Grootste deel van de zorgpremies 2022 is bekend

Zorgverzekering: aftellen tot premies 2022Inmiddels is het grootste deel van de zorgpremies 2022 bekendgemaakt door de verzekeraars. Op dit moment is bijna 80% bekend. Hoewel dit percentage vrij hoog is, raden we toch aan om te wachten met overstappen. Juist de goedkope merken en labels wachten tot het laatste moment om te kijken wat de concurrentie doet. Goed vergelijken kan pas als 100% bekend is.

Welke premies zijn er nu bekend?

Op dit moment zijn onder andere de premies van Menzis, OHRA, Zorgdirect, VGZ, Nationale Nederlanden, Zilveren Kruis en Prolife bekend. Dit zijn bekende namen in de wereld van verzekeren. Maar wist je dat het vaak verstandiger is om voor een minder bekend merk te kiezen? Vaak maakt zo’n budgetlabel namelijk onderdeel uit van één van de grote partijen. Zo is Anderzorg het goedkopere label van Menzis, hoort ZieZo bij Zilveren Kruis en is Just het nét even andere merk van CZ.

De spanning stijgt: goedkoopste premies om 23:59 online

Naar verwachting maken juist de goedkoopste partijen pas éven voor middernacht hun premies bekend. Dat wil dus zeggen dat wij van VergelijkDeZorgverzekeringen zelfs vannacht voor jou aan het werk gaan. We willen er natuurlijk voor zorgen dat jij morgen alle actuele premies en pakketten bij ons kunt vinden en direct afsluiten. Dan ben jij verzekerd van een voordelige zorgpolis!

Wat is er tot nu toe opvallend?

  • Restitutiepolis aanbod zeer schraal: steeds meer beperkingen of fikse premiestijgingen.
  • OHRA, Nationale Nederlanden en Zorg en Zekerheid hebben van hun restitutiepolis een combinatiepolis gemaakt. Over het algemeen vergoeden ze nog steeds 100% van alle zorg, behalve voor specifieke zorgdisciplines zoals GGZ-zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen. Door deze aanpassing houden ze hun polis betaalbaar en voorkomen ze enorme premiestijgingen.
  • Grootste premiestijging bij VGZ: de restitutiepolis gaat van € 132,20 naar € 142,40 en dat is een verhoging van € 10,20. Procentueel gezien stijgt deze met 7,7% en dat is behoorlijk fors. Op jaarbasis ben je in totaal ruim € 122 extra kwijt aan deze polis.
  • Diverse zorgverzekeraars houden hun premies gelijk, zoals PNO Zorg en ONVZ.
  • Drie zorgverzekeraars hebben zelfs de premie verlaagd. Pro Life van € 120,95 naar € 117,30. Salland van € 123,90 naar € 120,90 en Aevitae van € 122,95 naar € 121,95. Dit geldt echter alleen bij de online polis van Aevitae.
  • Gemiddeld gezien zijn de zorgverzekeraars € 4,06 per maand duurder geworden.

Let op want bovenstaande is natuurlijk een tussenstand (12 november 18:30 uur). Pas vanavond kunnen we echt zeggen wat 2022 ons gaat brengen op het gebied van zorgverzekeringen. Houdt daarom onze website goed in de gaten en kom morgen zeker terug voor alle actuele zaken!

Het is ook belangrijk om alle aanvullende verzekeringen goed te vergelijken, dit kan eenvoudig met onze vergelijkingspagina’s. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van brilverzekeringen, tandartsverzekeringen, orthodontieverzekeringen, verzekeringen voor fysiotherapie, aanvullende zwangerschapsverzekeringen en een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!