Vergoeding ooglidcorrectie

Heb je last van hangende oogleden? Of wil je graag een onderooglidcorrectie laten uitvoeren en wil je weten of je hier een vergoeding voor krijgt? Op deze pagina gaan we daar dieper op in en bespreken we de vraag: ‘wanneer krijg je een ooglidcorrectie vergoed?’ Je kunt namelijk in sommige gevallen een vergoeding voor een ooglidcorrectie krijgen vanuit jouw zorgverzekering, echter hangen hier wel bepaalde voorwaarden aan vast.

Valt een ooglidcorrectie onder de zorgverzekering?

Een ooglidcorrectie valt niet standaard onder de basiszorgverzekering. Je kunt alleen een vergoeding voor een ooglidcorrectie ontvangen vanuit de zorgverzekering wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Ondervind je last van jouw hangende oogleden, dan kun je hier een vergoeding voor krijgen. Is de reden voor een ooglidcorrectie van cosmetische aard, dan valt de behandeling buiten de zorgverzekering en wordt deze niet vergoed.

Hangende oogleden en vergoeding vanuit de zorgverzekering: alleen bij medische indicatie

Hangende oogleden kunnen een behoorlijke impact op je leven hebben. Zo kun je dagelijks een zwaar gevoel op de oogleden ervaren, evenals vermoeide ogen, dikke oogleden en een verslechterd zicht en / of hoofdpijn. Hangende oogleden worden veroorzaakt door het slapper worden van de huid en / of slapper wordende van de spieren van de bovenoogleden. Dit is het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Wanneer je last hebt van beperkt zicht of een ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid kun je een vergoeding krijgen krijgen vanuit de basisverzekering. Een voor een ooglidcorrectie aanspraak te kunnen maken op een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering, dien je wel een doorverwijzing vanuit de huisarts te hebben. Daarnaast is het eigen risico van toepassing op deze behandeling.

 

Onderooglidcorrectie: vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Wanneer ooglidcorrectie cosmetisch van aard is, wordt deze niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor een ooglidcorrectie. Ook voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering gelden bepaalde voorwaarden om recht te hebben op een vergoeding. Zo dien je de aanvullende verzekering meestal minimaal 24 maanden te hebben om aanspraak te kunnen maken en het overhangende ooglid dient dermate het zijwaartse gezichtsveld te beperken dat het een ernstige beperking voor het zicht vormt. Het bovenste ooglid dient de pupil voor minimaal een derde te bedekken of je moet last hebben van smetten in de huidplooi die niet op een andere manier behandeld kunnen worden. Is een of meer van deze situaties op jou van toepassing? Dan kun je mogelijk aanspraak maken op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!