Zorgverzekering 18 jaar

Zorgverzekering 18 jaar – Ben jij 18 geworden?

In Nederland is iedereen die 18 wordt of net is geworden verplicht om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Afsluiten dien je vóór de laatste dag van de maand waarin jij 18 jaar bent geworden geregeld te hebben. Je hebt de keuze uit meer dan 30 verschillende zorgverzekeraars. Op deze site adviseren wij de beste zorgverzekeringen. Vergelijk ze in de tabel of gebruik voor aanvullende pakketten ook de zorgvergelijker om direct alle zorgverzekeringen te vergelijken.

Omdat je veel zaken moet regelen als je 18 bent geworden geven wij je direct een goede raad, zodat je direct de juiste zorgverzekering kunt afsluiten. Simpelweg doorklikken en in 2 minuten is alles geregeld! Je hebt ruime keuze: een zorgverzekeraar accepteert iedereen!

Beste Zorgverzekeraar 2020Studenten zorgverzekeringen onder 100 euroPremie*
ZieZo zorgverzekeringVanaf € 83,25 = goedkoopste van NL€ 83,25Bekijk
Besured studentenverzekeringEchte studentenverzekering met bijv. gratis tandongevallen verzekering€ 95,25Bekijk
Incl 5% korting bij VGZ€ 92,95Bekijk
Beste prijs: 100% vrije zorgkeuze ziekenhuizen€ 90,40Bekijk
Beste in aanvullende modules€ 94,95Bekijk
Goedkoopste met 100% vrije keuze (restitutiepolis)€ 99,83Bekijk
Wil je meer prijzen zien? Check onze pagina zorgverzekering vergelijken 2020

* Aangezien studenten vaak weinig zorg nodig hebben en kiezen voor een hoog eigen risico, zijn bovenstaande basisverzekering premies allemaal op basis van € 885,- eigen risico weergegeven. Als je kiest voor een normaal eigen risico zijn deze premies natuurlijk wat hoger.

Thuiswonend en uit huis = hetzelfde

Zorgverzekering als je 18 wordtGa je binnenkort 18 jaar worden, of heb je deze leeftijd onlangs bereikt? Vanaf de dag dat je 18 jaar bent, is het verplicht om zelf een eigen zorgverzekering te gaan afsluiten. Je krijgt vanaf nu dan je eigen zorgpolis. Of je nou student en thuiswonend bent, geen inkomen hebt, of al een full-time baan hebt, of ergens anders in Nederland woont, de zorgverzekering gaat een flinke maandelijks terugkerende kostenpost worden. Als kind was je gratis verzekerd op de zorgpolis van je ouders / voogd, maar dat houdt nu dus echt op. Het is tijd om van zorgpolis te overstappen, een nieuwe stap naar zelfstandig worden.

De basisverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht, ongeacht of je veel of weinig ziektekosten hebt. Ga goed vergelijken want want er is een groot prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste. Ook heb je de mogelijkheid om er een aanvullende verzekering bij af te sluiten. De maandelijkse zorgpremie zal dan nog hoger worden, maar wanneer je die zorg echt nodig hebt zul je hierdoor onder de streep geld besparen.

Zorgverzekering 18 jarige – waar let je op bij afsluiten:

Veel geld besparen met het ‘eigen risico’

Bij het vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering 18 jaar moet je ook de hoogte van het eigen risico kiezen. Minimaal verplicht is vanaf € 385, oplopend met 100 per keer, tot € 885,-. Door te kiezen voor een hoger eigen risico (dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen), bespaar je veel geld met de maandelijks te betalen premie! Denk je wel veel zorgkosten te maken, ga dan goed de verschillen in eigen risico vergelijken.

Pakketkeuzes voor jongeren vergelijken

Vanaf je 18e levensjaar worden tandartskosten en fysiotherapie behandelingen niet meer vergoed. Een aanvullend pakket kan uitkomst bieden. Veel zorgverzekeraars bieden speciale goedkope pakketten aan voor jongeren (18 jaar en ouder). In deze pakketten zijn meestal de belangrijkste vergoedingen opgenomen zoals anticonceptie, tandarts, orthodontie, acne behandelingen en fysiotherapie. Lees er meer over: zorgverzekering voor studenten afsluiten. Je kunt er ook goed aan doen de basisverzekering te nemen welke vaak voldoende dekking biedt.

Zorgtoeslag aanvragen – krijg tientallen euro’s per maand terug

Heb je een eigen Nederlandse zorgverzekering en de Nederlandse nationaliteit / verblijfsvergunning, dan kun je zorgtoeslag krijgen. Zorgtoeslag 2020 aanvragen kan vrij eenvoudig. Dit is als 18 jarige zeker de moeite waard om uit te zoeken, dit kan je al snel tientallen euro’s per maand besparen.

Let op: Het overstappen moet geregeld zijn na de maand waarin je 18 jaar bent geworden. Dit is het moment waarop de eerste zorgpremie betaald moet worden.

Basisverzekering
€ 119,08

  • Gratis Fit pakket met
  • Gezondheidscursussen en beweeg programma’s

Goede pakketten & 100% vrije keuze!
€ 116,50

  • 100% vrije zorgkeuze
  • Goede aanvullende tandarts & fysiotherapie pakketten
FBTO

Basisverzekering
€ 116,95

  • Met max. eigen risico € 94,95 premie
  • Keuze uit meerdere polisvormen