Krijg ik voor mijn liposuctie een vergoeding?

Een liposuctie is een chirurgische verwijdering van lichaamsvet en valt onder de plastische chirurgie. Je kunt een liposuctie laten doen omdat je van overtollig vet af wil en je wat dunner wil worden, maar je kunt ook een liposuctie nodig hebben om medische redenen.

Bij een liposuctie wordt onderhuids vetweefsel verwijderd door dit weg te zuigen. Hiervoor maakt de chirurg een sneetje, waarna hij het weefsel doordrenkt met een zoutoplossing. Zo wordt het weefsel vloeibaar en kan het makkelijk uitgezogen worden.

Als ik mijn buikvet wil laten verwijderen, krijg ik dan een vergoeding?

Of je een vergoeding krijgt voor je liposuctie, hangt af van de reden waarom je deze wilt laten doen. Is er sprake van een medische noodzaak? Dan is de kans groot dat je basisverzekering de liposuctie voor bijvoorbeeld je benen, buik, billen, of armen vergoed. Een verzekering kijkt echter per zaak of de liposuctie vergoed wordt. Het kan dus zijn dat er sprake is van een medische noodzaak, maar dat de verzekering deze zaak niet belangrijk genoeg vindt om te vergoeden.

Je moet de liposuctie dan alsnog zelf betalen. Wel kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Soms wordt dan een deel van de kosten die je met de liposuctie maakt, vergoed. Dat is wel fijn, want een liposuctie kost al snel 1000 tot 2000 euro. Benieuwd naar onze aanvullende verzekering? Vind de aanvullende verzekering die bij jou past, door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!