zorgverzekering

Goede tandartsverzekering voor 2017 nemen

Tandartsverzekering

Alleen al naar de tandarts gaan, daar zien de meeste mensen flink tegenop. Wat zo’n bezoekje nog minder aangenaam kan maken zijn de hoge kosten bij behandelingen. Deze worden, zonder medische noodzaak niet door de basisverzekering vergoed. Daarom is het nuttig om voor een goede tandartsverzekering te kiezen.

Bij het kiezen van een eventuele aanvullende tandartsverzekering dien je een weloverwogen keuze maken: inschatten wat je kosten voor 2017 gaan zijn. Misschien is je gebit net helemaal opgefrist en heb je bijna geen behandelingen nodig. Het kan ook zijn dat je onderhoud hebt uitgesteld en dat je weet dat er nog flinke kosten aankomen. Het doel is in ieder geval om het goedkoopste uit te zijn, maar niet ten koste van minder zorg. Bij € 150,- tandartskosten op jaarbasis is een tandartsverzekering al rendabel.

Tot 18 jaar volledige vergoeding tandartskosten

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basiszorgverzekering 2017 van ouders "gratis" meeverzekerd voor:

* Periodieke controle
* Vullingen
* Fluoridebehandelingen
* Wortelkanaalbehandelingen
* Tandsteen verwijderen
* Röntgenfoto’s

Onkosten voor een beugel worden van het basispakket dus niet vergoed.

TIP: Heb je kinderen die een beugel nodig hebben? Dan zal elke aanvullende tandartsverzekering deze kosten dekken. Maak hier dus gebruik van!

Wat is het beste: een aanvullende tandartsverzekering of niet?

Enkel bij ernstige aandoeningen, waarvoor speciale tandheelkundige zorg nodig is, krijg je de zorgnota wel vergoed uit de basiszorgverzekering. Maar dit wil je liever voorkomen, door 2 keer per jaar de tandarts te bezoeken wordt je mond gecontroleerd op ontstekingen. Wanneer deze niet vroegtijdig worden opgemerkt kan dit tot gevolg hebben dat er een tand / kies getrokken moet worden.

Je doet er dan ook het beste aan om je aanvullend te verzekeren voor tandartskosten. Neem je geen aanvullende verzekering, dan betaal je alles zelf! Een aanvullende tandartsverzekering nemen betaalt zich al snel uit wanneer je een gaatje of tandsteen hebt. Bij het nemen van foto's of intensieve behandelingen ontvang je zeker een hoge rekening. Het overgrote deel van de Nederlanders doet er dan ook het beste aan om zich aanvullend te verzekeren. Heb je een beugel nodig, dan is daarvoor het aanvullende pakket orthodontie.

De zorgverzekeraars hebben het ook voor 2017 weer moeilijk gemaakt, er is enorm veel keuze. De goedkoopste vergoed van alle onkosten standaard 75%. Bij de duurdere pakketten wordt er wel volledig gecompenseerd, maar ook hier geldt er een maximum bedrag.

Overtuigd? Je kunt een losse verzekering nemen, maar ook een gecombineerd pakket. Goede gecombineerde polissen staan bovenaan de website, de beste losse tandartsverzekeringen 2017 hieronder.


Aanvullende Tandartsverzekering
€ 9,50

  • 75% vergoeding van alle kosten tot € 250,-
  • Dit pakket is inclusief 9 behandelingen fysio


Tandartsverzekering
€ 9,10

  • 75% vergoeding van alle kosten tot € 250,-
  • Nog veel meer mogelijkheden


1 pakket, genaamd: smile
€ 12,90

  • Volledige vergoeding van de tandartskosten
  • Maximaal tot € 350,-