Wordt een massage vergoed door de zorgverzekering 2024?

Er zijn enorm veel verschillende soorten massages. Natuurlijk krijg je een massage bij een bezoekje aan de sauna niet vergoed, maar er zijn veel soorten massages waar je eventueel wel een (gedeeltelijke) vergoeding voor kunt krijgen. Hieronder vertellen wij je meer over deze soorten massage en over wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding.

» Check hier de beste zorgverzekering met massage

Een vergoeding voor een bindweefselmassage

Een bindweefselmassage kan worden toegepast bij uiteenlopende klachten. Soms is een behandeling echt gericht op de verbetering van de huid, maar vaak wordt een massage ook ingezet bij klachten aan dieper liggende organen.

Vanuit de basisverzekering 2024 wordt geen vergoeding voor een bindweefselmassage gegeven. Je kunt er wel voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hierbij is het slim om goed op de voorwaarden van de zorgverzekeraar te letten. Vaak wordt deze behandeling namelijk alleen vergoed als deze wordt uitgevoerd door een arts. Daarbij is er sprake van een maximumbedrag, of een maximum aantal behandelingen.

Een vergoeding voor een shiatsu massage

Een shiatsu massage is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese Geneeskunde. De massage wordt ook vaak drukpuntmassage genoemd en kan ervoor zorgen dat je spieren ontspannen en je geest tot rust komt. Het geeft verlichting bij pijn en verhelpt stress, stijve spieren en vermoeidheid.

Shiatsu therapie wordt niet vergoed door de basisverzekering. Wel valt de massagemethode onder de vergoeding ‘alternatieve geneeswijzen’ in de aanvullende zorgverzekering. Voor de aanvullende verzekering hoef je geen eigen risico te betalen. Het is handig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je de beste aanvullende verzekering voor jou kan kiezen.

Een vergoeding voor een sportmassage

Een sportmassage is voornamelijk van nut voor mensen die flink sporten, of een sportblessure hebben (gehad). Een sportmassage kan de spieren dan helpen herstellen. 

Ook een sportmassage wordt niet vergoed door de basisverzekering, fysiotherapie soms echter wel. Zo worden medisch genoodzaakte behandelingen door de fysiotherapeut soms vergoed. Wil je een sportmassage, of fysiotherapie vergoed krijgen? Dan kun je het beste kiezen voor een aanvullende verzekering.

Een vergoeding voor een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage richt zich op het aanpakken van typische probleempunten tijdens de zwangerschap. Tijdens de massage wordt je lichaam zo gemasseerd dat je goed kunt ontspannen, en die avond heerlijk kunt slapen. Rugpijn, een stijve nek en schouders, pijnlijke bekken, onrustige en gezwollen benen en nog veel meer. Een zwangerschapsmassage kan dit allemaal (gedeeltelijk) verhelpen.

Er zijn interessante aanvullende zorgverzekeringen met vergoedingen voor zwanger / bevalling / kraamzorg.

De basisverzekering vergoed een zwangerschapsmassage niet. Je kunt echter wel voor een aanvullende verzekering kiezen. Kies in dit geval dan voor een aanvullende verzekering voor alternatieve therapie en check goed of jouw masseur door de verzekeraar verzekerd wordt. Op zoek naar de geschikte aanvullende verzekering? Vind de aanvullende verzekering die bij jou past, door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!