Korting op je Zorgverzekering 2024

Korting op de zorgverzekering wil iedereen. En het kán ook echt in veel gevallen. Er zijn zelfs meerdere mogelijkheden om extra korting te krijgen op je zorgpremie in 2024. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt. Alle opties voor een goedkopere zorgverzekering lees je op deze pagina terug.

Korting door per jaar te betalen

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je extra korting krijgen door je premie niet maandelijks maar direct voor het hele jaar af te rekenen. Op die manier heb je echt de allergoedkoopste zorgverzekering van Nederland. De besparen ligt tussen de 2 en 5 euro per maand, op jaarbasis dus al snel enkele tientallen euro’s die je zo in je zak kunt houden. Daarvoor ben je dan wel direct een hele berg spaargeld kwijt. Maar áls je een dergelijk bedrag hebt staan is dit zeker aan te raden!

Hoeveel korting krijg ik op mijn zorgverzekering?

De korting die gegeven wordt bij jaarlijkse vooruitbetaling varieert per verzekeraar. Hieronder een tabel met een handig overzicht.

Verzekeraar Maandpremie Premie met korting Korting per jaar
ZieZo € 109,25 € 108,15 € 13,11 korting
DitZo € 109,85 € 108,75 € 13,20 korting
Just € 111,70 € 109,46 € 26,80 korting
DeFriesland € 113,00 € 111,87 € 13,56 korting
Jaaah € 115,00 € 112,70 € 27,60 korting
Besured € 114,85 helaas geen korting

Naast het feit dat je premie lager is, is er nog een ander voordeel. Als je namelijk het geld toch al op de bank hebt staan, dan betaal je hier vermogensbelasting over. De overheid gaat er namelijk vanuit dat je iets verdiend aan je vermogen, een zogeheten “fictief rendement”. Als je je jaarpremie voor het komende jaar al voor het einde van dit jaar (2023) hebt betaald, scheelt je dit dus geld omdat de peildatum voor je vermogen 1 januari 2024 is. Een extra voordeeltje dus, of eigenlijk: nog meer korting!

Cashback acties op zorgverzekering afsluiten

geld terugZiektekostenverzekeringen zijn al duur genoeg. En om klanten aan te trekken wordt er flink geconcurreerd onder de zorgverzekeraars. Het grote verschil maken gaat voornamelijk om de hoogte van de zorgpremie. Een enkele keer heb je een mooie actie via een collectief. Op dit moment is er maar 1 collectief interessant, en dat is deze van United Consumers. Overige collectieven gaan nagenoeg altijd in combinatie met diverse aanvullende verzekeringen. Je betaalt dan veel meer premie, krijgt een beetje korting daarop, en maakt dikwijls geen gebruik van al die aanvullende pakketten. Onder de streep ben je dan ook duurder uit.

Zorgverzekering met cashback korting

Zowel bij Independer en OHRA kun je via spaarprogramma’s zoals Spaaractief een aantrekkelijke cashback vergoeding krijgen. Hier zijn diverse actuele cashback actief te vinden, de beste van het web! Voor iedere afgesloten zorgverzekering ontvang je het vermeldde geldbedrag op je bankrekening. Dit is tussen de 5 en 20 Euro.

Hoe kunnen spaarprogramma’s cashback geven op je zorgverzekering?

Nu vraag je je wellicht af hoe dit kan. In principe werkt het heel eenvoudig: Als je deelneemt aan het spaarprogramma SpaarActief en hier een ziektekostenverzekering kiest, krijg je “cashback”. Om deze mogelijkheid aan jou aan te bieden heeft de betreffende website een deal gesloten met de zorgverzekeraars. Als je via de desbetreffende site een zorgverzekering afsluit met cashback ontvangt de website een commissie. Dus er zijn drie partijen die er baat bij hebben: jij zelf (krijgt geld op je bankrekening), de cashback website bemiddelt (verdient ook) en de zorgverzekeraars komen met hun actie aantrekkelijker over bij de consument.

Is cashback verstandig, of beter via onze site vergelijken?

Voordat je deelneemt aan een cashback actie, adviseren we de zorgpremies eerst goed te vergelijken en dan pas te gaan overstappen. Dit kan dan eventueel gebeuren via een spaarprogramma zoals SpaarActief, MyClics of SnelVerdienen. Dit zijn 3 betrouwbare websites waar je met een gerust hart kunt overstappen en waarbij je zeker bent dat je je vergoeding ook daadwerkelijk ontvangt!

Kies voor een budget zorgverzekering

Naast het feit dat je op verschillende manieren korting kunt krijgen, kun je ook kiezen voor een budgetlabel van een grotere verzekeraar. Het is namelijk zo dat veel bekende namen een goedkoper merk hanteren naast het eigen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Zilveren Kruis met hun budgetmerk ZieZo. In dat geval is het overigens erg duidelijk dat het bij elkaar hoort, maar in veel andere gevallen is dat niet zo. Wist jij bijvoorbeeld dat Zilveren Kruis eigenlijk weer bij Achmea hoort? Dit geldt ook voor De Friesland en FBTO. Wij brengen licht in deze donkere tunnel door voor jou de goedkoopste versie van elke verzekeraar te vinden. Vergelijk en kies zelf waar jij je goed bij voelt!

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!