Kies nooit voor de goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering klinkt leuk en aardig, maar voor een deel van de Nederlanders is dit zeker niet verstandig. Als je chronisch ziek bent en veel zorg nodig hebt, of als je graag naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis wilt maar deze heeft geen contract afgesloten met de goedkoopste zorgverzekeraar. In dit soort gevallen is het nog belangrijker om elk jaar even stil te staan bij de zorgverzekering. Ook omdat het aanbod, gecontracteerde zorg en pakketten ieder jaar wijzigt. Bovendien lopen veel collectieve kortingen af waardoor je misschien wel veel te veel betaalt volgend jaar.

Kies nooit zomaar de goedkoopste zorgverzekering

Wanneer absoluut niet de goedkoopste zorgverzekering kiezen?

Als je zorgbehoefte klein is, is het vaak interessant om voor de goedkoopste polis te gaan. Je kunt hiermee veel geld besparen en vaak nog veel meer door te kiezen voor het hoogste eigen risico. Doe dit echter alleen als de kans nihil is dat je zorgwensen veranderen. Ga je bijvoorbeeld vaak op wintersport, doe je een gevaarlijke sport of heb je nou eenmaal veel kans op blessures? Zoek dan wat uitgebreider naar een pakket dat bij je past. Vergelijken loont dan nog meer de moeite. Dit geldt ook voor mensen die chronisch ziek zijn en regelmatig een arts bezoeken.

Ik wil wél de goedkoopste zorgverzekering? Waar kan ik terecht?

Dat antwoord kun je vinden op onze pagina over de goedkoopste zorgverzekering. Hier geven we tips en suggesties bij welke verzekeraar je goed terecht kunt en waar de premie het allerlaagst is. Hierbij maken we onderscheid tussen de goedkoopste natura zorgverzekering en de goedkoopste restitutiepolis. Die eerste is het allergoedkoopste maar heeft een beperkt zorgaanbod. Bij een restitutieverzekering heb je altijd vrije keuze naar welke arts of ziekenhuis je gaat. Je bent dan niet afhankelijk van gecontracteerde zorg door de zorgverzekeraar.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan ieder jaar tussen 12 november en 31 december. Dus uiterlijk op 12 november 2021 hebben alle verzekeraars hun zorgpremie voor 2022 bekendgemaakt. Je kunt dan een goede vergelijking doen. Uiteraard houden wij onze site constant actueel en vind je bij ons steeds als eerste de nieuwe premies!

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!