zorgverzekering

Zorgverzekering 18 jaar vergelijken – Goedkoopste zorgpremies:

Deze premies zijn de goedkoopste basisverzekering 18 jaar en ouder met € 885,- eigen risico.
Zorgverzekeringen vergelijken met een minimaal eigen risico van € 385,-.

18 jaar? De beste zorgverzekering vergelijken en aanvragen

Ga je binnenkort 18 jaar worden, of heb je deze leeftijd onlangs bereikt? Vanaf de dag dat je 18 jaar bent, is het verplicht om zelf een eigen zorgverzekering te gaan afsluiten. Je krijgt vanaf nu dan je eigen zorgpolis. Of je nou student en thuiswonend bent, geen inkomen hebt, of al een full-time baan hebt, de zorgverzekering gaat een flinke maandelijks terugkerende kostenpost worden. Als kind was je gratis verzekerd via de ziektekostenverzekering van je ouders / voogd, maar dat houdt nu dus echt op. Het is tijd om van zorgpolis te overstappen, een nieuwe stap naar zelfstandig worden.

De basisverzekering is voor iedere leeftijd verplicht, ongeacht of je veel of weinig ziektekosten hebt. Ga goed vergelijken want want er is een groot prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste. Ook heb je ook de mogelijkheid om er eenaanvullende verzekering bij af te sluiten. De maandelijkse zorgpremie zal dan nog hoger worden, maar wanneer je die zorg echt nodig hebt zul je hierdoor onder de streep geld besparen.

Zorgverzekering 18 jarige - waar let je op bij afsluiten:

Veel geld besparen met het ‘eigen risico’

Bij het vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering 18 jaar moet je ook de hoogte van het eigen risico kiezen. Minimaal verplicht is vanaf € 385,-, oplopend met 100 per keer, tot € 885,-. Door te kiezen voor een hoger eigen risico (dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen), bespaar je veel geld met de maandelijks te betalen premie! Denk je wel veel zorgkosten te maken, ga dan goed de verschillen in eigen risico vergelijken.

Pakketkeuzes voor jongeren vergelijken

Vanaf je 18e worden tandartskosten en fysiotherapie behandelingen niet meer vergoed. Een aanvullend pakket kan uitkomst bieden. Veel zorgverzekeraars bieden speciale goedkope pakketten aan voor jongeren (18 jaar en ouder). In deze pakketten zijn meestal de belangrijkste vergoedingen opgenomen zoals anticonceptie, tandarts, orthodontie, acne behandelingen en fysiotherapie. Lees er meer over: zorgverzekering voor studenten afsluiten. Je kunt er ook goed aan doen de basisverzekering te nemen welke vaak voldoende dekking biedt.

Zorgtoeslag aanvragen – krijg tientallen euro’s per maand terug

Heb je een eigen Nederlandse zorgverzekering en de Nederlandse nationaliteit / verblijfsvergunning, dan kun je zorgtoeslag krijgen. Zorgtoeslag 2017 aanvragen kun je over 2016 tot september 2017 (met terug werkende kracht). Dit is als 18 jarige zeker de moeite waard om uit te zoeken, dit kan je al snel tientallen euro`s per maand besparen.

Let op: Het overstappen moet geregeld zijn na de maand waarin je 18 jaar bent geworden. Dit is het moment waarop de eerste zorgpremie betaald moet worden.


De goedkoopste van 2017
€ 78,-

  • Goedkoopste met maximaal eigen risico
  • Ruime keuze in zorgaanbieders


Basisverzekering
€ 82,67

  • Dit is met maximaal eigen risico
  • Goedkope aanvullende dekkingen


Studenten verzekering
€ 103,80

  • Gratis condooms en anticonceptie
  • 8 Behandelingen fysiotherapie
  • Alle ziekenhuizen en huisartsen