zorgverzekering

Restitutiepolis - Restitutie Zorgverzekering 2017 Vergelijken

  • Kenmerk
  • Zorgpremie 104.55 tot € 121.75

Dit zijn de goedkoopste ziektekostenverzekeringen met vrije zorgkeuze met € 385,- eigen risico.
€ 250,- besparen en kiezen voor aanvullend? Gebruik dan de Zorgvergelijker.

Restitutiepolis 2017 - Restitutie Ziektekostenverzekering

Restitutiepolis - Restitutie Zorgverzekering

De restitutiepolis t.o.v. andere polissen:

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heb je keuze uit 3 verschillende polisvormen. Je kunt kiezen uit een restitutiepolis, de naturapolis en gecombineerde polis, maar wat is hier nou de betekenis van? Wil je volledige keuze vrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, dan kies je altijd voor de restitutiepolis. Bij de andere polisvormen heb je namelijk geen vrije artsenkeuze.

Het beste van een restitutiepolis is de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen. Je zit dus niet vast aan de gecontracteerde zorgverleners waar mensen met een naturapolis wel aan vast zitten. Restitutie is een ander woord voor terugbetaling, teruggave en vergoeding. In feite is het ook een polis die werkt met terugbetalingen, direct aan de zorgverlener of aan de consument. Eenmaal bij een zorgverlener geweest? Dan kan het zijn dat je zelf de rekening moet voorschieten. Deze dien je dan zelf te declareren bij de zorgverzekeraar.

Bij gebruik van zorg bij een 'niet gecontracteerde zorgverlener' dien je de rekening zelf voor te schieten. Na declaratie bij je zorgverzekeraar krijg je dit geldbedrag terug. Wel zijn er maximale vergoedingen bij alle ziektekostenverzekeringen, deze zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.

De vergoedingen zijn bij de restitutiepolis hetzelfde als bij een andere polisvorm. De gemaakte zorgkosten welke in de basisverzekering zijn opgenomen worden tot de gangbare tarieven volledig door je zorgverzekering betaald. Veel Nederlanders hebben toch een naturapolis, hiermee heb je beperkte keuze uit zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Ziektekosten bij niet gecontracteerde zorgverleners worden dan deels of zelfs helemaal niet vergoed. Ben er dus van bewust: de beste eigenschap van de restitutiepolis is de keuzevrijheid in behandelaars. Wel is de restitutiepolis logischerwijs duurder dan de naturapolis, maar je kunt wel gewoon de goedkoopste nemen.