zorgverzekering

Ziektekostenverzekering 2019

De hoogte van de zorgpremie 2019 is weer een behoorlijke stijging ten op zichte van afgelopen jaar.. De rekenpremie van de overheid gaat uit van een stijging van 10 euro per maand. Tot en met 31 december gaan we massaal vergelijken en overstappen, op zoek naar de beste zorgverzekering 2019.

De veranderingen in het basispakket 2019 zijn afgelopen maanden beetje bij beetje bekend gemaakt. De basisverzekering wordt op de een aantal gebieden uitgebreid. Vooral vergoedingen van nieuwe medicijnen zijn toegevoegd. Patiënten met de volgende diagnoses kunnen eventueel hiervoor in aanmerking komen:
* Hepatitis C -> Maviret en Vosevi
* Borstkanker -> Ribociclib
* HIV Preventie -> PrEP
* SMA type 1 -> Spinraza

Er komt een limiet voor de eigen bijdrage op verstrekte medicijnen van maximaal € 250,- per persoon per jaar.

Daarentegen wordt de vergoeding voor paracetamol, verstrekt door de apotheek, volledig stop gezet. De besparing is naar schatting 20 miljoen euro op jaarbasis. We gaan dit dan ook zelf betalen maar niet getreurd. Een gemiddeld pakje met 20 stuks kost 2 euro.

Je kunt maar één keer per jaar wisselen.
Neem de tijd voor een goede vergelijking!

Bekendmakingen 2019: de laatste updates

*12 november: Alles is bekend gemaakt, veel aanvullende verzekeringen zijn duurder of bieden minder vergoeding. Dit geldt ook voor onbeperkt fysiotherapie. Nog maar 2 zorgverzekeraars bieden deze vergoeding

* 31 november: De zorgtoeslag kan worden berekend en gewijzigd op de Toeslagen website van de Belastingdienst. De stijging is significant te noemen en compenseert de premiestijging van de zorgverzekering 2019 grotendeels.

Welke zorgverzekering kiezen?

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2019 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen van 2018 variëren van € 7,25 tot € 38,59 per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker