Zorgverzekering opzeggen » wanneer is dat nodig?

zorgverzekering opzeggen

Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, of een andere zorgpolis binnen je huidige verzekeraar? Het opzeggen gaat altijd automatisch. Dubbel verzekerd zijn is onmogelijk en je hoeft dus ook nooit bang te zijn dat je dubbel premie moet betalen!

Toch is er één reden te noemen wanneer opzeggen wél een goed idee is. Als je namelijk voor 31 december nog geen keuze hebt gemaakt voor een nieuwe verzekering het komende jaar, kun je besluiten om je verzekering bij je huidige verzekeraar op te zeggen. Doe je dit voor 31 december, dan heb je namelijk een maand extra de tijd om een andere polis af te sluiten. Met je opzegging koop je dus eigenlijk een maand extra bedenktijd!

Mocht je willen opzeggen, wij hebben een voorbeeldbrief voor je opgesteld waarmee je gemakkelijk je zorgverzekering kunt opzeggen. Je vind deze brief onderaan deze pagina. Het is toegestaan om deze voor jezelf te gebruiken voor het beëindigen van je zorgpolis!

» Kies een nieuwe zorgverzekering (oude automatisch opgezegd)

Redenen om op te zeggen

Opzeggen van je huidige zorgpolis kan tussen 12 november en 31 december. Daarna kan je een nieuwe geschikte zorgverzekeraar zoeken. Tussentijds opzeggen gebeurd veel in de volgende situaties:

  • Door overlijden
  • Bij emigreren
  • Bij in Militaire dienst te treden
  • Werken in het buitenland
  • Wanneer je gaat scheiden en samen op een polis staat

Voorbeeldbrief: zorgverzekering opzeggen

Datum:

Naam zorgverzekeraar
T.a.v. Opzeggen zorgverzekering

Adres:
Postcode:
Woonplaats:

Onderwerp: Opzeggen zorgverzekering

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven verzoek ik u vriendelijk om mijn ziektekostenverzekering die bij u loopt te beëindigen per dd/mm/jjjj. Indien dit niet mogelijk is dan graag per de eerstvolgende geschikte datum. Het betreffende polisnummer is: jouw polisnummer.

De reden van mijn opzegging is: ……………..

Het opzeggen van de zorgverzekering geldt voor de volgende personen: je naam en eventueel die van gezinsleden als deze op DEZELFDE polis staan.

Ik verzoek u een bevestiging te zenden van mijn opzegging.

Met vriendelijke groet,

Je volledige naam
Woonadres
Postcode en woonplaats
Burgerservicenummer (BSN)

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Wil je de polis opzeggen omdat je gaat overstappen? Test dan welke zorgverzekering bij je past.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!