Zorgverzekering opzeggen? Je hebt nog 6 dagen!

zorgverzekering opzeggenDecember is de tijd van kerst en nieuwjaar, maar ook van het overstappen van zorgverzekeringen! Dit is hét moment om je zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. In dit artikel vertellen we je alles over het opzeggen van je zorgverzekering en het afsluiten van een nieuwe.

Een tijdje geleden werd al voorspeld dat erg veel mensen in 2023 zouden overstappen van zorgverzekering. Niet zo gek, de premies worden immers steeds duurder en steeds meer mensen gaan daardoor op zoek naar een goedkopere verzekering. 

Waarom je zorgverzekering opzeggen?

Het opzeggen van je huidige zorgverzekering en het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, kan in veel gevallen lonen. Je kunt er namelijk een hoop geld mee besparen. Zorgverzekeringen worden namelijk steeds duurder en het kan zijn dat je huidige zorgverzekering ook in prijs stijgt. Het kan dan verstandig zijn om op zoek te gaan naar een zorgverzekering waar je wat minder voor betaald. 

Ook kan je zorgverzekering nog enigszins van inhoud veranderen. Zo kan het zijn dat de zorgverzekeraar bijvoorbeeld de zorg bij het ziekenhuis dat je voorkeur heeft bijvoorbeeld niet meer vergoed. Wanneer je een voorkeur hebt voor verschillende zorgverleners, is het verstandig om even na te kijken welke zorgverzekering de zorg van die verleners wél vergoed. Zo kun je de juiste verzekering kiezen.

Je zorgverzekering vergelijken voor een nieuwe zorgverzekering

Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering, dan kun je dat het beste doen door je zorgverzekering te vergelijken. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je niet alleen zien welke verzekering de laagste premie ook, maar welke verzekering het beste bij je past. Je kunt reviews, polissen en voorwaarden allemaal gemakkelijk met elkaar vergelijken door middel van een goede vergelijker. Dat is fijn, zo heb je direct veel duidelijkheid. 

Tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Wil je je zorgverzekering opzeggen, dan kun je dat alleen dit jaar nog doen. Tot en met 31 december kun je namelijk je zorgverzekering nog opzeggen. Heb je dan je zorgverzekering opgezegd, dan kun je tot en met 31 januari nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je hebt dan dus nog dik een maand om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het opzeggen moet echter nog vóór 2023 gebeuren.

Heb je al een goede, nieuwe zorgverzekering gevonden? Dan kun je deze ook direct afsluiten. Je nieuwe zorgverzekeraar neemt dan je gegevens over en zegt je oude zorgverzekering op. Wil je op deze manier een nieuwe zorgverzekering afsluiten, dan moet je dat ook vóór 2023 doen en heb je dus tot en met 31 december.

Je zorgverzekering opzeggen doe je zo!

Wil je je huidige zorgverzekering opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten? Dat kan vaak al erg eenvoudig. In de graphic hieronder leggen we het je stapsgewijs uit. Je zorgverzekering opzeggen hoeft alleen als je in december nog geen nieuwe zorgverzekering wilt kiezen. Weet je dus zeker dat je gaat overstappen, maar weet je nog niet naar welke zorgverzekering? Dan kun je je zorgverzekering opzeggen en later een nieuwe afsluiten. Heb je al wel een zorgverzekering gevonden in december? Dan kun je direct een nieuwe zorgverzekering afsluiten en kun je de stap van het opzeggen van je zorgverzekering overslaan.

zorgverzekering opzeggen

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!