Opzeggen

Ziektekostenverzekering opzeggen? Kies evt. een nieuwe zorgverzekeraar:

Over het algemeen wordt je huidige zorgverzekering automatisch opgezegd wanneer je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Mocht dit niet het geval zijn, dan hebben wij een voorbeeldbrief voor je opgesteld waarmee je gemakkelijk je zorgverzekering kunt opzeggen. Je vind deze brief onderaan deze pagina. Het is toegestaan om deze voor jezelf te gebruiken voor het beëindigen van je zorgpolis!

Tijdens de periode dat je mag overstappen, dat is tot 31 december, hoef je deze echter nooit te gebruiken. Kies een andere verzekering en zij zullen dit voor je regelen!

Voordelige ZorgverzekeraarKenmerkZorgpremie € 885 eigen risicoZorgpremie standaard eigen risico
Absoluut de goedkoopste zorgverzekering van 2020!€ 83,25€ 105,25Bekijk
Just Basic: goedkope maar complete basisverzekering€ 87,95€ 107,95Bekijk
Naturapolis maar wel 100% vrije zorgkeuze€ 92,45€ 109,95Bekijk
Goedkope aanvullende pakketten€ 89,95€ 109,95Bekijk
Veel gecontracteerd en goede afspraken€ 88,50€ 110,50Bekijk
Goedkoopste restitutiepolis met 100% vrije zorgkeuze!€ 99,83€ 116,50Bekijk
Vrije zorgkeuze en zeer ruime dekkingen€ 114,00€ 133,00Bekijk
Voor het beste advies, bekijk onze zorgvergelijker 2020* De premie is de goedkoopste basis ziektekostenverzekering voor 2020 met € 385,- eigen risico. Nog niet helemaal zeker? Kijk dan eens op de pagina met de beste zorgverzekering 2020.

Opzeggen – stoppen van een zorgverzekering per 2020

/>Eind november (elk kalenderjaar weer) ontving je van je huidige zorgverzekeraar een nieuwe polis waarin jouw premie voor 2019 (het komende jaar) wordt genoemd. Ga je hier niet mee akkoord of ga je overstappen naar een goedkopere zorgverzekering dan volgt de stap om jouw ziektekostenverzekering op te zeggen. Het opzeggen van jouw zorgverzekering dient te gebeuren voor 1 januari. Als je jezelf voor 1 januari aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekeraar heb je vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van hun <strong>opzegservice</strong>. Dit houdt in dat jouw nieuwe zorgverzekeraar jouw oude zorgverzekering stopzet. Dit gebeurt soms automatisch, maar het kan ook voorkomen dat je eerst toestemming moet geven.</p> <p><strong>Over het algemeen is het opzeggen van jouw zorgverzekering na 1 januari 2019 niet meer mogelijk. Uitzonderingen hierop zijn:</strong></p> <p>* Iemand is overleden<br /> * Je gaat in het buitenland wonen en werken<br /> * Je komt uit militair dienstverband<br /> * Je bent net gescheiden<br /> * Je beëindigd een collectieve zorgverzekering<br /> * De polisvoorwaarden zijn door de zorgverzekeraar aangepast (komt eigenlijk nooit voor)</p> <p>Neem in deze gevallen altijd eerst contact op met de zorgverzekeraar voordat je doorgaat met het opzeggen van de zorgverzekering. Om je een beetje op weg te helpen hebben we voor jou een voorbeeldbrief ter beschikking gesteld. Deze kun je gebruiken voor het opzeggen van jouw ziektekostenverzekering.</p> <h2>Voorbeeldbrief: Stoppen van de zorgverzekering</h2> <div class=

Naam zorgverzekeraar
T.a.v. Opzeggen zorgverzekering
Adres:
Postcode:
Woonplaats:Datum: datum invullen
Onderwerp: Opzeggen zorgverzekeringGeachte heer, mevrouw,
Middels dit schrijven verzoek ik u vriendelijk om mijn ziektekostenverzekering die bij u loopt te beëindigen per dd/mm/jjjj. Indien dit niet mogelijk is dan graag per de eerstvolgende geschikte datum. Het betreffende polisnummer is: uniek polisnummer.De reden van mijn opzegging is: vul hier jouw reden in.Het opzeggen van de zorgverzekering geldt voor de volgende personen: je naam en eventueel die van gezinsleden. Ik verzoek u een bevestiging te zenden van mijn opzegging.Met vriendelijke groet,
Je volledige naam

Woonadres
Postcode en woonplaats
Burgerservicenummer (BSN)

Zorgverzekering 2020 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker