De spanning stijgt: wat gebeurd er met de zorgpremie 2022?

De herfstmaand november is begonnen, de winter staat voor de deur. Dat betekent dat vermoedelijk meer dan een miljoen Nederlanders weer de overstap gaan maken naar een andere zorgverzekeraar. Dat kan namelijk vanaf 12 november, en je hebt tot 31 december de tijd voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. De spanning stijgt nu de bekendmaking van de premies dichterbij komt. Wat ons betreft is het dus niet 11, maar “12 november is de dag“.

Wat gebeurd er met de zorgpremie 2022?

Tip 1: wacht met overstappen tot alle premies bekend zijn

Het is niet slim om vóór 12 november over te stappen. Waarschijnlijk zijn de week voorafgaand al veel premies bekend, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat juist de prijsstunters, dus de goedkoopste zorgverzekeraars, als laatste hun premies naar buiten brengen. Dit omdat ze afwachtend zijn en kijken wat de concurrentie doet met de zorgpremie. Pas als alle premies bekend zijn kun je goed vergelijken en overstappen.

Aanvullende pakketten gewijzigd

Tip 2: kijk goed of pakketten veranderd zijn

Kijk nooit alleen naar premies maar ook zeker naar de inhoud van aanvullende pakketten. Wat we vaak zien is dat de premie gelijk blijft of een heel lichte stijging laat zien, terwijl de dekking minder is geworden. Zo kan het zomaar gebeuren dat een tandartspakket in dit jaar nog tot € 500 vergoedt, terwijl dat in 2022 nog maar € 350 is. Maak gebruik van onze zorgvergelijker voor aanvullende pakketten. Hier kun je pakketten vergelijken waaronder: brillen, fysiotherapie, orthodontie, zwangerschap, tandarts en alternatieve geneeswijzen.

Tip 3: is jouw eigen situatie anders in 2022?

Als je eigen situatie anders is volgend jaar is het extra belangrijk om de vergelijking te maken. Je huidige polis sluit dan niet meer aan op je zorgwensen. Zelfs als je bij je huidige verzekeraar wilt blijven is het raadzaam om de polis goed door te nemen en waar nodig pakketten of modules aan of uit te zetten. Maar in de meeste gevallen is overstappen de beste keus. Wij helpen je graag met het kiezen van een zorgverzekering die wél goed bij je past!

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!