Studenten Zorgverzekering

Studenten Zorgverzekering 2019

Betalen voor een zorgverzekering, ook dat nog.. Als student is het leven duur genoeg. Daarom wil je een goedkope zorgverzekering, zonder al teveel fratsen. De gemiddelde student is gezond, heeft weinig zorg nodig, en doet er dus goed aan om te kiezen voor het hoogste eigen risico. Hierdoor betaal je de laagste premie. Ga jij nu beginnen met besparen in 2019? Bekijk, vergelijk en sluit de beste zorgverzekering af!

Het overstappen is begonnen! Tijdens het jaar 2019 kun je een verzekering afsluiten als je 18 jaar wordt, maar tussentijds niet.

Goedkope zorgverzekering voor studenten

studieboeken van studentenEen studenten zorgverzekering is per definitie niet goedkoper dan een standaard basisverzekering. Maar door de beste aanvullende pakketten goed met elkaar te vergelijken kun je hierop ieder jaar wel flink besparen. Schrik niet van de getoonde zorgpremies, de kosten voor de zorgverzekering wordt ook gecompenseerd met zorgtoeslag. Kies je de goedkoopste studenten zorgverzekering en heb je weinig inkomen, dan krijg je er zelfs geld op toe!

Diverse zorgverzekeraars richten zich volledig op studenten zorgverzekeringen, anderen stellen speciale zorgpolissen met korting beschikbaar. Het gaat dan om zowel de basisverzekering evenals de aanvullende verzekeringen. Met scherpe premies en handige aanvullende pakketten is er voor de jongeren genoeg te kiezen. Met name de combinatiepakketten met vergoedingen voor acne behandelingen, anticonceptie, condooms, tandarts en fysiotherapie is veel in trek

Beste Zorgverzekeraar 2019Zorgpremie € 79.95 tot € 116.30Premie
Vanaf € 79,95 = goedkoopste van NL€ 101,95Bekijk
Incl 10% korting bij VGZ€ 105,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 109,95Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 109,95Bekijk
Beste goedkope met vrije zorgkeuze€ 116,30Bekijk
Allemaal vergelijkenBekijk

De basisverzekering 2019 vergelijken

Standaard inhoud voor iedere basisverzekering

Ben je ervan bewust dat er nooit verschillen zijn in dekkingen bij de basis zorgverzekering 2019. Het zorgpakket is door de Overheid vastgesteld, en is bij elke zorgverzekeraar identiek. Maar natuurlijk kun je hierop goed vergelijken en veel geld besparen. Van groot belang is dat je niet alleen kijkt naar de goedkoopste zorgpremie 2019. Wil je vrije artsenkeuze of maakt het je niet veel uit, dit is mogelijk het belangrijkste aandachtspunt voor je.

Wat zijn de valkuilen voor studenten?

  • * Maak je veel zorgkosten, kies dan het standaard eigen risico van € 385,-.
  • * Vrije artsenkeuze, en de goedkopere zorgpolissen van 2019 bieden geen vrije artsenkeuze.
  • * Aanvullende verzekeringen nemen die niet nodig zijn (anticonceptie, fysiotherapie..)

Het eigen risico vrijwillig verhogen tot € 885,- kan je dan achteraf duur komen te staan. Kiezen uit de goedkoopste zorgverzekeringen hierboven biedt wel het grote voordeel dat je honderden euro’s op jaarbasis korting op de zorgpremie krijgt. Als je echt voorkeur hebt voor een ziekenhuis of specialist moet je dit wel nemen. De restitutiepolis is een vorm van de ziektekostenverzekering welke altijd over volledige keuzevrijheid beschikt. Dat geldt voor ziekenhuizen, klinieken, apotheken, artsen en specialisten.

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker

Vanaf 18 jaar verzekeren en zorgtoeslag aanvragen

Of je nu student bent of niet, zodra je de 18 jarige leeftijd hebt bereikt is het in Nederland verplicht te beschikken over een basis zorgverzekering. Alle aanvullende zijn een luxe en of je dit wilt of niet mag je zelf kiezen.

Zorgtoeslag aanvragen kan als je in 2019 een inkomen hebt tot maximaal € 28.500. De hoogte deze toeslag is volledig inkomensafhankelijk, deze toeslag varieert voor de student zonder toeslagpartner tussen € 4,- en € 94,- per maand. Het is dan ook een interessant belastingvoordeel om je zorgkosten en zorgpremie betaalbaar te houden.

Studenten Zorgverzekering als collectief

Vaak bieden universiteiten, in samenwerking met een zorgverzekeraar, een collectieve ziektekostenverzekering aan. Dit is een zorgpakket voor de student die op deze school is ingeschreven. Veel te kiezen heb je dan niet, het is een samengesteld pakket met basisverzekering en kleine toevoegingen zoals een aanvullende tandartsverzekering en / of fysiotherapie. Vaak heb je de inhoud van dit zorgpakket niet nodig of wil je dit anders samenstellen, waardoor het niet aansluit bij je wensen.

Raadzaam is om zelf online een keuze te maken voor een geschikte studenten zorgverzekering 2019, welke zich ook op de doelgroep ‘jongeren’ richt.

Studenten Zorgverzekeraars uitgelicht :: vergelijk:

  • United Consumers: Dit is de goedkoopste zorgverzekering die het hele jaar is af te sluiten
  • Anderzorg: De goedkope zorgverzekering voor studenten met maximaal eigen risico (onderdeel van Menzis).
  • CZ Direct: Het speciale label voor jongeren en studenten van CZ, gericht op online gemak.
  • Besured: Vroeger één van de goedkopere, nu niet meer. Keuze uit alle ziekenhuizen. Geldt niet voor huisartsen, tandartsen en apotheken.

De zorgpremies zijn de goedkoopste ziektekostenverzekeringen voor 2019 met € 385,- eigen risico (standaard).
Zorgverzekeringen vergelijken met een minimaal eigen risico van € 885,-.