Welke zorgverzekering is het beste voor mijn gezin?

Zorgverzekering voor het hele gezin!

zorgverzekering gezinnenBESTE ADVIES: Iedereen uit het gezin een LOSSE VERZEKERING afsluiten. In een gezin heb je te maken met meerdere personen en dus ook meerdere zorgwensen. Een zorgverzekering is heel persoonlijk en dient dan ook goed bij je eigen persoonlijke situatie aansluiten. Ook al is het fijn om bij dezelfde aanbieder verzekerd te zijn: iedereen mens heeft andere zorg nodig, ben je hiervan goed bewust. Sluit dus niet meteen een zorgverzekering af voor jezelf en je partner, maar ga van te voren goed na of jullie beide wel dezelfde dekkingen nodig hebben. Kinderen tot 18 jaar, uit het gezin, komen automatisch op de polis van 1 van de ouders en zijn dus ook meteen verzekerd voor alles wat bij deze polis is inbegrepen. Dit betekent ook dat alle aanvullende verzekeringen gebruikt kunnen worden voor de kinderen.

Personen tot 18 jaar betalen geen zorgpremie. Bovendien kun je er als ouders zelf voor kiezen op welke polis je kinderen worden bijgeschreven. Heeft de vader bijvoorbeeld enkel een basiszorgverzekering en de moeder een zorgverzekering met een uitgebreid aanvullend pakket, dan is het raadzaam om het kind bij te schrijven op de polis van de moeder. Hierdoor is ieder kind ook het beste en meest uitgebreid verzekerd.

Vergelijk ook vooral de verschillende aanvullende pakketten die zorgverzekeraars aanbieden. In sommige gevallen bieden ze ook speciale pakketten aan voor gezinnen. Deze kunnen dan dekkingen bevatten voor bijvoorbeeld orthodontie, fysiotherapie en uitgebreide tandarts dekking. Maar ook gezinsuitbreiding kan dan extra verzekerd zijn, denk hierbij aan extra vergoedingen voor kraamzorg en een ziekenhuisbevalling.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de onafhankelijke zorgvergelijker
of kijk op de pagina zorgverzekering 2021 vergelijken voor een uitgebreid overzicht!

Aandachtspunten bij het afsluiten van een zorgverzekering voor je gezin!

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering voor het gezin:

* Het is niet altijd voordelig om jezelf en je partner hetzelfde te verzekeren.
* Kinderen tot 18 jaar komen bij 1 van de ouders op de polis, voor hen betaal je geen zorgpremie.
* Je zorgverzekering geldt ook voor je kinderen, basisverzekering + aanvullende dekkingen.
* Denk aan aanvullende verzekeringen als orthodontie, tandarts en fysiotherapie.

Dus wat nu? Gebruik de vergelijker zodat je weet welke zorgverzekering het beste bij je past.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!