Studenten Zorgverzekering

Studenten Zorgverzekering 2020

Je zorgverzekering betalen, ook dat nog.. Als student is het leven al duur. Daarom wil je een goedkope zorgverzekering, zonder al teveel fratsen. De gemiddelde student is gezond, heeft weinig zorg nodig, en doet er dus goed aan om te kiezen voor het hoogste eigen risico. Dan betaal je de laagste premie. Nu beginnen met besparen in 2020? Vergelijk en sluit de beste zorgverzekering af!

Goedkope zorgverzekering voor studenten

Een studenten zorgverzekering is per definitie niet goedkoper dan een standaard basisverzekering. Maar door de beste aanvullende pakketten goed met elkaar te vergelijken kun je hierop ieder jaar wel flink besparen. Schrik niet van de getoonde zorgpremies, de kosten voor de zorgverzekering wordt ook gecompenseerd met zorgtoeslag. Kies je de goedkoopste studenten zorgverzekering en heb je weinig inkomen, dan krijg je er zelfs geld op toe!

Diverse zorgverzekeraars richten zich volledig op studenten zorgverzekeringen, anderen stellen speciale zorgpolissen met korting beschikbaar. Het gaat dan om zowel de basisverzekering evenals de aanvullende verzekeringen. Met scherpe premies en handige aanvullende pakketten is er voor de jongeren genoeg te kiezen. Met name de combinatiepakketten met vergoedingen voor acne behandelingen, anticonceptie, condooms, tandarts en fysiotherapie is veel in trek

Hoe ziet de studenten basisverzekering er uit?

Ben je ervan bewust dat er nooit verschillen zijn in dekkingen bij de basis zorgverzekering 2020. Het zorgpakket is door de Overheid vastgesteld, en is bij elke zorgverzekeraar identiek. Maar natuurlijk kun je hierop goed vergelijken en veel geld besparen. Van groot belang is dat je niet alleen kijkt naar de goedkoopste zorgpremie 2020. Wil je vrije artsenkeuze of maakt het je niet veel uit, dit is mogelijk het belangrijkste aandachtspunt voor je.

Wat zijn de valkuilen voor studenten?

  • Maak je veel zorgkosten, kies dan het standaard eigen risico van € 385,-.
  • Vrije artsenkeuze: de goedkopere zorgpolissen van 2020 bieden geen vrije artsenkeuze.
  • Aanvullende verzekeringen nemen die niet nodig zijn (bijvoorbeeld anticonceptie, fysiotherapie of buitenlanddekking)

Het eigen risico vrijwillig verhogen tot € 885,- kan je achteraf duur komen te staan. Kiezen uit de goedkoopste zorgverzekeringen hierboven biedt wel het grote voordeel dat je honderden euro’s op jaarbasis korting op de zorgpremie krijgt. Als je echt voorkeur hebt voor een ziekenhuis of specialist moet je dit wel nemen. De restitutiepolis is een vorm van de ziektekostenverzekering welke altijd over volledige keuzevrijheid beschikt. Dat geldt voor ziekenhuizen, klinieken, apotheken, artsen en specialisten.

Vanaf 18 jaar verzekeren en zorgtoeslag aanvragen

Of je nu student bent of niet, zodra je de 18 jarige leeftijd hebt bereikt is het in Nederland verplicht te beschikken over een basis zorgverzekering. Alle aanvullende zijn een luxe en of je dit wilt of niet mag je zelf kiezen.

Zorgtoeslag aanvragen kan als je in 2020 een belastbaar inkomen hebt tot maximaal € 30.000. De hoogte deze toeslag is volledig inkomensafhankelijk, deze toeslag varieert voor de student zonder toeslagpartner tussen € 7,- en € 104,- per maand. Het is dan ook een interessant belastingvoordeel om je zorgkosten en zorgpremie betaalbaar te houden.

Collectieve studentenverzekering

Juist dit type verzekeringen wordt meer aan banden gelegd. Per 2020 worden de zogenaamde kortingen verlaagd naar maximaal 5%. Vaak bieden universiteiten, in samenwerking met een zorgverzekeraar, een collectieve ziektekostenverzekering aan. Dit is een zorgpakket voor de student die op deze school is ingeschreven. Veel te kiezen heb je dan niet, het is een samengesteld pakket met basisverzekering en kleine toevoegingen zoals een aanvullende tandartsverzekering en / of fysiotherapie. Vaak heb je de inhoud van dit zorgpakket niet nodig of wil je dit anders samenstellen, waardoor het niet aansluit bij je wensen.

Raadzaam is om zelf online een keuze te maken voor een geschikte studenten zorgverzekering 2020, welke zich ook op de doelgroep ‘jongeren’ richt.

Wat kiest de student?

Welke zorgverzekeraars kiezen studenten vaak?

  • Besured is een speciale zorgverzekering gericht op studenten. In samenwerking met Young Capitals bieden ze een lage zorgpremie (in 2020 € 115,25 of met het hoogste eigen risico € 95,25) en een goede dekking die echt is gericht op de student en de “young professional”. Zo is er een gratis tandongevallen verzekering, en vergoeding voor anticonceptie tot 21 jaar gratis. Bij 21+ is dit slechts € 2,95 per maand.
  • OHRA heeft de goedkoopste basisverzekering waar je een 100% vrije zorgkeuze hebt. Zelf bepalen welk ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut of andere zorgverlener je bezoekt dus. De premie is dit jaar € 116,50 per maand. Als je kiest om je eigen risico te verhogen met 500 euro, betaal je zelfs maar € 99,83 per maand.
  • ZieZo is het goedkopere (B-merk) van Zilveren Kruis en wordt vaak gekozen omdat ze de goedkoopste zorgpolis bieden in 2020. Je kunt hierbij rekenen op een betrouwbare partij, maar toch de laagste premie die er momenteel is. Je kiest dan wel bewust voor een Natura Polis, dus het is belangrijk om te checken of jouw ziekenhuis is aangesloten bij Zilveren Kruis. De lage premie maakt dat dubbel en dwars goed, want met het hoogste eigen risico betaal je maar € 83,25 per maand. Veruit de goedkoopste zorgverzekering voor studenten dus.

6 goede tips voor studenten in 2020 om nog meer te besparen

Check je zorgtoeslag

Als student heb je mogelijk recht op zorgtoeslag in 2020. Heb jij al de check gedaan of je aan de voorwaarden voldoet? Hier kun je de tabel vinden met alle bedragen.

Kies (bewust) een hoger eigen risico

Voor de meeste studenten geldt dat ze amper zorg nodig hebben. Daarom is het verhogen van het eigen risico een slimme tactiek om de premie flink te verlagen!

Denk goed na over aanvullende pakketten

Heb je ze echt nodig? Betaal je niet onnodig teveel voor iets wat je eigenlijk niet nodig bent? De meeste studenten kunnen af met een basisverzekering.

Online je zorgverzekering afsluiten

Het online vergelijken en afsluiten van je zorgverzekering levert vaak extra “online korting” op. Geen tussenschakels, geen verzekeringsmannetjes over de vloer en geen afsluitkosten. Gewoon bij ons de goedkoopste polis vinden en met een paar muisklikken is het geregeld!

Pakketkorting bij je vaste verzekeraar

Als je al andere verzekeringen hebt lopen, bijvoorbeeld een inboedelverzekering, kun je vaak extra korting krijgen. Dit heet pakketkorting en de meeste verzekeraars bieden dit aan. In zo’n geval is het misschien slim om te kiezen om hier ook je zorgverzekering onder te brengen.

Kies een naturapolis

De naturapolis is de goedkoopste variant maar voldoet meestal echt wel voor studenten en scholieren. Verzekeraars sluiten genoeg contracten zodat je vaak toch bij een ziekenhuis dichtbij terecht kunt. Hier kun je alle naturapolissen vinden. Een dergelijke budgetpolis of budget zorgverzekering voor studenten is dus een slimme zet.