Zorgverzekering kind onder 18 jaar

De goedkoopste zorgverzekering voor kind en volwassenen staan hieronder. Verder zoeken is dan ook niet nodig als je alleen naar de prijs kijkt. Goedkoop uit zijn met de voordeligste zorgpremie willen we allemaal, maar let wel goed op waarvoor je kiest. Er zijn namelijk verschillende valkuilen waar je rekening mee dient te houden. Verwacht je regelmatig gebruik te maken van zorg? Ga er dan even goed voor zitten, want verder op deze pagina worden voor- en nadelen van de goedkope basisverzekering 2021 besproken. En zoals je waarschijnlijk weet is deze voor iedereen in Nederland verplicht vanaf 18 jaar.

Van alle basisverzekeringen is de inhoud gelijk. Dit is door de Overheid vastgelegd en er zijn dan ook geen verschillen in vergoedingen. De dekking varieert wel per verzekeraar, ga hier bewust mee om.

De basis zorgpremies zijn de meest goedkope zorgverzekeringen met het standaard eigen risico.
Met de zorgvergelijker vergelijk je de basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen.

Zorgverzekering kind onder 18

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben, zo ook kinderen. Kinderen hebben het recht en de plicht een basiszorgverzekering te hebben. Je kind kan worden bijgeschreven op de polis van vader of moeder, maar je kunt ook voor je kind gratis een aparte zorgverzekering afsluiten. Uit financieel oogpunt kan dit interessant zijn wanneer je zelf een goedkope naturapolis hebt, zonder aanvullend pakket. In beide gevallen hoef je hiervoor 18 jaar lang niets te betalen. Heb je wel een aanvullende verzekering zoals alternatieve geneeswijzen, dan is het raadzaam om bij je eigen polis bij te schrijven. Je kind kan dan vrije artsenkeuze hebben door een restitutiepolis voor hem of haar te nemen.

Aandachtspunten bij afsluiten:

* Binnen 4 maanden na de geboorte moet je een keuze maken
* Ieder jaar kun je alles wijzigen
* De ziektekostenverzekering is dus gratis
* Er geldt geen eigen risico voor ieder kind

Tandartskosten worden voor kinderen vergoed!

Voor volwassenen kan het interessant zijn om voor een goede tandartsverzekering te kiezen. Dit is een aanvullend pakket waarvoor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder extra zal betalen. De zorgverzekeraar van je kind is wettelijk verplicht de volledige tandartskosten te vergoeden vanuit de basisverzekering. Maar let op: zorgkosten voor orthodontie worden nooit vergoed, mits je hiervoor aanvullend gaat verzekeren.

Enkele behandelingen die vergoed worden vanuit de basiszorgverzekering voor kinderen:

* Periodiek preventief onderzoek
* Tandsteen verwijderen
* Vullingen
* Verdoving
* Wortelkanaalbehandelingen
* Fluoridebehandelingen
* Verzegeling van kauwvlakken

Zorgverzekering kinderen 18 jaar en ouder

Ieder kind gaat zelf zorgpremie betalen zodra de 18 jarige leeftijd is bereikt. De eerste betaling is na de maand waarin hij of zij jarig is geweest. Jarig in april, dan moet er vanaf 1 mei premie betaald worden. Ditzelfde geldt ook voor het eigen risico, zodra je 18 bent is er wel een eigen risico. Daarentegen is er, afhankelijk van het bruto inkomen, recht op zorgtoeslag.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!