Seksuoloog vergoeding

Een seksuoloog is een arts of psycholoog die zich specialiseert in seksuele problemen. Als je dus ergens mee zit, of vragen hebt over je seksleven, kun je terecht bij een seksuoloog. Je kunt voor jezelf naar een seksuoloog, maar je kunt ook met je partner naar een seksuoloog. Hieronder leggen we je uit wat een seksuoloog doet en of een gesprek wordt vergoed door de zorgverzekering.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan erectieproblemen, orgasmeproblemen, pijn bij het vrijen, of helemaal geen zin meer hebben in seks. Ook als je vragen hebt over bijvoorbeeld je seksuele voorkeur, als het problemen geeft in je relatie, of als je je seksualiteit anders bent gaan zien door bijvoorbeeld een beperking of ziekte.

Krijg je een vergoeding voor een gesprek met een seksuoloog?

Voor sommige specifieke behandelingen krijg je vanuit de basisverzekering geen vergoeding. Hierbij kun je denken aan mindfullness en burn-outbehandelingen, maar ook aan seksuologische zorg. Zit je dus met een probleem op seksueel gebied, dan zul je het gesprek met de seksuoloog zelf moeten betalen.

Verschillende zorgverzekeringen in 2022

Als je een behandeling door de seksuoloog niet zelf wilt betalen, omdat je bijvoorbeeld verwacht dat je er meer nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Niet alle verzekeringen bieden een aanvullende verzekering voor een gesprek met de seksuoloog. Daarom is het slim om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Als je de juiste hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om de betreffende aanvullende verzekering te nemen. Dit kan een keer per jaar, dus ga goed voor jezelf na wat je dat jaar nodig denkt te hebben aan zorg. 

Een aantal behandelingen van de seksuoloog krijg je dan vergoed, maar hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan krijg je een vergoeding. De voorwaarden zijn:

  • Er is een maximale vergoeding. Is die vergoeding op en heb je nog wel behandelingen nodig? Dan betaal je die alsnog zelf.
  • Voor een vergoeding, heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.
  • De behandeling behoort gedaan te worden door een geregistreerd seksuoloog NVVS.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!