Het vergelijken kan beginnen: alle zorgpremies 2020 bekend!

Op moment van schrijven, het is 13 november, zijn alle zorgpremies bekend! Dat betekent dat het echte vergelijken nu kan beginnen. Heb jij al gekeken naar onze zorgvergelijker of onze pagina zorgverzekering vergelijken met daarop een tabel met alle premies van laag naar hoog? Wij bieden de meeste tools om direct de juiste zorgverzekering te kiezen!

Wat doen de premies in 2020?

De gemiddelde zorgpremie is € 2,30 duurder geworden. Dat is een kleinere stijging dan verwacht. Wel is het zo dat er collectieven zijn weggevallen, en de collectieven die er nog zijn bieden nog maar maximaal 5% korting in plaats van 10%. Hierdoor ben je vaak netto duurder uit als je niet overstapt. Een reden te meer om dit jaar extra te kijken of je nog wel goed zit!

Zowel basisverzekering als aanvullende pakketten duurder

Grofweg kunnen we stellen dat naast de basisverzekering ook de aanvullende pakketten overal iets duurder zijn geworden. Dit gaat gemiddeld om 2 of 3 euro per pakket per maand, maar op jaarbasis is dat toch weer enkele tientjes. Dus ook als je denkt goed te zitten met je aanvullende verzekering voor tandarts of fysiotherapie raden we je aan om dit goed te bekijken. In enkele gevallen is namelijk ook de inhoud van het pakket versoberd, waardoor je méér betaald terwijl de vergoedingen lager zijn.

Meer veranderingen in 2020

Naast de stijging van de premies en het verminderen van de dekkingen, is er gelukkig ook nog positief nieuws te melden. Er zijn enkele toevoegingen gedaan aan het basispakket, zoals vergoeding van het geneesmiddel Fampyra voor MS patiënten die daar baat bij hebben. Ook is de logeervergoeding in positieve zin aangepast, is vergoeding van de geneesmiddelen durvalumab en abemaciclib toegevoegd aan de basispolis (medicijnen voor behandeling borst- en longkanker), en is langdurige fysiotherapie voor mensen met reuma en axiale spondyloartritis toegevoegd onder bepaalde voorwaarden.

Zorgtoeslag 2020 ook omhoog

Al bij het bekendmaken van de Miljoenennota was bekend dat de zorgtoeslag wordt verhoogd volgend jaar. Vermoedelijk zal het gaan om een verhoging van 67 euro voor alleenstaanden en 95 euro voor mensen met een partner. Aangezien deze bedragen per jaar zijn, en de zorgpremie per maand wordt bekeken, is de verwachting dat de netto premie uiteindelijk ongeveer gelijk blijft.

De zorgpremies 2020 gaan (licht) omhoog, maar verhoging van de zorgtoeslag heft dat effect weer op, waardoor de netto premie ongeveer gelijk blijft aan afgelopen jaar!

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!