Advies overheid: vergelijk de zorgverzekeringen

Op dit moment is de overheid bezig met een campagne om mensen nog bewuster te maken van het feit dat vergelijken van de zorgverzekeringen belangrijk is. Op de radio is een spotje te horen met de tekst “Ik regel mijn zorg goed!” Hiermee willen ze Nederlanders wakker schudden en zorgen dat iedereen zijn (zorg)verzekering onder de loep neemt.

Slechts 6 procent stapt over naar een andere zorgverzekering

In Nederland is de zorgverzekering een verplichting. Er zijn dan ook ruim 16,8 miljoen verzekerden. Een deel hiervan is beneden de 18, deze groep is meeverzekerd op de polis van de ouders. De afgelopen jaren hebben er steeds tussen de 800.000 en 1.200.000 mensen hun zorgverzekering overgesloten. Dit is dus ongeveer 6 a 7 procent. In verhouding maar een klein percentage dus.

De meeste mensen ontvangen hun nieuwe polis en laten deze gewoon doorlopen bij hun huidige zorgverzekeraar. In 80% van de gevallen is dit niet verstandig omdat er elders een beter aanbod te krijgen is. Eigen intern onderzoek laat zien dat bijvoorbeeld mensen in de noordelijke provincies gehecht zijn al lokale verzekeringen zoals De Friesland en Menzis. In midden/oost Nederland is dit Salland.

Kom in beweging: vergelijk de zorgverzekeringen!

De Overheid adviseert nu iedereen om toch in beweging te komen. Doordat veel collectieve kortingen zijn weggevallen of verminderd, zien we een stijging in de premies bij deze groep. En hoewel de basispremies bij de meeste verzekeraars maar zeer beperkt duurder zijn geworden, is er wel een stijging op te merken bij de aanvullende pakketten. In andere gevallen is de dekking minder geworden.

Wat is het voordeel van een vergelijkingssite?

Het grote pluspunt van vergelijkingssites is dat zij het werk voor je doen. Zo bieden wij van VergelijkDeZorgverzekeringen.nl een totaaloplossing voor onze bezoekers. Allereerst hebben we voor veel situaties de beste verzekeraars en pakketten op een rijtje gezet;

Als je zorgbehoefte complexer is kun je ook gebruik maken van onze uitgebreide zorgverzekering vergelijker. Deze vergelijkingstool biedt een groot aantal mogelijkheden. Je hoeft alleen maar je wensen invullen. Heb je minimaal 12 keer fysiotherapie nodig en een tandartsvergoeding van minstens 500 euro? Vul het in, en de uitkomst is de voor jou beste zorgverzekering voor jouw specifieke situatie!

Kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering?

Een andere keuze zou kunnen zijn om gewoon te kiezen voor de goedkoopste basisverzekering zonder poespas. Helaas is het grootste deel van de Nederlandse consumenten daar niet mee geholpen. De goedkoopste zorgverzekering kiezen is alleen maar interessant voor de groep die weinig of geen zorg behoeft. Voornamelijk gaat het dan om jongeren en/of studenten. Deze groep is relatief gezond en heeft weinig extra zorg nodig zoals fysiotherapie. Uiteraard hebben we ook de top 10 goedkoopste zorgverzekeringen op een rij gezet.

En wat is nou de beste zorgverzekering?

Dat is een vraag die voor iedereen anders is. Waar de één genoeg heeft aan een voordelige polis zonder vrije artsenkeuze, heeft een ander veel meer vereisten waar de beste zorgverzekering aan moet voldoen. Om het toch iets makkelijker te maken hebben we wel een pagina gemaakt met goede zorgverzekeringen maar uiteraard is het belangrijk dit met je volle verstand te bestuderen. Kies niet klakkeloos voor de goedkoopste premie; als je bij moet betalen kan dit financieel een behoorlijke tegenslag zijn.

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!