zorgverzekering

Beste Tandartsverzekering 2017 - Vergelijk de goede:

Voor de meeste Nederlanders geldt: Je doet er goed aan om je aanvullend te verzekeren voor tandartskosten. Neem je geen aanvullende verzekering, dan betaal je bijna altijd alles zelf! Een aanvullende tandartsverzekering nemen betaalt zich al snel uit wanneer je een gaatje of tandsteen hebt. Bij het nemen van foto's of intensieve behandelingen ontvang je zeker een hoge rekening. Je aanvullend verzekeren met de beste tandartsverzekering hoeft niet veel te kosten, dat zie je aan de acties van de zorgverzekeraars hieronder. Heb je een beugel nodig, dan is daarvoor het aanvullende pakket orthodontie.

Enkel bij ernstige aandoeningen, waarvoor speciale tandheelkundige zorg nodig is, krijg je de zorgnota wel vergoed uit de basiszorgverzekering. Maar dit wil je liever vroegtijdig voorkomen, door 2 keer per jaar de tandarts te bezoeken wordt je mond gecontroleerd op ontstekingen. Wanneer deze niet snel worden opgemerkt kan dit tot gevolg hebben dat er een tand / kies getrokken moet worden.

  • Kenmerk en vergoeding
  • Zorgpremie 6.75 tot € 41.85

* De premie is de beste aanvullende tandartsverzekering inclusief basisverzekering 2017 met € 385,- eigen risico.
€ 250,- besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering met hoger eigen risico. Uitgebreider de tandartsverzekering vergelijken kan met de zorgvergelijker

Goede tandartsverzekering voor 2017 nemen

Tandartsverzekering

Alleen al naar de tandarts gaan, daar zien de meeste mensen flink tegenop. Wat zo’n bezoekje nog minder aangenaam kan maken zijn de hoge kosten bij behandelingen. Deze worden, zonder medische noodzaak niet door de basisverzekering vergoed. Daarom is het raadzaam om voor een goede tandartsverzekering te kiezen.

Bij het kiezen van een eventuele aanvullende goedkope tandartsverzekering dien je een weloverwogen keuze maken: inschatten wat je kosten voor 2017 gaan zijn. Misschien is je gebit net helemaal opgefrist en heb je bijna geen behandelingen nodig. Het kan ook zijn dat je onderhoud hebt uitgesteld en dat je weet dat er nog flinke kosten aankomen. Het doel is in ieder geval om het goedkoopste uit te zijn, maar niet ten koste van minder zorg. Bij € 150,- tandartskosten op jaarbasis is een tandartsverzekering al rendabel.

Tot 18 jaar volledige vergoeding tandartskosten

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basiszorgverzekering 2017 van ouders "gratis" meeverzekerd voor:

* Periodieke controle
* Vullingen
* Fluoridebehandelingen
* Wortelkanaalbehandelingen
* Tandsteen verwijderen
* Röntgenfoto’s

Onkosten voor een beugel worden vanuit het basispakket dus niet vergoed.

TIP: Heb je kinderen die een beugel nodig hebben? Dan zal elke aanvullende tandartsverzekering deze kosten dekken. Maak hier dus gebruik van!

Wat is het beste: een aanvullende tandartsverzekering of niet?

De zorgverzekeraars hebben het ook voor 2017 weer moeilijk gemaakt om voor jou de beste tandartsverzekering te vinden. Er is enorm veel keuze, alle verzekeraars bieden meerdere pakketten aan. De goedkoopste tandartsverzekeringen geven 75% vergoeding per behandeling. Bij de duurdere pakketten wordt er wel volledig gecompenseerd, maar ook hier geldt er een maximum bedrag.

Overtuigd? Je kunt een losse verzekering nemen, maar ook een gecombineerd pakket. Goede gecombineerde polissen staan bovenaan de website, de beste losse tandartsverzekeringen 2017 hieronder.


Aanvullende Tandartsverzekering
€ 9,50

  • 75% vergoeding van alle kosten tot € 250,-
  • Dit pakket is inclusief 9 behandelingen fysio


Tandartsverzekering
€ 9,10

  • 75% vergoeding van alle kosten tot € 250,-
  • Nog veel meer mogelijkheden


1 pakket, genaamd: smile
€ 12,90

  • Volledige vergoeding van de tandartskosten
  • Maximaal tot € 350,-