Zorgverzekering premie 2021 fors omhoog

De zorgpremie in 2021 gaat fors omhoog, voorspellen wetenschappers en kenners. Ze verwachten een stijging van ongeveer 12 euro per maand, op jaarbasis dus ruim € 140,- er bij. Dit is het gevolg van de extra kosten van de corona crisis.

Het gaat om hoge kosten voor bijvoorbeeld extra IC capaciteit, maar ook tests en aanpassingen in het ziekenhuis. Ook hebben ziekenhuizen minder omzet omdat reguliere behandelingen lange tijd op een laag pitje stonden. Die worden nu wel weer langzaam aan opgepakt, maar de meeste ziekenhuizen draaien nog niet weer op volle kracht.

Van Rijn: Nog te vroeg om over stijgende kosten te spreken

Tijdelijk minister Van Rijn (medische zorg) wil nog geen uitlatingen doen over stijgende premies. Hiervoor is het nog veel te vroeg, volgens hem is het nog helemaal niet duidelijk of de kosten straks verhaald worden op de burger door een stijging van de zorgpremie. Het kan dus ook zijn dat bijvoorbeeld het ministerie een deel van de kosten op zich neemt.

Ook zorgverzekering DSW heeft zich hier over uitgelaten. Topman De Groot: “Het is oneerlijk als deze kosten bij de consument terecht komen”.

Kansen door Corona: zorgkosten structureel omlaag?

Andere deskundigen kijken vooral naar kansen die de corona crisis met zich meebrengt. Zo zien we tijdens de afgelopen maanden veel minder huisarts bezoeken. Dat brengt dus de vraag met zich mee: zijn al deze bezoeken wel zinnig of kan dit in de toekomst veel efficiënter door de huidige werkwijze aan te houden. Alleen bij urgentie naar de huisarts, meer gebruik maken van digitale oplossingen zoals videobellen en op die manier niet-zinvolle zorg(kosten) voorkomen.

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!