zorgverzekering

Ziektekostenverzekering 2019

De hoogte van de zorgpremie 2019 wordt steeds duidelijker. De rekenpremie van de overheid gaat uit van een stijging van 10 euro per maand. DSW heeft bekend gemaakt de premie ‘slechts’ te verhogen met 5 euro per maand (8 euro bij maximaal vrijwillig eigen risico). Dat is in ieder geval waar de overheid vanuit gaat met de zogenaamde ‘rekenpremie’. Op 12 november 2018 zullen de overige zorgverzekeraars (38 totaal) de zorgpremie openbaar gemaakt hebben, dan weten we het past zeker. De aangeboden aanvullende ziektekostenverzekeringen / (al dan niet gecombineerde polissen) krijgen dan ook vorm.

De veranderingen mbt. het basispakket 2019 zijn natuurlijk ook bekend, de basisverzekering wordt op de een aantal gebieden uitgebreid. Vooral vergoedingen van nieuwe medicijnen zijn toegevoegd. Patiënten met de volgende diagnoses kunnen eventueel hiervoor in aanmerking komen:
* Hepatitis C -> Maviret en Vosevi
* Borstkanker -> Ribociclib
* HIV Preventie -> PrEP
* SMA type 1 -> Spinraza

Er komt een limiet voor de eigen bijdrage op verstrekte medicijnen van maximaal € 250,- per persoon per jaar.

Daarentegen wordt de vergoeding voor paracetamol, verstrekt door de apotheek, volledig stop gezet. De besparing is naar schatting 20 miljoen euro op jaarbasis. We gaan dit dan ook zelf betalen maar niet getreurd. Een gemiddeld pakje met 20 stuks kost 2 euro.

Je kunt maar één keer per jaar wisselen.
Neem de tijd voor een goede vergelijking!

Bekendmakingen 2019: de laatste updates

*29 september: Menzis stopt samenwerking (collectieve verzekering) met FNV. Voor veel consumenten een grote domper, want onder andere onbeperkt fysiotherapie verdwijnt. Ook de aangepaste pakketten zullen worden geschrapt.

* 25 september: DSW maakt premie voor 2019 bekend. De nieuwe zorgpremie zal bij hun € 112,- zijn tegenover € 107,50 in 2018. Dat betekent dat de premie maar € 4,50 stijgt. Op jaarbasis wordt de zorgpolis van DSW dus 54 euro duurder.

Welke zorgverzekering kiezen?

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2019 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen van 2018 variëren van € 7,25 tot € 38,59 per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker