Wordt een EHBO-cursus vergoed door jouw zorgverzekeraar?

Een EHBO-cursus is zeer nuttig en kan soms zelfs levens redden, wanneer mensen in jouw directe omgeving iets overkomt. In dit soort situaties ben je blij als je een EHBO-cursus hebt gevolgd. Wil jij graag een EHBO-cursus volgen, maar weet je niet of je de cursus vergoed krijgt? In dit artikel gaan we nader in op verschillende soorten EHBO-cursussen en of deze vergoed worden door verzekeraars of niet.

Een EHBO-cursus, waar kun je dat allemaal voor gebruiken?

Het volgen van een EHBO-cursus heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan het levens redden in een crisissituatie. Ten tweede weet je hoe je moet handelen wanneer iemand gewond is, of onwel is geworden. Daarnaast kun je ook jezelf helpen wanneer jou thuis iets overkomt. Kortom: meer dan genoeg reden om een EHBO-cursus te volgen.

Welke soorten EHBO-cursussen zijn er?

Er zijn verschillende cursussen te volgen op het gebied van EHBO. Dit zijn de volgende cursussen: 

  • EHBO aan baby’s en kinderen
  • EHBO aan volwassen
  • EHBO bij sportongevallen
  • Reanimatie en AED cursussen
  • EHBO snelcursus
  • Cursus EHBDD (Eerste Hulp bij Drank en Drugsongevallen)

Wanneer je een van deze cursussen behaalt, ontvang je een diploma of certificaat van het Rode Kruis. Dit is bijvoorbeeld het Diploma Eerste Hulp, het Diploma Levensreddend Handelen, het Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen of het certificaat Eerste Hulp bij Sportongevallen. 

Krijg je een vergoeding voor een EHBO-cursus vanuit jouw zorgverzekering?

Vanuit de basisverzekering ontvang je geen vergoeding voor een EHBO-cursus. Heb je een aanvullende verzekering, dan worden de kosten mogelijk wel (gedeeltelijk) vergoed door jouw zorgverzekeraar. je kunt online bij jouw zorgverzekeraar checken of je via jouw aanvullende verzekering voor een EHBO-cursus een vergoeding ontvangt. Dit verschilt namelijk per zorgverzekeraar. De hoogte van het te vergoeden bedrag kan ook per zorgverzekeraar verschillen. 

Wordt een EHBO-cursus voor hulp aan kinderen vergoed door mijn aanvullende verzekering?

Er wordt geen onderscheid gemaakt bij aanvullende verzekeringen tussen EHBO-cursussen aan volwassenen of kinderen. Het is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar of een EHBO-cursus aan kinderen vanuit jouw aanvullende zorgverzekering vergoed wordt. Of dit voor jouw polis het geval is, kun je teruglezen in de polisvoorwaarden.

Overstappen van zorgverzekering

Ben je in de toekomst van plan om een EHBO-cursus te volgen? Dan kan het interessant zijn om over te stappen van zorgverzekering. Op onze site kun je eenvoudig zien welke polis het beste bij jou past.

🔥 Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn weer bekend en onze website is aangepast. Je kunt nu weer zorgverzekeringen vergelijken en direct overstappen.

» Zorgverzekering vergelijken 2024 «

Recente blogartikelen

Stap jij over? Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht dit jaar!

Meer lezen
zwangerschap

Kinderwens in 2024? Zo zit het met je zorgverzekering en zwangerschap!

Meer lezen

Zorgverzekeraars wachten op elkaar: premie Menzis bekendgemaakt!

Meer lezen

Is de goedkoopste zorgverzekering kiezen verstandig?

Meer lezen

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!