Collectieve zorgverzekering 2021

Steeds meer overeenkomsten tussen gemeentes en zorgverzekeraars stoppen per 2021 of zijn al gestopt. Uit onderzoek van Radar blijkt tevens dat het grootste deel van de ondervraagden teveel betaald. Uit diverse steekproeven blijkt dat je zelfs meer betaald voor je collectieve zorgverzekering dan dat je deze zelf los zou afsluiten. Dus exact voor dezelfde dekking bij dezelfde verzekeraar.

Tijd om zelf je eigen zorgverzekering te gaan afsluiten. Om je verder weg te helpen kun je kijken op de beste zorgverzekeraar 2021 pagina. Zo maak je sneller een goede keuze.

Voordeel met de collectieve zorgverzekering?

De term “collectieve zorgverzekering” heb je vast wel eens voorbij zien komen, maar wat is het?

In grote lijnen is het hetzelfde als een individuele zorgverzekering. Alleen wordt een collectieve zorgverzekering afgesloten voor een groep mensen. Dit gebeurt in de meeste gevallen bij een tussenpersoon. Deze tussenpersoon is vaak een grote organisatie zoals een (sport-)vereniging of een werkgever. Voor dit jaar zie je dat veel zorgverzekeraars ook direct een collectieve zorgverzekering 2020 aanbieden, zonder tussenkomst van derden. Je krijgt direct korting, zonder dat je ergens lid hoeft te zijn.

Bij een collectieve zorgverzekering geldt dat men een gezamenlijke korting krijgt. Deze korting kan oplopen tot 10% op de basiszorgverzekering. Bovendien is het bij sommige zorgverzekeraars mogelijk om een collectieve zorgverzekering af te sluiten met een groep, zoals de sportvereniging. De kans is dan reëel dat de betreffende zorgverzekeraar een aanvullende zorgverzekering aanbiedt met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie. Dit sluit perfect aan bij de doelgroep sporters. In de praktijk is er veel diversiteit.

Let op dat een collectieve ziektekostenverzekering niet altijd goedkoper is. Er is een kans dat de dekking van een collectieve zorgverzekering minder uitgebreid is dan de dekking van een individuele zorgverzekering.

Kan ik me collectief verzekeren (2021)?

Via veel grotere werkgevers is of was er de mogelijkheid om je collectief te verzekeren. Maar ook als ZZP-er heb je de mogelijkheid je aan te sluiten bij een collectief. Vaak wordt er vanuit de zorgverzekeraar snelle en specifieke zorg aangeboden welke afgestemd zijn op de werkzaamheden.

Sportverenigingen, ouderenverenigingen en studentenverenigingen bieden vaak ook een gepaste collectieve zorgverzekering aan. Denk bij sportverenigingen aan extra vergoedingen voor fysiotherapie. Bij ouderenverenigingen een aanvullende verzekering met materiële hulpmiddelen. Studenten kunnen via scholen / universiteiten informeren naar de mogelijkheden.

Meestal is een collectief niet eens voordeliger, we raden aan om eens op de pagina met studenten zorgverzekeringen te kijken of je goedkoper kunt!

Heb je een chronische aandoening? Dan is het mogelijk dat er een patiëntenvereniging is welke de mogelijkheid biedt om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Deze is dan afgestemd op de zorg en dus vergoedingen die de patiënt nodig heeft.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!