Ooglaseren vergoeding

Ooglaseren kan een oplossing zijn als je geen bril of lenzen kunt verdragen. Voor ooglaseren ontvang je standaard geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Alleen bij hoge uitzondering en met een medische indicatie worden deze kosten vergoed. Wil je weten welke zorgverzekering ooglaseren vergoedt? Vergelijk dan verschillende zorgverzekeringen.

Kun je altijd je ogen laten laseren?

Vrijwel iedereen kan behandeld worden. Een uitzondering op de regel is als je zwanger bent, of wanneer je borstvoeding geeft. Ook in het geval van bepaalde oogziekten en suikerziekte kan het af te raden om je ogen te laten laseren. Het gebruik van medicijnen is over het algemeen geen belemmering voor behandeling, dit zal in het voortraject altijd met u worden besproken.

Hoe lang duurt het eer je ogen hersteld zijn van ooglaseren?

Over het algemeen kunt u binnen 48 uur redeljk scherp zien. Volledige stabilisatie van jouw zicht vindt plaats tussen de 6 weken en 3 maanden. Hoe snel deze stabilisatie van het oog plaatsvindt, is afhankelijk van het type behandeling. Tijdens de herstelperiode is het belangrijk dat je jouw ogen niet forceert, beperk dus jouw tijd achter een computer, tablet en televisie om jouw ogen voldoende rust te geven.

Wordt ooglaseren vergoed?

De basisverzekering vergoed vrijwel nooit de kosten voor een ooglaseroperatie, tenzij er een medische indicatie voor de operatie is. Een medische indicatie is bijvoorbeeld wanneer er een dermate groot verschil zit tussen de afwijking in de ogen dat een ingreep noodzakelijk is (4 dioptrieën). Ook een intolerantie voor contactlenzen is een reden voor een medische indicatie. Dit komt echter zelden voor, vandaar dat ooglaseren vrijwel nooit vergoed wordt door de basisverzekering.

  • De voorwaarden voor een vergoeding zijn:
  • De arts moet beschikken over een BIG-registratie
  • De de kliniek moet beschikken over het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland)
  • De behandelend arts dient lid te zijn van het NOG (Nederlands Oogheelkundig Genootschap)

 

Ooglaseren vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering

Wil je jouw ogen laten laseren en hiervoor een vergoeding ontvangen vanuit de zorgverzekering, dan kun jij je hiervoor aanvullend verzekeren voor ooglaseren. Sommige verzekeraars bieden een gedeeltelijke vergoeding hiervoor aan; de hoogte van de vergoedingen verschilt sterk en is meestal een gemaximeerd bedrag. Het maximale bedrag voor een vergoeding ligt meestal tussen de €100- en €750,-. Bekijk daarom van tevoren goed of de kosten voor ooglaseren opwegen tegen de kosten voor een aanvullende verzekering.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!