Vergoeding voor laserontharing

Veel vrouwen en mannen kampen ermee: ongewenste haargroei of overbeharing. Heb je hier last van, dan kan laserontharing een uitkomst bieden. Met laserontharing worden de overtollige haartjes verwijderd door middel van lichtpulsen. Wil je jouw haar laten laseren, dan kun je hiervoor via een aantal verzekeringen een vergoeding krijgen. Lees hier of je voor laserontharen een vergoeding kunt krijgen vanuit jouw zorgverzekering.

Verschillende zorgverzekeringen in 2022

Wat is laserontharen?

Laserontharen is een proces waarbij ongewenste haren verwijderd worden. Dit gebeurt door middel van een laserapparaat, wat de haarzakjes in de huid met lichtflitsen verwarmt. Door de hitte worden de haarzakjes vernietigd, wat ervoor zorgt dat de haargroei permanent gestopt wordt. Houd er wel rekening mee dat de behandeling meerdere keren herhaald zal moeten worden, om alle haartjes permanent te verwijderen. Niet iedere haar groeit namelijk tegelijkertijd. Alleen haren die zich in de groeifase bevinden kunnen door de laser beschadigd worden zodat het haarzakje afsterft.

Is laserontharen permanent?

Het laserontharen is de meest permanente methode om van ongewenst haar af te komen. Een behandeling bestaat uit meerdere afspraken, omdat niet alle haartjes in een keer verwijderd kunnen worden. Na verloop van tijd zullen er echter steeds minder haartjes teruggroeien in het behandelde gebied en de haren zullen steeds dunner worden. Deze haartjes zijn echter zo klein dat deze nauwelijks opvallen. Dit maakt het ontharen met laser een van de meest effectieve methodes om van ongewenst haar af te komen. Het is wel mogelijk dat zich door hormonale veranderingen nieuwe haren gaan ontwikkelen in het gelaserde gebied. Deze nieuwe haren zijn dan weer met laserontharen te verwijderen.

Welke verzekering vergoedt laserontharing?

Laserontharing, oftewel laserepilatie, wordt helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Laserontharen kan in sommige gevallen door een aanvullende zorgverzekering vergoed worden. Let op, deze vergoeding is alleen geldig als je de behandeling laat uitvoeren bij een gecontracteerde zorgverlener of zorginstelling. Dit wil zeggen: de behandeling dient uitgevoerd te worden bij een ziekenhuis of een kliniek waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Besluit je om de behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder uit te laten voeren, dan kan de dekking van jouw zorgverzekering voor laserontharing ook lager uitvallen. Bekijk de aanvullende verzekeringen om te vergelijken welke zorgverzekeraar wel en niet een laserontharing vergoedt vanuit een aanvullende verzekering.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!