt het er nog niet op dat de zorgverzekering 2020 echt goedkoper zal worden. Voorzichtige schattingen duiden op een lichte stijging van enkele euro’s per maand.

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!