Een zorgverzekering voor je baby

Je krijgt binnenkort een baby, gefeliciteerd! Als volwassene ben je zelf natuurlijk gewoon verzekerd, maar hoe zit dat met je kindje? We kunnen ons best voorstellen dat het verwarrend kan zijn als je dit voor de eerste keer moet regelen. Daarom vertellen we je daar hieronder kort wat meer over.

Je baby aanmelden bij de zorgverzekering

Als jullie een kindje hebben gekregen, moet je in de eerste tijd veel regelen. Zo moet je bijvoorbeeld je kindje aangeven bij de gemeente, maar moet je je baby ook bijschrijven op de polis van je zorgverzekering. Dat is vaak gelukkig erg makkelijk te doen. Meestal kun je dit telefonisch doorgeven aan je zorgverzekering, of je doet dit via de mail. Houd wanneer je dat doet de gegevens van je kindje en je eigen polis bij de hand, deze heb je namelijk nodig.

De juiste keuze maken

Bij het inschrijven van je baby bij een zorgverzekering kun je zelf kiezen of je je baby bij jezelf of bij je partner inschrijft. Voor je baby betaal je geen premie, dus het is verstandig om je kindje bij degene in te schrijven die het best verzekerd is. Weet je niet precies wie de beste verzekering heeft? Dan kun je jullie verzekeringen vergelijken via onze zorgvergelijker

Wat dekt de verzekering van mijn baby?

Voor de verzekering van je baby betaal je dus geen premie en geen eigen risico. Pas wanneer je kind 18 wordt moet dit betaald worden. In de basisverzekering worden de meest voorkomende zorgkosten voor je kindje vergoed. Denk hierbij aan medische zorg door huisartsen en specialisten, de hielprik en kosten voor het consultatiebureau. Voor je kind is de basisverzekering ook uitgebreider dan voor jou. De basisverzekering vergoed namelijk ook tandheelkundige hulp en fysiotherapie voor je kind. 

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!